|
Forumas » Elektronika žaliems » AC įtampos žeminimas
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
Puslapis 2 iš 2 Pereiti prie Atgal 1, 2 |
|
 |
 |
AC įtampos žeminimas |
Parašytas: 2010 11 14, 11:32 |
|
|
|
|
| Digix rašo: |
as manau kad apkrovus ta transformatorisu ir taip itampa pasidarys gal ir kokie 24v tai tikrai nera jokios prasmes cai daryti nesamones.
jei labai reikia kad jinai nevirsytu kazkokios tikliai nurodytos itapos tai galima uzdeti galinga atbilitrona. nes itampa apkrovus gana staigiai krenta kelis procentus(ten tik sinusoides virsuneles dirba) paskui jau stabilizuojasi mazdaug. |
Taip, įtampa kažkiek pakris, galbūt ir iki tiek kiek man reikia. Tačiau eksperimentuojant nesinori apturėti dūmų, todėl reikia kažkaip apsidrausti. Jūsų pasiūlytas atvejis man labai patiko, nes energija praktiškai nebus švaistoma veltui, tačiau kur gauti 28V stabilitronų, kurie laikytų 6A?
Jeigu konkrečiai, mano transformatorius prie 220V tinklo įtampos atiduoda ~2x29VAC, man reikia, kad atiduotų nedaugiau 2x28VAC, taip pat reikia įvertinti ir tinklo įtampos svyravimus (iki 250VAC). |
|
|
|
|
|
 |
 |
AC įtampos žeminimas |
Parašytas: 2010 11 14, 11:51 |
|
|
|
|
| Jakuzzi rašo: |
| Digix rašo: |
as manau kad apkrovus ta transformatorisu ir taip itampa pasidarys gal ir kokie 24v tai tikrai nera jokios prasmes cai daryti nesamones.
jei labai reikia kad jinai nevirsytu kazkokios tikliai nurodytos itapos tai galima uzdeti galinga atbilitrona. nes itampa apkrovus gana staigiai krenta kelis procentus(ten tik sinusoides virsuneles dirba) paskui jau stabilizuojasi mazdaug. |
Taip, įtampa kažkiek pakris, galbūt ir iki tiek kiek man reikia. Tačiau eksperimentuojant nesinori apturėti dūmų, todėl reikia kažkaip apsidrausti. Jūsų pasiūlytas atvejis man labai patiko, nes energija praktiškai nebus švaistoma veltui, tačiau kur gauti 28V stabilitronų, kurie laikytų 6A?
Jeigu konkrečiai, mano transformatorius prie 220V tinklo įtampos atiduoda ~2x29VAC, man reikia, kad atiduotų nedaugiau 2x28VAC, taip pat reikia įvertinti ir tinklo įtampos svyravimus (iki 250VAC). |
Blin, vienas lameris pamete, kitas paeme.
Kaip tai "nebus svaistoma"?
Stabilitronas butent ir suvalgys visa pertekliu, isskirdamas ji silumos pavidalu!
Toliau - 29V kintamos turi 40+V amplitudine, taigi norint atitikti max ~28V stabilitrono reikes 39V itampai.
(o tokiu itampu stabilitronai turi teigiama temperaturos koeficienta)
Toliau - jei autorius tikrai musu neklaidina, tai jam reikia butent kintamos itampos, o tada prie ko cia sinusoidziu virsunes?
Gal prie to, kad padidejus itampai tinkle butent jos tuos stabilitronus ir sudegins?  |
|
_________________ Elektroje stebuklų nebūna - būna blogi kontaktai!
"Aš čia, gyva!"
(durnyno SHIT'o vardas - Lietuva) |
|
|
|
 |
 |
AC įtampos žeminimas |
Parašytas: 2010 11 14, 15:49 |
|
|
|
|
nu jei transformatoriaus galingas tai su stabilistronais cia nelabai gerai gausis.
bet mazos galios tranzformatoriams su didele varza tai geriausias varisntas.
bet kadangi ptemos autoriaus galingumo nepaminejo tai pasiuliau toki varisnta. |
|
|
|
|
|
 |
AC įtampos žeminimas |
Parašytas: 2010 11 14, 16:30 |
|
|
|
|
Hm, matyt visgi praziopsojai netycia , nes autorius jau anksciau minejo kad trafas 300W.  |
|
_________________ Elektroje stebuklų nebūna - būna blogi kontaktai!
"Aš čia, gyva!"
(durnyno SHIT'o vardas - Lietuva) |
|
|
|
 |
AC įtampos žeminimas |
Parašytas: 2010 11 14, 16:55 |
|
|
|
|
| RVRSS rašo: |
Hm, matyt visgi praziopsojai netycia , nes autorius jau anksciau minejo kad trafas 300W.  |
nu jo praziopsojau. nebuciau tokio dalyko siules 300w transformatoriui |
|
|
|
|
|
 |
AC įtampos žeminimas |
Parašytas: 2010 11 14, 18:25 |
|
|
|
|
| Na, aišku, dėkui visiems už pagalbą. Regis šiam atvejui tinkamo sprendimo nėra, jei reikėtų mažinti nuolatinę įtampą problemų nebūtų, pastatai stabilizatorių ir fsio. |
|
|
|
|
|
 |
AC įtampos žeminimas |
Parašytas: 2010 11 14, 18:43 |
|
|
|
|
| Jakuzzi rašo: |
| Na, aišku, dėkui visiems už pagalbą. Regis šiam atvejui tinkamo sprendimo nėra, jei reikėtų mažinti nuolatinę įtampą problemų nebūtų, pastatai stabilizatorių ir fsio. |
tai kaip jau buvo siulyta pajunk nuosekliai diodus
zinoma jie irgi kais nemazai, bet kitokios iseities tu neturi
stabilizatorius kaistu lygiai tiek pat |
|
|
|
|
|
 |
AC įtampos žeminimas |
Parašytas: 2010 11 14, 18:53 |
|
|
|
|
Turiu išeitį - reikia kito trafo Pradžiai pamėginsiu pažaist su diodais, bet čia tik laikinas sprendimas. |
|
|
|
|
|
|
 |
Google paieška forume |
|
|
 |
Naujos temos forume |