|
Forumas » Elektronika žaliems » ka galeciau daryt kaj esu zalias ?
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
 |
ka galeciau daryt kaj esu zalias ? |
Parašytas: 2005 08 12, 18:41 |
|
|
|
|
Na per fizika apie elektronika kaip ir nieko nera, tik apie fizikinius elektrinius reiskinius- aisku be ju irgi niekur. Ten eian kalba apie puslaidininkius, apie virpesius, elektromagnetini lauka ir pan. O klase kuri tainezinau tikriausiai kokioj 11 ar 12 mat baigiau pries 7 metus  |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2005 08 12, 18:59 |
|
|
|
|
Jei turi galva ant peciu, o tranzistoriu dar nepazysti - siulyciau paieskoti skaitmeniniu schemu su atskirais loginiais elementais. Gal ir neypatingai pradzioj bus idomu, bet bentjau suprast lengva. beto veiks zymiai dazniau nei sch su tranzais ir lituot kruopsciau ismoksi. zinoma jei pas tavi ne abi rankos kaires  |
|
_________________ Skaitmeninis iki pat kaulu ciulpu:) |
|
|
|
 |
Parašytas: 2005 08 12, 23:30 |
|
|
|
|
| IC_Digital rašo: |
Jei turi galva ant peciu, o tranzistoriu dar nepazysti - siulyciau paieskoti skaitmeniniu schemu su atskirais loginiais elementais. Gal ir neypatingai pradzioj bus idomu, bet bentjau suprast lengva. beto veiks zymiai dazniau nei sch su tranzais ir lituot kruopsciau ismoksi. zinoma jei pas tavi ne abi rankos kaires  |
O taj paieskot knygose ar per google ? |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2005 08 13, 00:31 |
|
|
|
|
http://www.elektronika.lt/schematic/theme/81/68/
cia va yr toks daigciukas kury as sugalvojau padaryt. visas detales jau turiu. Dabar as turiu kelis klausimus.
1. kajp ten jungiasi batke? ant vieno lajdo?
2. kajp ten jugiasi sviesos diodas? ant vieno lajdo?
3 kuri varza yra mega omo , kuri kilo omo, kuri 200 omu?
yra tokios: auksine, ruda, juoda, raudona.
auksine, raudona, juoda, ruda.
auksine, zalia, juoda, ruda. |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2005 08 13, 12:34 |
|
|
|
|
Aciu uz nuoroda. as is ten atsisiunciau viena programele kuri paraso keliu omu varzos. bet nezinau ar pardavejas pardave blogas varzas ar programele bloga.
raudona, juoda, ruda, auksine raso kad 20.1
ruda, juoda, raudona, auksine raso kad 10.2
ruda, juoda, zalia, auksine raso kad 10.5
O man reik kad butu 1mega omo, 1kilo omo, 200 omu.
Taiva taj kas cia yr? Treciadieni varau i miesta taj pasakykit kas blogaj, jei blogos varzos taj nusipirksiu nauju. |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2005 08 13, 12:49 |
|
|
|
|
raudona, juoda, ruda, auksine 200 omu
ruda, juoda, raudona, auksine 1K omas
ruda, juoda, zalia, auksine raso kad 1M omas
Visu pirma is meniu pasirenki BANDS ==> Four arba F4
ir kada renkiesi varzas nespaudi ant 3 stulpelio kur parasyta "5banded mode"
tiesiog ji praleidi, tada viskas O.k. |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2005 08 13, 13:13 |
|
|
|
|
| Darius rašo: |
raudona, juoda, ruda, auksine 200 omu
ruda, juoda, raudona, auksine 1K omas
ruda, juoda, zalia, auksine raso kad 1M omas
Visu pirma is meniu pasirenki BANDS ==> Four arba F4
ir kada renkiesi varzas nespaudi ant 3 stulpelio kur parasyta "5banded mode"
tiesiog ji praleidi, tada viskas O.k. |
Aciu uz pagalba... pats suklydau o ne pardavejas ir ne programa |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2005 08 13, 13:16 |
|
|
|
|
| aqmas rašo: |
http://www.elektronika.lt/schematic/theme/81/68/
cia va yr toks daigciukas kury as sugalvojau padaryt. visas detales jau turiu. Dabar as turiu kelis klausimus.
1. kajp ten jungiasi batke? ant vieno lajdo?
2. kajp ten jugiasi sviesos diodas? ant vieno lajdo?
3 kuri varza yra mega omo , kuri kilo omo, kuri 200 omu?
yra tokios: auksine, ruda, juoda, raudona.
auksine, raudona, juoda, ruda.
auksine, zalia, juoda, ruda. |
dabar jau liko tik du klausimai. (tikiuosi padesit ir situs isprest? )
1.Kaip pajungti batke? ant vieno lajdo?
2Ir kaip pajungt sviesos dioda? ant vieno laido?
Is anksto dekoju uz ats... |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2005 08 13, 13:55 |
|
|
|
|
Dėl batarkės, tai ten pačioje apačioje schemos yra toks horizontalus brūkšnelis, tai ten bus batarkės minusas, o kur parašyta +9V tai ten paduosi pliusą. Tik nzn iš kur tu gausi tuos 9V, gal turi kokį maitinimo blokelį? Jei ne, tai nusipirk 2 plokščias batareikas ir vienos minusą sujunk su kitos pliusu, tai tau ir bus 9V, nes kai taip padarai, tai vienos batarkės 4,5V sumuojasi su kitos 4,5V (paprastai tariant).
Nesuprantu, ką ten tu vis ant vieno laido nori pajungti? Matai, kad schemoje šviesos diodas prijungtas dviem laidais, kai vienas laidas eina link 9V maitinimo, o kitas link 200Om varžos. Tik dėdamas tą diodą nepamiršk, kad tai ne paprasta lemputė, ir gali nešviesti belekaip įdėjus, reikia kad jos + eitų link 9V, o minusas link 200Om varžos (jei šviesos diodą pirkai naują, tai ilgesnė kojelė bus +) |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2005 08 13, 14:06 |
|
|
|
|
| Imela666 rašo: |
Dėl batarkės, tai ten pačioje apačioje schemos yra toks horizontalus brūkšnelis, tai ten bus batarkės minusas, o kur parašyta +9V tai ten paduosi pliusą. Tik nzn iš kur tu gausi tuos 9V, gal turi kokį maitinimo blokelį? Jei ne, tai nusipirk 2 plokščias batareikas ir vienos minusą sujunk su kitos pliusu, tai tau ir bus 9V, nes kai taip padarai, tai vienos batarkės 4,5V sumuojasi su kitos 4,5V (paprastai tariant).
Nesuprantu, ką ten tu vis ant vieno laido nori pajungti? Matai, kad schemoje šviesos diodas prijungtas dviem laidais, kai vienas laidas eina link 9V maitinimo, o kitas link 200Om varžos. Tik dėdamas tą diodą nepamiršk, kad tai ne paprasta lemputė, ir gali nešviesti belekaip įdėjus, reikia kad jos + eitų link 9V, o minusas link 200Om varžos (jei šviesos diodą pirkai naują, tai ilgesnė kojelė bus +) |
labaj aciu uz isamu paaiskinima
o del batarkes taj viskas aisq. o del sviesos diodo taj kaj tu parasiai as tik tada susipratau kad ten tajp ACIU  |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2005 08 13, 14:10 |
|
|
|
|
aj tiesa dar keli klausimaj iskilo.
Ka reiskia tos raides I S U ?
ir ar reikia siam daikciukui shemos? (man atrodo kad ne ,bet mane suklaidino tie skaiciukai salia shemos KП 103 )
Kaip suprast kuria puse det tranzistoriu? nes pagal ta rodiklyte vistiek nesuprantu. |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2005 08 13, 16:32 |
|
|
|
|
siaip pradziai galetum susirasti literaturos apie elektronikos komponentus ir gerai pasiskaityti kad zinotum ka su komponentais veikti  |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2005 08 13, 21:26 |
|
|
|
|
| Manijakas rašo: |
siaip pradziai galetum susirasti literaturos apie elektronikos komponentus ir gerai pasiskaityti kad zinotum ka su komponentais veikti  |
Zinau as mazdaug ka rejk veikt su jais  |
|
|
|
|
|
|
 |
Google paieška forume |
|
|
 |