|

|
|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2025 12 09, 05:38. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
 |
Forumas » Forumo informacija » VII etapas. AVR mikrokontrolerių HVPP programatorius
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
 |
VII etapas. AVR mikrokontrolerių HVPP programatorius |
Parašytas: 2010 09 15, 21:59 |
|
|
|
|
| dalinai sutinku su tavim bet kvarco manau reikes nes pagrindiniam cipui reikia 7.3728 MHz daznio, tam, kad galetu ant 115200 baud rate veikti ir dar, kad galetu generuoti Clock signala , kuris yra reguliuojamas nuo atrodo 10kHz iki 3.6864MHz ir pravercia jie reikia uC atgaivint is neteisingu fuse nustatymu. |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2010 09 15, 22:13 |
|
|
|
|
| MykeX rašo: |
| dalinai sutinku su tavim bet kvarco manau reikes nes pagrindiniam cipui reikia 7.3728 MHz daznio, tam, kad galetu ant 115200 baud rate veikti ir dar, kad galetu generuoti Clock signala , kuris yra reguliuojamas nuo atrodo 10kHz iki 3.6864MHz ir pravercia jie reikia uC atgaivint is neteisingu fuse nustatymu. |
tas baud rate - vieno baito nustatymo reikalas... Galima pakeisti netgi turint tik hex failą... |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2010 09 16, 11:18 |
|
|
|
|
| matau kad tu nesupratai kad .hex failo nera ir nebus (gal kur nors pas AVR inzinierius metosi orginalus STK500 .hex ir source, bet jie jo nedalina) yra tik stk500.ebn kuriame jau yra ir pats hex ir fuse nustatymai ir lock bitu nustatymai. as bandziau ieskot kazko tokio kaip ebn to hex converteris bet nieko veikiancio nebuvo, gal ir yra imanoma istraukt atskirai hex faila , bet kam tiek knistis jei gali kvarca uz 2 lt nupirkt ir idet |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2010 09 19, 18:39 |
|
|
|
|
| circuit rašo: |
Gal tu ir teisus, bent jau gaminant mažą partiją.
Bet kokiu atveju linkiu laimėt. Bent mano kuklia nuomone šis projektas praktiškesnis. |
Gal ir praktiskesnis, bet idejos nerasta cia... |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2010 09 19, 19:24 |
|
|
|
|
| ideja buvo nepirkti STK 500 kuris minimum 500 lt kainuoja, o pasigaminti programatoriu kuris galetu atgaivinti visus AVR uC bei pritaikyti ta programatoriu veikimui nuo USB tam, kad nekiltu problemu su naujesniais kompais. EVJ ideja gera, bet nuosirdziai atsakyk kiek zmoniu nores tureti blykciojanty garsiakalby? isivaizduok filma ziuri ir mirksi po stalu subas ... |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2010 09 19, 20:16 |
|
|
|
|
Nu nepyk, bet vistiek nematau idejos jokios, nu matai usb-uart konverteri + charge-pump ar koki boost konverteri pridet nera mano manimu ideja... Butum parases koki usb draiveri nu jau butu kaip ideja. O siaip del to evj tai manau daugiau paprastu zmoniu juo susidometu nei kazkokiu programatorium. Kiek pastebejau ypac "nigeriai" megsta tokius blisgucius.
Siaip tai nei 1 nepalaikau, pas tave nera idejos, evj yra ideja, bet net paprasytas parodyt schema autorius pareiske, kad to nebus... Tai kam cia isvis viesintis?
O siaip esu stipriai nusivyles tokiu konkursu, kiek pastebejau laimi "detaliu kruvos" arba elektro-transportas, kuris surinktas kaip labai brangus lego. |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2010 09 19, 20:48 |
|
|
|
|
| Nusisneki sakydamas, kad draiverio rasymas yra ideja. Draiverio rasymas yra grynas programavimas, kitaip sakant darbas ir jeigu tu darba laikai ideja, tai atsizvelk, kad PCB mano perprojektuota nuo 0. Aisku tu gali to visiskai nevertinti, nes tau tikriausiai kaip ir man yra lengva sutrasuoti PCB ir sunku yra parasyti savo draiverius arba pritaikyti HID duomenu siunimui i programeri. |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2010 09 19, 21:16 |
|
|
|
|
| Pvz tas HVPP matytas, aisku jungias per com ir reikia atskiro maitinimo, max232 pakeist i FT232 irgi nereik but genijum, del maitinimo galim uzstaityt kaip "mikro" ideja. Va priversk veikt tieisiai nuo usb be jokiu konverteriu, tai uzskaitysiu kaip ideja, nes tokio dar nemaciau, o ir pats FT232 sudaro beveik puse kainos. Nu o PCB trasavima ar daryma tai isvis galima laikyt kaip butina prietaiso sudedamaja dali. |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2010 09 19, 21:18 |
|
|
|
|
| sneikaz rašo: |
| O siaip esu stipriai nusivyles tokiu konkursu, kiek pastebejau laimi "detaliu kruvos" arba elektro-transportas, kuris surinktas kaip labai brangus lego. |
Aš tai labaiu nusivylęs dalyviais, o ne konkursu. Pats konkursas geras. Tiesa, dar problemėlė kad RS katalogas yra tragiškas (tokio dar nebuvo tekę matyt).
O kas blogai su 'elektro-transportu'? Tai vertink ne kainą, o sudėtingumą, praktiškumą, idėją, dar ką nors kas tau patinka. O dabar gaunasi kad pyksti dėl to kad brangus...
Beje, ar pats bent vieną projektą pateikei konkursui? |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2010 09 19, 21:42 |
|
|
|
|
Bent as tai daugiausiai ziuriu is elektronines puses, nusipirkt varikli, valdikli, akumuliatorius ir viska pagal instrukcija sujunginet nelaikau kazkokiu elektronikos stebuklu, taip ten reikia galbut padirbet su mechanika, bet sitas manes beveik nedomina.
Taip ten ne katalogas, o tragedija, kaip ir didziosios dalies detaliu kainos.
Taip buvau pateikes, ir rimtai svarstau ar verta dar karta cia dalyvaut.
Taip dalyviai irgi nuvilia, dabar prisiminkim pirma etapa, buvo kazkoks elektroninis pianinas ir kazkokia "detaliu kruva" kuri net neatitiko konkurso salygu, organizatoriam dzin kazkaip, tai kam isvis tos taisykles. Ir kas laimejo? Ogi ta pati neaiski detaliu kruva. Treciam etape ta pati "detaliu kruva" tik jau veikianti, bet ir vel neatitinkanti konkurto taisykliu. Tai kiek kartu su tuo paciu projektu galima dalyvaut? Dar pamenu tavo hexsapoda, tik kad ir kiek jo ieskojau niekur nemaciau. |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2010 09 19, 22:05 |
|
|
|
|
| sneikaz rašo: |
| Bent as tai daugiausiai ziuriu is elektronines puses, nusipirkt varikli, valdikli, akumuliatorius ir viska pagal instrukcija sujunginet nelaikau kazkokiu elektronikos stebuklu, taip ten reikia galbut padirbet su mechanika, bet sitas manes beveik nedomina. |
Įtariu čia kalbi apie elektrinį dviratį. Taip, ten sudėtingumo nėra labai daug, nors ir nemažai dirbta su mechanika, projektuotos ir gamintos dalys, panaudoti originalūs sprendimai. Taip pat ir pati gamyklinė elektronika modifikuota, atlikti skaičiavimai.
Ir dar yra dar toks dalykas kaip "fun factor". Sakykime kas nors dabar sudalyvaus su hi-end audio stiprintuvu. Sakykime ten įdėti kokie metai darbo... O kas nors kitas sudalyvaus su kokiu nors linksmu juokeliu, na belekuo praktiškai. Ir tas juokelis laisvai gali laimėti. Aišku dar prikaluso nuo sudėtingumo, atlikimo, idėjos, pateikimo ir kitų smulkmenų, bet gal aš ir pats už jį balsuočiau, mat man stiprintuvai yra visiškai neįdomi ir netgi labai nuobodi sritis.
Beje, elektrinis dviratis, kaip ir "detalių krūva" (antrą kartą) laimėjo, nes buvo vienintelis dalyvis. Juk negali pykti... Galėjai pats sudalyvaut ir susirungt. |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2010 09 20, 12:03 |
|
|
|
|
Sveiki,
Del pacio konkurso - esu patenkintas, kad vis atsiranda nauju dalyviu ir idomiu projekteliu. Sugalvojome vertinima, kuris susidaro is 4 dedamuju (portalo balsavimas, rslietuva.com, Universitetu ir Pramones atstovu ivertinimai). Kai dalyvis yra 1 - viskas kaip ir aisku, bet kai ju yra daugiau - reikia prisiminti kas vertins ir atitinkamai pateikti projekto pristatyma. Ir nuobodziausia darba galima pateikti "skaniai". Jeigu vertintumem tik mes - tuomet galeciau komentuoti kokiais kriterijais vadovaujames, lygindami skirtingus darbus, bet kai vertintoju yra gerokai daugiau - negaliu atsakyti kaip kiekvienas vertina.
Del kritikos RS katalogui - sutinku, kad katalogo struktura, bei komponentu atvaizdavima reikia keisti. Tuo dabar ir uzimti. Jeigu jau rasote, kad katalogas yra "tragiskas" - patarkite i ka, jusu manymu, atkreipti demesi pirmoje eileje? |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2010 09 20, 12:20 |
|
|
|
|
| YEint rašo: |
| Del kritikos RS katalogui - sutinku, kad katalogo struktura, bei komponentu atvaizdavima reikia keisti. Tuo dabar ir uzimti. Jeigu jau rasote, kad katalogas yra "tragiskas" - patarkite i ka, jusu manymu, atkreipti demesi pirmoje eileje? |
Man asmeniškai labai užkliuvo tai, kad nėra parametrinės komponentų paieškos. Tarkime mane domima impulsiniai DC/DC non-isolated keitkliai, kurių įėjimo įtampa yra 20-60V intervale, o galia 20-70W intervale. Deja kataloge intervalų nurodyti neįmanoma, arba šią funkciją rasti labai sunku (neradau). Labai geras pavyzdys (flashinis, bet gal ką sugalvotumėt):
http://www.national.com/cat/index.cgi?i=i//200
Dar viena smulkmena: pasirinkus rūšiavimą pagal keitiklių galią, eiliškumas yra neteisingas. Pavyzdžiui, man juos surūšiuoja taip: <..>, 90W, 9.5W, 99W, kai akivaizdžiai 9.5W turėtų būti kažkur pradžioje. Greičiausiai taip yra dėl to, kad duomenų bazėje šis laukelis yra "string", o ne "numeric".
Dar šiek tiek problemų ir laiko gaišaties sukėlė tai, kad kainos nurodytos be PVM...
Dėl minėtų trūkumų sugaišau papildomą pusdienį ieškodamas reikalingų prekių...
Na o prekių kainos tai jau atskira ir labai subjektyvi diskusija.. :) Kažkaip labai atstumia pamačius neaiškios kilmės (kinišką?) prekę, kainuojančią bent du-tris kartus daugiau nei, pavyzdžiui, senukuose. |
|
|
|
|
|
 |
|
 |
Google paieška forume |
|
|
 |