|

|
|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2025 12 22, 10:02. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
 |
Forumas » Garso aparatūra » Stiprintuvas, kokių reta!
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
 |
 |
Stiprintuvas, kokių reta! |
Parašytas: 2011 01 05, 20:19 |
|
|
|
|
| GSP rašo: |
| Kiti zinoma gali tureti ir kita nuomone tik nereik taip ziauriai |
O man kaip tik atrodo, kad tai tie svaigejai isivaizduojamomis aukstomis materijomis, ypac neirodomose (skirtingai nuo automobiliu tobulinimo) ezoterinese-audYofYlYnese srityse, turetu buti santuresni savo kategoriskose isvadose, kad visi kurie tu ju svaigalu nesupranta ir nepripazista yra vienaip ar kitaip durni.
Negi tamstai nezinomos audYofYlYnYu ligoniu draugijos su tipiska pasauleziura pvz. tipo "jei tu neturi AudioNote uz Nx000$, reiskia esi visiskas looseris ir todel eik siknon!"?
Musu gi puses kategoriskumas bent jau nemazai konkreciu objektyviu argumentu turi, kaip pvz. tie kurie buvo cia sioje temoje isdestyti. |
|
_________________ Elektroje stebuklų nebūna - būna blogi kontaktai!
"Aš čia, gyva!"
(durnyno SHIT'o vardas - Lietuva) |
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2011 01 05, 20:33 |
|
|
|
|
| Citata: |
| "jei tu neturi AudioNote uz Nx000$, reiskia esi visiskas looseris ir todel eik siknon!"? |
tai kad tokiu vienetai tera, daugelis yra normalus zmones kuriem tas ieskojimas yra idomus ir kurie keicia aparatura bent karta i pora metu ar seip kazka dasiperka pabando bendrau ja ir pan. |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2011 01 05, 20:58 |
|
|
|
|
RVRSS rašo:....jei tu neturi AudioNote už Nx000$, reiškia esi visiškas looseris.........
-------------------------------------------------------------------------------
O jei tavo turimas "sutvarkytas" BRIGas groja geriau,nei tas ANx000$?
Kaip tada galima jį pavadinti?..... |
|
_________________ Gaminys gerai pagamintas. Jei galima geriau pagaminti, vadinasi, jis nebuvo gerai pagamintas. *W.* |
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2011 01 05, 21:04 |
|
|
|
|
The input signal is not degraded by
any mechanical volume resistor |
kur parasyta kad apskritai nera potenco? Parasyta kad ant iejimo signalo nera jei jau taip kabinejates. Gal jis kur kitur ikistas ir istiesu iejimas yra kiaurai be jokio potenco |
Tada tu man parodyk stiprą, kuriam signalo įėjime stovi vienas potencas (nežinau kam reguliuoti), o schemos viduryje stovi kitas potencas (pagrindinis volume control).
O jei jau CEC nemeluoja, tai aš ir iki šiol nemačiau stiprintuvo, kuriame būtų du stereo garso potencai.
CEC įėjimas  |
|
_________________ Design for yourself, not for other people. Don't be afraid to try something. N.Pass |
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2011 01 05, 21:45 |
|
|
|
|
| Gali būt, kad be reikalo putojatės, C.E.C. darė stiprus, veikiančius apskritai velnias žino kokiu principu, kažkada varčiau pdf'ą, bet mano itin kuklių anglų kalbos žinių neužteko įsikirst. Be to egzistuoja A klasės stiprai su plaukiojančiu maitinimu, kurie iš tikro yra ekonomiški. Nors čia lyg ir ne tas principas. |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2011 01 05, 21:50 |
|
|
|
|
O jei tavo turimas "sutvarkytas" BRIGas groja geriau,nei tas ANx000$?
Kaip tada galima jį pavadinti?..... |
O kas nuspres kuris is ju geriau groja?
Man tai ir tas teisingai patvarkytas Brig-as privalus visu pirma ne savo kazkokiu ypatingu ezoteriniu skambejimu, o labai konkreciais pamatuojamais ir funkcionaliais dalykais.
Bet va jei nera tos teisingos ezoterikos, tai tie konkretus dalykai pasikelusiems AudioNote-iniams ir pan. audYofYlams bus bene nieko gero neverti.
O verta demesio matyt bus tai, ar ezoteriskai teisingi laidai ezoteriskai teisingomis kryptimis prijungti, ar jie ezoteriskai teisingai pakabinti ezoteriskai teisingame aukstyje ant ezoteriskai teisingu pakabu ar padeklu, ar autentiskai originaliame iki paskutines varzeles "Telefunkene" gyvena teisinga ezoterine dvasia ir t.t., ir pan..
Stai velgi paimkim paprasta pavyzdi.
Neperseniausia pas mane lankesis vienas geras zmogus pasakojo, kaip klause kompakto skambejimo pas viena kazkoki musu vietini audYofYla, kuris atseit dirba tam paciam AN ar kazkam panasiam, zodziu, uzsiima vos ne autentiskai ezoteriskai sertifikuota veikla.
Taigi, paklause jie to kompakto, o po to tas veikejas tiesiog atsuko transporta nuo korpuso ir pakeites laikancias kojeles i kitas prisuko vel.
To paties kompakto skambejimas juodai pasikeite!
Hm, na gerai, sakykim netiketi tuo pasakojimu neturiu pagrindo, taigi bandau rasti racionalu paaiskinima tokiam reiskiniui.
Labiausiai tiketina priezastis - pasikeites priklausomai nuo transporto mechaniniu savybiu netobulos audio-CD klaidu taisymo sistemos darbas.
Betgi tokiu atveju kelias i tobuluma yra akivaizdus - reikia tiesiog atsikratyti tos priklausomybes, kuri atsiranda pasekoje bandymo audYofYlYnYams reikalams naudoti 1982 metais placiam vartojimui sukurta supaprastinta technologija, kurioje is anksto buvo susitaikyta su tuo, kad atkuriamo iraso autentiskumas bus tik apytikslis, nes butent tam placiajam panaudojimui jo geresnio is esmes ir nereikia.
(o uztai i ta pati kompakta daugiau dainu telpa - o tai liaudies masems zymiai svarbiau)
Taigi, jei jau nenorime aplamai atsikratyti tu visus judanciu mechanizmu trukumus turinciu kompaktu (ka siaip jau seniai reikejo padaryti, bent jau Hi-End-inese sferose), tai bent jau irasinekime i juos garsa kaip skaitmeninius duomenis, t.y. su galimybe atstatyti juos atkuriant iki paskutinio bito!
Sakysit, tam nera infrastrukturos - elektroniniu irasu (isskyrus daugiau ar maziau netobulus tu paciu CD ripus), atitinkamu grotuvu (arba atitinkamos kokybes/kainos garso traktu kompiuteriuose) ir t.t..
Bet juk tai juokingas atsikalbejimas - jei tikrai butu tam paklausa, pasiula netruktu atsirasti!
Tik va tada matyt nemaza dalimi baigsis visas dabar esantis audYofYlYnYs-ezoterinis idomumas, kuo gi tada vargsai audYofYlaY svaigs?
Neatimkime is ju narkotiko, jie to nepergyvens!
(ir pelnu is tu, kurie jiems tuos narkotikus parduoda)
Taigi, ir keitineja jie kojeles po transportais, filosofiniu akmenu ieskodami, ir dar kitus kas to kartu su jais daryti nenori visaip durnina.
Ir tokie stiprintuvai kaip cia irgi tokiu paiesku rezultate atsiranda.
Ot gerai - tiek jau vargta ir ieskota, o ko noreta vis dar nerasta, reiskia bus ka veikti ir ateityje!
Kaip tam senam anekdote, kur snekasi dvi varles apie gyvenima:
- Vakar plaukiau toj ir toj vietoj!
- Na ir?
- Na ir isp*so!
- Na ir?
- Ir siandien vel ten plaukiau!
- Na ir?
- Ir vel isp*so!
- Na ir kas dabar?
- Kaip tai kas - rytoj vel plauksiu! |
|
"Aš čia, gyva!"
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2011 01 05, 22:14 |
|
|
|
|
| Ba1tuks rašo: |
Verdiktas ................ aš ir dar daug kas gali pagaminti geresnį daug daug kartų |
nezinau, kas tie daug kas bet tau iki tokio stipro pagaminimo - rakom do Pekina
| obalys rašo: |
Tada tu man parodyk stiprą, kuriam signalo įėjime stovi vienas potencas (nežinau kam reguliuoti), o schemos viduryje stovi kitas potencas (pagrindinis volume control).
|
as anksciau visada taip darydavau, kai dar maniau, kad stiprintuve butinai turi buti tembroblokas ir bet pora-trejetas aktyviu filtru : priekyje lygio reguliatorius (ir sigalo lygio indikatoriai iskart po jo pajungti), kad nustatyt vienoda ir optimalu tembroblokui/filtru schemai signalo lygi is ivairiu saltiniu(buvo tiuneris, 2 magai, CD, pafas)
o jau uz tembrobloko - garso reguliavimo potencas
sitam CEC panasus pricipas: signalas patenka tiesiai i pirma stiprinimo laipsni ir didinamas/mazinamas keiciant to laipsnio stiprinimo koeficienta
| S.G. rašo: |
| Be to egzistuoja A klasės stiprai su plaukiojančiu maitinimu, kurie iš tikro yra ekonomiški. Nors čia lyg ir ne tas principas. |
sitam CECe tas pats, tik maitinimo reguliatorius ne analoginis, o impulsinis - is cia ir nedidelis radiatorius |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2011 01 05, 22:17 |
|
|
|
|
| belieka eiti i baznycia ir pradeti sukauti kad ir dievo nera ir viskas moksliskai jau irodyta kad ne dievas pasauli sukure ir ne nuo adomo ir ievos viskas prasidejo... O jei dar musulmonams pameginsi paaiskinti... Tai ka dabar imkim plaukus rautis ir meginti irodineti kad visi jie idijotai? O gal atvirksciai yra, nes tie kitus saukiantys idijotais patys pavirsutiniskai masto apie zmoniu poreikius, tikejimus interesus ir pan? Kas kompetetingas zmoniu psichologijoj greit cia mus idijotais isvadintu kad anu nesuprantam ir kariam. |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2011 01 05, 22:21 |
|
|
|
|
| gnt rašo: |
| S.G. rašo: |
| Be to egzistuoja A klasės stiprai su plaukiojančiu maitinimu, kurie iš tikro yra ekonomiški. Nors čia lyg ir ne tas principas. |
sitam CECe tas pats, tik maitinimo reguliatorius ne analoginis, o impulsinis - is cia ir nedidelis radiatorius |
O kas ten savo laiku aiskino, kad impulsiniai maitblokiai su audYofYlYja nesuderinami?
Tai ka dabar, bukime nuoseklus - i siukslyna toki stipra, ane?  |
|
"Aš čia, gyva!"
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2011 01 05, 22:44 |
|
|
|
|
| RVRSS rašo: |
O kas ten savo laiku aiskino, kad impulsiniai maitblokiai su audYofYlYja nesuderinami?
|
gal jiems ir pavyko, visgi dirba profai ir turi salygas nesulyginamas su megejiskom/namudinem(nors as abejoju, kad visas su impulsiaku susijusias problemas pilnai issprende, gal klystu, neteko man girdet sito aparato)
bet tai ne megejui skaiciuoti ir ne namu salygomis gaminti
Tai ka dabar, bukime nuoseklus - i siukslyna toki stipra, ane?  |
tokiu stiupru maximose greta saldytu vistu nepardavineja, o ten kur pardavineja - yra galimybe paklausyt
patinka - pirk
nepatinka - garsiai gali pareikst Зиночька, ффтопку его(c) ir niekas tau akiu nedraskys, cia tavo pasirinkimo teise |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2011 01 05, 22:49 |
|
|
|
|
Tai ka dabar, bukime nuoseklus - i siukslyna toki stipra, ane? [/quote]
Kodėl gi į šiukšlyną??
MP3 klausyti pats tas |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2011 01 06, 00:04 |
|
|
|
|
| bet tai ne megejui skaiciuoti ir ne namu salygomis gaminti |
Na tai mes megejiskai nieko neskaiciuosim ir gaminsim ne namuose o specialiai tam skirtame pozemyje, taigi manau va tokiais spec-manevrais tu "grebliu" isvengus viskas gausis OK.
Kodėl gi į šiukšlyną??
MP3 klausyti pats tas |
Va kaip gerai kad bus kam isgelbeti mano busima perspektyvine veikla - pasikinke mano impulsiakus lempistai it kiti audYofYlaY MP3-ioskes laimingai klausys!  |
|
"Aš čia, gyva!"
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2011 01 06, 00:41 |
|
|
|
|
[................pasikinke mano impulsiakus lempistai it kiti audYofYlaY MP3-ioskes laimingai klausys!  |
impulsinis maitblokis vienetineje gamyboje neapsimoka, klasikinis su trafu nepalyginamai paprasciau, daznai dar ir pigiau, jei trafa kur papigiai "nurauni" ir su prognozuojamu rezultatu, taip kad cia vargu, ar praturtesi  |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2011 01 06, 01:47 |
|
|
|
|
Na matai, tavo teisinga teorija deja ne visada pasiteisina praktikoje, nes norint, kad tuo tradiciniu atveju viskas butu taip paprasta kaip isdestei reikia, kad turimas trafas tiksliai atitiktu norimas charakteristikas pagal konstrukcija, galia, itampas ir sroves - kitaip jis neziurint viso teorinio paprastumo ir galbut papigiaisko "parovimo" galbut isvis ten netiks.
Blogiausia yra tai, kad toms pacioms arba labai artimoms stipru schemoms skirtingu zmoniu reikalavimai trafams (tame tarpe ir maitinimo) gali buti nemaza dalimi skirtingi!
Pvz. vieni nores statyti kenotronini anodines itampos lygintuva, kitiems uzteks diodinio, pirmu atveju maitinimo trafo ir galia ir svarbiausia - antrines anodines apvijos itampa turi buti didesne.
Analogiskai, jei kas nors sugalvos panaudoti vietoj paprasto talpuminio geresniu parametru LC filtra - tas pats trafas greiciausiai netiks, nebent jo anodine turetu atitinkamas atsakas ir velgi, galios rezerva.
Pagaliau, gali buti kad skirtingi konstruktoriai nores ta pati stipra gainioti skirtinguose rezimuose - tegu nedaug besiskirianciuose, bet jau 20% skirtumas gali padaryti vienam atvejui tinkanti trafa netinkanciu kitam.
Tai cia visa tai galioja netgi taikant i tokius pacius ar panasius stiprus, o bus dar blogiau, jei pageidaujama stipro konfiguracija skirsis nuo kazkokio tradicinio "etalono".
Kitaip tariant, lengvai rasti papigiaiska trafa tinkanti butent konkreciam lempiniam stiprui - ivykis retas, panasus i laimejima loterijoje, ir kiek man paciam teko su tuo susidurti stumdant trafus - kaip taisykle lempistams tenka tenkintis vienu ar kitu kompromisu.
(daugelis ju jau seniai apsiprato pvz. su dazna neisvengiamybe naudoti dvigubinanti lygintuva norint gauti pakankama anodine itampa)
Taip kad galiu/itampu/sroviu optimalumo prasme laisvai perderinamas impulsiakas netgi neziurint savo didesnes kainos tikrai butu zymiai geresnis uz kur nors papigiai parauta bet netinkanti gatava trafa.
O jei imtis pervynioti trafa pagal savo poreikius - jau kainos skirtumo beveik ir nelieka, plius tas pervyniotas trafas velgi gali pasirodyti nepakankamai universalus ir netikti pasikeitus kazkurioms aplinkybems.
Taigi, jei visi stipru gamintojai butu tokie principingi savo siekiuose, tai impulsiakai liktu tik su ta vienintele neisvengiamai neigiama savybe, isplaukiancia is ju veikimo principo.
(apie tai - zemiau)
Kitaip tariant, cia visu pirma didziausia beda yra ne santykinai didesne kaina (nes ir atitinkantis tuos pacius reikalavimus tradicinis variantas dazniausia nebus pigesnis) ir ne sudetingumas (su kuriuo susije vargai teks maiteko o ne stipro gamintojui), o aplamai prastas musu "pretendentu i audYofYlus" materialinis ir moralinis pasiruosimas, kuo neseniai eilini karta turejau proga isitikinti, kai is daugelio mano atskiroje temoje siulytu trafu lempiniams stiprams kaip tik patys rimciausi ir labiausia verti demesio sulauke maziausio susidomejimo del savo objektyviai didesniu kainu.
Prie to paties galiu pazymeti, kad jau ne viena ir ne du kartus esu klaustas per PM apie kai kuriuos geriau zinomus is internete skelbtu stiprintuvu schemu standartiniu seriju trafu modelius (TAN73-75, TAN122 ar dar kazkas panasaus), i ka aisku turedavau kiekviena karta atsakyti, kad kiek man zinoma tokie trafai jei pas mus kada ir buvo tai jau seniai isgraibstyti, bet dar niekada tie ju atseit "dYdYejY noretojai" nesusidomejo mano siulytais brangesniais alternatyviniais variantais (dazniausia tai buvo keliu trafu kombinacija, duodanti sumoje tas pacias reikalingas itampas ir sroves), taigi, jau sioje vietoje tokiu veikeju entuziazmas dar net gerai neprasidejes ir baigdavosi, nors bent jau man tai yra akivaizdziai aisku, kad zymiai maziau nuostolinga yra iskart be dideliu blaskymusi nusipirkti tinkanti varianta uz sakykim 100lt jei jo tikrai reikia, nei daugeli menesiu o neretai ir metu blaskytis nesekmingose paieskose tikintis staiga per stebukla "parauti" ka nors analogisko uz puse tos kainos, ir deja dazniausiai nieko tinkamo per ta laika taip ir nerandant.
Taigi, sunkumu cia yra, bet ne ten kur jie labiausia vaidenasi.
O dabar griztam prie grynai technines puses.
Iseinant is to, kad papigiai "parauti" koki nors panasu bet ne visai tinkanti trafa nera labai sunku, mano mintis apie impulsiakus stipruose yra ne pilnai impulsinis maitblokis pradedant nuo tinklo itampos ~220V, o tik antrinis itampos keitiklis be galvaninio atrisimo (ir atitinkamai visu su tuo susijusiu trukdziu) pvz. laisvai perderinamai anodinei itampai (pagal konkrecius poreikius) gauti is iprasto trafo antrines su gana dideliu sios (iejimo, impulsiako poziuriu) itampos diapazonu, kas jau tikrai leistu panaudoti beveik bet koki trafa, kuris turi bent kiek tinkama atitinkamos galios antrine apvija, t.y. pvz. is ~20-200V antrines galima butu gauti pagal vartotojo pageidavima perderinama stabilizuota anodine 300V+ su tuo paciu iejimo-isejimo "zemes" laidu, t.y. visus tarpinius (t.y. vidinius impulsines dalies) trukdzius galima butu pilnai nuslopinti paties ekranuoto keitiklio viduje tiesiog idejus pakankamai AD konderiu ar tuo labiau LC filtrais, nes kaip jau minejau iejimo ir isejimo "zemes" laidas butu tas pats.
Privalumai energetine ir patogumo prasme manau butu akivaizdus - laisvai pagal vartotojo norus perderinama ir stabilizuota isejimo itampa be pulsaciju (kaip AD taip ir ZD), o panaudojus keitiklyje PFC principa, galima gauti pilnai taisyklingos sinusines formos srove per lygintuva, trafo antrine ir atitinkamai is tinklo taip pat, ir tai esant bet kokio dydzio apkrovai, kas aplamai neimanoma tradicinese maiteku schemose netgi su gerokai brangesniais LC filtrais jau nekalbant apie paprastus talpuminius kuriuose tos talpos dydis turi atitikti priestaringus reikalavimus - didejant mazeja itampos pulsacijos bet dideja sroves ir atitinkamai atvirksciai, mano gi atveju konderio talpa isejime be jokiu pasaliniu efektu galima butu didinti kiek tik nori ir tai iseitu tik i gera.
Deja, lieka jau mineti du dideli nors ir subjektyvus sunkumai - neatitikimas tarp stipru gamybos entuziastu deklaruojamu noru ir ju realiu veiksmu/galimybiu, na ir aisku isankstinis garsistu (ypac Hi-End-iniu) nusistatymas prie bet kokius impulsinius keitiklius garsineje technikoje, ir reikia pripazinti, dazniausia turintis pagrinda. |
|
"Aš čia, gyva!"
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2011 01 06, 09:39 |
|
|
|
|
Štai velgi paimkim paprasta pavyzdi.
Taigi, paklause jie to kompakto, o po to tas veikejas tiesiog atsuko transporta nuo korpuso ir pakeites laikancias kojeles i kitas prisuko vel.
To paties kompakto skambejimas juodai pasikeite!
Hm, na gerai, sakykim netiketi tuo pasakojimu neturiu pagrindo, taigi bandau rasti racionalu paaiskinima tokiam reiskiniui.
|
Mano manymu, racionalus paaiškinimas:
1. Veikėjas "tikintis", todėl tokie žmonės lengviau "priima" tokius dalykus.
2. Veikėjui buvo pasakyta "klausyk kaip pagerės skambesys" ir jis išgirdo.
3 ir svarbiausias. Nuo klausymo iki klausymo praėjo per daug laiko, kad būtų galima objektyviai vertinti pokyčius. Lyginti skirtumą galima būtų tada, kai du vienodi transportai su skirtingom "kojom" groja du vienodus CD vienu metu ir skambesys lyginamas tik stiprintuvo selektoriaus perjunginėjimu. (mano kukli nuomonė )
Viename Lietuvos salone (prekiaujančiame ir ezoterika) bandžiau išgirsti laido skirtumus ir salono darbuotojas aiškino kaip smarkiai skiriasi tarpblokinio už 25lt ir už 250lt skambesys. Taip ir nesupratau, ar aš negirdėjau, ar tikėjimo pritrūko...
| belieka eiti i baznycia ir pradeti sukauti kad ir dievo nera ir viskas moksliskai jau irodyta kad ne dievas pasauli sukure ir ne nuo adomo ir ievos viskas prasidejo... |
Ne į temą, bet... Jei viskas prasidėjo nuo Adomo ir Ievos, tai jų vaikai turėjo daugintis tarpusavyje arba su savo tėvais, nes kitaip žmonija vėl būtų išnykusi. Nigirai gaunasi.
Religiniai (ezoteriniai) aiškinimai laaabai netobuli ir viskas atrodo gerai kol nepradedi gilintis...  |
|
_________________ Design for yourself, not for other people. Don't be afraid to try something. N.Pass |
|
|
|
 |
|
 |
Google paieška forume |
|
|
 |
Naujos temos forume |
|