|

|
|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2025 12 26, 03:24. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
 |
Forumas » Prietaisai, įrankiai, medžiagos » Įrankis SMD detalėms tikrinti
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
 |
Įrankis SMD detalėms tikrinti |
Parašytas: 2010 06 26, 14:33 |
|
|
|
|
| as pas su RF dirbu ir evitinius SMD naudoju. jei reikia tikslesio nominalo - kelis pasimatuoju ir atsirenku. ar 5,1p at 5,6p dideles reikšmes ne labai ineša. |
|
_________________ greitai ir pigiai nebūna gerai
pigiai ir gerai nebūna greitai
gerai ir greitai nebūna pigiai |
|
|
|
 |
Parašytas: 2010 06 26, 14:50 |
|
|
|
|
Tikrinti SMD rezistorius gal ir verta, anksčiau maniau, kad tarp jų nebūna broko, bet neseniai "pasvilau". Dėl vieno trūkusio rezistoriaus pora dienų galvą skaudėjo . |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2010 06 26, 15:03 |
|
|
|
|
| Ba1tuks rašo: |
| Digix rašo: |
del rezistoriu yra toks dalykas kad 1% rezistoriai yra kisk kitokiu nominalu nei 5% ir beje ju daugiau..
jei tu pvz imsi 1% 4.7k tai bus kokie 4.72k o 4.7k gali isvis nebuti
bent jau man taip daznai pasitaiko kai rangu 1% varzas jos visos keistu nominalu
beje kai pamatysi 1% varzu kainas persigalvosi
gali per digikey pasiziureti |
Aha, jau pažiūrėjau... Po 0,2 bakso už viena...
O tai kiek suprantu, kad jų galia skiriasi pagal dydį, bet vat kad 1206 ir 0805 rado, kad yra 0,25W. Kaip čia suprasti? Kaina skiriasi dvigubai... Kaip jie skirstomi pagal galią?  |
1206 ar 805 tai korpuso tipas 1206 tai maždaug tokio didumo kaip 0,125w varza su nukarpytom kojom tai gana didele. jei nenpori graibyti blusu tokias gali ir naudoti,
bet jei reikai taupyti veina ir pinigus tai gali imti 805 arba 603 korpuso 603 tai 2mmilgio 1mm plocio mazdaug
402 arba 201 tai jau bus sunkoka paimti pjncetu jei varsos ilgis <1mm.
del galingumo tai smd varzos jo laiko gana daug , ten visa siluma i PCB atiduodama tai problemu retai iskyla.1206 gali nesunkiai koki 1W sudeginti jei paliksi pakankamai vario aplink
siaip del tikslumo as patarcisu daryti kaip as, tiesiog jei tau reikia patikslinti tai lituoji viena amt kitos keleta varzu lygegreciai kol gauni kiek reikia. man taip tenka daryti maitinimo itamps derinant. |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2010 06 26, 15:37 |
|
|
|
|
Hmmm... Davėt peno pamąstymui
Didžiulis dėkui už tikrai profesionalius ir nuoširdžius atsakymus.
Kadangi dabar vasara, pinigai kišenę spaudžia, tai susipirksiu dažniausiai naudojamus(ar net visą skalę) SMD rezistorius... Įrankio kol kas nepirksiu, bet jei lyšnų pinigėlių atsiras, surizikuosiu...  |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2010 06 26, 21:16 |
|
|
|
|
Man tai keista, kaip mūsų "užkietėjas dalyvis" Ba1tukas, dar vis nebuvo išbandes SMD... Nes net aš juos naudoju... Ir bėje, jai dėl įrankiu, tai yra specialūs pincetai su LCD, su kuriais lituojant SMD elementus, parodo ju nominalus, ir manau jie yra tikslesni negu dideli multimetrai...  |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2010 06 26, 22:10 |
|
|
|
|
| maileris rašo: |
Man tai keista, kaip mūsų "užkietėjas dalyvis" Ba1tukas, dar vis nebuvo išbandes SMD... Nes net aš juos naudoju... Ir bėje, jai dėl įrankiu, tai yra specialūs pincetai su LCD, su kuriais lituojant SMD elementus, parodo ju nominalus, ir manau jie yra tikslesni negu dideli multimetrai...  |
Tai apie ką aš kalbėjau pirmame psl???
Anyway, aš jų nebandžiau, nes niekada neprireikė ir buvau nusistatęs prieš juos kažkodėl, bet didesnės talpos SMD tantalus naudojau ir labai aktyviai... |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2012 06 27, 22:34 |
|
|
|
|
| na gal nesuerzinsiu -bet man tikrai praverstu sitoks daikciukas.manau netolimoje ateityje kazkas panasaus apsigyvens ant mano darbastalio.o galbut ir nevienas. |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2012 06 27, 23:09 |
|
|
|
|
| Kybertarakonas rašo: |
| na gal nesuerzinsiu -bet man tikrai praverstu sitoks daikciukas.manau netolimoje ateityje kazkas panasaus apsigyvens ant mano darbastalio.o galbut ir nevienas. |
tu cia multimetra "tuo daikciuku" pavadinai?
jei taip, tai ka tu veiki elektronikos forume neturedamas tokio daikciuko? |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2012 06 27, 23:13 |
|
|
|
|
| Digix rašo: |
| Kybertarakonas rašo: |
tu cia multimetra "tuo daikciuku" pavadinai?
jei taip, tai ka tu veiki elektronikos forume neturedamas tokio daikciuko? |
matai digix-as cia kaip isnykes dinozauras jau-atsakau i tema nors tai labai nepopuliaru siame forume  |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2012 07 05, 20:42 |
|
|
|
|
Kokiu būdu gaminamos 1% paklaidos detalės?
Atsakymas - kaip ir visos kitos.
Pagaminama daug detalių ir rūšiuojama, kurios eina į 1%, kurios 5%, kurios į 10%, kurios į šiukšlyną
 |
|
|
|
|
|
|
 |
Google paieška forume |
|
|
 |