|

|
|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2025 12 23, 00:29. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
 |
Forumas » Garso stiprintuvai » problemos su tda1514a
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
 |
problemos su tda1514a |
Parašytas: 2010 07 05, 16:39 |
|
|
|
|
Na taip, ir kaip idomu veiktu jei prijungti jas abi sujungtas nuosekliai tik prie vieno is kanalu?  |
|
_________________ Elektroje stebuklų nebūna - būna blogi kontaktai!
"Aš čia, gyva!"
(durnyno SHIT'o vardas - Lietuva) |
|
|
|
 |
problemos su tda1514a |
Parašytas: 2010 07 05, 17:00 |
|
|
|
|
jo idomu butu, nes gamintojo shema padaryta 8 omu kaonkems, o as naudojau siek tiek pakeista, 4 omu pritaikyta. nes pas mane max 175w akustines sistemos 4 omu. kodel butu, butasis laikas, todel ,kad jau velu, sprogo viena mikruske, tikraja ta zodzio prasme. skaiciau kazkokiam forume kad bachurelis naudojo subo stiprintuvui ta mikre, ir dejo 100w +-24v transformatoriu, islyginta itampa buvo 34v nors mikrei max galima 30, sake viskas tvarkoj. tai akimirksniu sprogo. vienas kanalas liko tas pats prastai veikia. |
|
|
|
|
|
 |
problemos su tda1514a |
Parašytas: 2010 07 05, 17:08 |
|
|
|
|
Prastai veikia netgi su dviem kolonom pajungtom nuosekliai?  |
|
"Aš čia, gyva!"
|
|
|
 |
problemos su tda1514a |
Parašytas: 2010 07 05, 17:46 |
|
|
|
|
| Lauriui reiktų isiaiškinti kas yra max,vidutinė,efektinė įtampos ar srovės reikšmė esant sin signalui . Kas tai maitinimo šaltinio pulsacija,kaip ji priklauso nuo apkrovimo esant vien talpuminiam filtrui. |
|
|
|
|
|
 |
problemos su tda1514a |
Parašytas: 2010 07 05, 18:21 |
|
|
|
|
E-e ... o gal visgi jam geriau pirma bent jau ismokti nesprogdinti be reikalo mikroschemu, turinciu savyje visas reikalingas apsaugas?
| TDA1514 aprasymas rašo: |
| The circuit is totally protected, the two output transistors both having thermal and SOAR protection |
|
|
"Aš čia, gyva!"
|
|
|
 |
problemos su tda1514a |
Parašytas: 2010 07 05, 18:57 |
|
|
|
|
E-e ... abi vienodai?
O tai kodel tada sprogo tik viena?  |
|
"Aš čia, gyva!"
|
|
|
 |
problemos su tda1514a |
Parašytas: 2010 07 05, 23:05 |
|
|
|
|
sprogo tik viena, nes as tik viena kanala buvau pajunges. o kad jos sprogsta tai senai zinojau, nevienas forume yra rases, tik nemaniau kad savam kaily reiks isitikint. apie ta jungima nuosekliai gera mintis, reika ant likusio kanalo pabandyt. ka PetrasL raso? gal ir reiktu isaskinti, visko nezinau tikrai, niekad neprireike tiek zinot. o apie mikruskes apsaugas, as irgi buvau ramus. TERMAL, SOAR protection, bet sprogo itampai tik 4v pakilus auksciau leistinos. gal ir gerai blyn, galva maziau skaudes. nesijuokit perdaug is manes, pacim prikolas buvo. |
|
|
|
|
|
 |
 |
problemos su tda1514a |
Parašytas: 2010 07 05, 23:19 |
|
|
|
|
Na man abejones sukele pirmiausia tai, ar tikrai vertejo pradeti tokius rizikingus stiprintuvinius eksperimentus nuo butent tu mikroschemu, kurias netycia sudeginus bus sunku uz prieinama kaina vel gauti?  |
|
"Aš čia, gyva!"
|
|
|
 |
problemos su tda1514a |
Parašytas: 2010 07 06, 00:37 |
|
|
|
|
| lauriss rašo: |
| ............. sprogo itampai tik 4v pakilus auksciau leistinos............. |
o tu gal galvoji, kad mikres nustimpa tik tada, kai leistina itampa virsiji maziausiai 220 voltu?  |
|
|
|
|
|
 |
problemos su tda1514a |
Parašytas: 2010 07 06, 10:14 |
|
|
|
|
| niekad as pats ju nebuciau pirkes, tai kad uz dyka gavau jas. vienam veikia kitam sprogo, ka ten supaisysi, gal tikrai brokuotos buvo, is lemonos pirktos, o apie ta krautuve daug blogu atsiliepimu forumuose. |
|
|
|
|
|
 |
problemos su tda1514a |
Parašytas: 2010 07 06, 19:08 |
|
|
|
|
Tai va Protingas tu zmogus RVRSS. Sujungiau nuoseklai dvi 4omu kolonkes, tai dingo visi trukciojimai, aisku ir galingumo ne kas ten liko, isspaudziau kazkur gal 20w normalaus grojimo, poto jau nelabai graziai groja. gal ir kolonkes nepergeriausios pas mane. ten gamintojo schemoj nurodytos varzos prie 8omu:
R4-82R
R5-150R
3.3R
pakeista i
R4-47R
R5-82R
10R
cia tipo 4 oams pritaikyta,kaip keist man jas?
Ir isvis ar apsimoka man pirkt antra mikruske is lemonos uz 53Lt? |
|
|
|
|
|
 |
problemos su tda1514a |
Parašytas: 2010 07 06, 19:55 |
|
|
|
|
| lauriss rašo: |
| .........ar apsimoka man pirkt antra mikruske is lemonos uz 53Lt? |
perkaitai sauleje?
nusipirk dvi TDA7293, dar litu sutaupysi, uz juos geriau elektrolitu dasipirk, 4700 mazai galingesniam stiprui, reikia bent 10 tukstanciu vienam peciui, jei nuo vieno maitblokio abu kanalus maitini |
|
|
|
|
|
 |
problemos su tda1514a |
Parašytas: 2010 07 06, 20:12 |
|
|
|
|
Tai tame ir reikalas, kad galima uz ta suma pora geresniu nupirkt mikruskiu, bet taip visko mest nesinori, vien korpusa menesi koki dariau. cia pricpo reikalas jau. Nors is tos vienos sbui stiprintuvas iseitu. Nezinau  |
|
|
|
|
|
 |
problemos su tda1514a |
Parašytas: 2010 07 06, 20:42 |
|
|
|
|