|

|
|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2025 12 22, 07:00. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
 |
Forumas » Įvairūs » Sušilusi mašina nebetraukia.
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
Puslapis 2 iš 2 Pereiti prie Atgal 1, 2 |
|
 |
Sušilusi mašina nebetraukia. |
Parašytas: 2010 02 27, 14:08 |
|
|
|
|
| Egis64 rašo: |
| Visko neskaičiau, sorry jei pasikartosiu, įkaitus varikliui (nuvažiavus 20-40 km) krenta greitis jei nėra slėgio, priežastis-nesureguliuoti vožtuvai. |
Oi ne taip žiauriai būti negali būti. |
|
_________________ Aš pažeidžiau forumo taisykles ir reklamavau. Ir man tai patiko  |
|
|
|
 |
Parašytas: 2010 02 27, 15:19 |
|
|
|
|
| O atjungus oro srauto matuokle turetu kas nors pasikeisti? Ar variklis dirbs taip pat? |
|
_________________ Aš pažeidžiau forumo taisykles ir reklamavau. Ir man tai patiko  |
|
|
|
 |
Parašytas: 2010 02 27, 17:57 |
|
|
|
|
kad nekurt naujos temos
šalta mašinoj trukčioja variklis, aišku drėgnu oru kaip dabar, dar net nebuvau kapoto atidaręs ir pagalvot nebuvo laiko
nors kai pagalvoju, buvau pravardžiavęs kokius 15km tai variklis trikai nebuvo šaltas, pastovėjo apie 10min, ir vėl važiuojant pora kart gerai patrūkčiojo, norint pajudėt iš vietos ir didinant apsukas
variklis mitsubishi 4g13  |
|
_________________ Kad ir ne reklama, bet skelbimams čia - ne vieta.
Tokį tekstą čia įrašė forumo administracija. Kaip manot dėl ko? |
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2010 02 27, 20:40 |
|
|
|
|
| amas. rašo: |
kad nekurt naujos temos
šalta mašinoj trukčioja variklis, aišku drėgnu oru kaip dabar, dar net nebuvau kapoto atidaręs ir pagalvot nebuvo laiko
nors kai pagalvoju, buvau pravardžiavęs kokius 15km tai variklis trikai nebuvo šaltas, pastovėjo apie 10min, ir vėl važiuojant pora kart gerai patrūkčiojo, norint pajudėt iš vietos ir didinant apsukas
variklis mitsubishi 4g13  |
tramplioriaus dangteli ir zvakiu laidus pasikeisk ir nenukrypk nuo temos...  |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2010 02 28, 10:50 |
|
|
|
|
| >amas. pries pakeisdamas minetas dalis, viska kas yra aukstos itampos, laidai, paskirstytojas, pypkes, babyna nuvalyk ir riebiai nutepk su dyzelinu. Jeigu situacija pageres, tai manau aisku kame reples, reikes keisti AI laidus ir paskirstytoja, ir zvakes rekomenduojama kas 40-50kkm keisti. Bijau gasdinti, bet jei saliarka nepades trukciojimas kartais buna del smarkiai netvienodo slegio cilindruose, paprastai pasilus varikliui to nebesijaucia. Man buvo taip vienai masinai, kai vienam cilindre buvo 2bar maziau slegio. Bet saliarka padeda 95% atveju, galima dar spec purskala AI laidams naudoti, bet jis brangus ir lygiai tiek pat efektingas kaip ir saliara. |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2010 02 28, 11:22 |
|
|
|
|
tai mano mintys tokios pat
bet tai darysiu kai atšils, nes toks dalykas pasitaikė tik vieną kart, manau nėra labai baisu, mašina išviso tik apie 50000km pravažiavus aišku amžius daro savo
bet tokiu oru krapštytis kol nėra būtinybės  |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2010 02 28, 14:09 |
|
|
|
|
| amas. rašo: |
tai mano mintys tokios pat
bet tai darysiu kai atšils, nes toks dalykas pasitaikė tik vieną kart, manau nėra labai baisu, mašina išviso tik apie 50000km pravažiavus aišku amžius daro savo
bet tokiu oru krapštytis kol nėra būtinybės  |
Man irgi tokis dalykas, buvo. Kol 6alta ma6ina buvo dar buvo galima važiuoti. Kai sušyla ir reikia gaza staigiai paspausti, tai neduok dieve, mašina dirba kaip oks aukšto slėgio siurblys apsukos didelės, o jėgos 0. |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2010 02 28, 17:39 |
|
|
|
|
šiaip kažkiek važinėjau nepasikartojo, nieko kol kas nedariau, net kapoto atidaręs nebuvau, nėra laiko
gal buvo kur vandens papuolę |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2010 03 02, 09:11 |
|
|
|
|
| mad.scientist rašo: |
1. uzstrigus, arba neveikia sklende, arba nusimovus kokia slanga, kuri reguliuoja ar imti ora is lauko, ar nuo variklio ismetimo kolektoriaus pasildyta, jei tokia yra.
2. EGT exhaust gas recirculation valve neveikia kaip priklauso, jei toks yra.
3. liamda zondas neveikia arba veikia netinkamai. Rekomenduoju pakeisti i BOSCH, kad ir sena bet veikianti, jei jau nusibaiges. Turiu gyvu pvz kaip bosch lamda veikia 21+ metu. O japaskes ir 1,5 metu neatlaiko.
4. nekontaktuoja arba sugedes isiurbiamo oro temperaturos dacikas.
|
O kur ieškoti po kapotu EGT, ir isiurbiamo oro temperatūros daciko? |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2010 03 02, 12:51 |
|
|
|
|
Visų pirma, tai EGR, o ne EGT. Ir antra, ar tavo golfuky yra toks recirkuliacinis vožtuvas? Abejoju.
Aš kaltinu deguonies sensorių (liambda zondą). Atjunk jį ir tada pravažiuok. |
|
_________________ Inžinierius-projektuotojas |
|
|
|
 |
Parašytas: 2010 03 02, 15:41 |
|
|
|
|
| Vytautas88 rašo: |
Visų pirma, tai EGR, o ne EGT. Ir antra, ar tavo golfuky yra toks recirkuliacinis vožtuvas? Abejoju.
Aš kaltinu deguonies sensorių (liambda zondą). Atjunk jį ir tada pravažiuok. |
Na net įsivaizduoju ar tas recirkuliacinis vožtuvas yra. O liamda zondas traukai daug įtakoja? |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2010 03 02, 16:22 |
|
|
|
|
Taip. Kol motoras šaltas (tuo pačiu ir liamda nepasiekus darbinės temperatūros) -- mišinys pariebinamas automatiškai. O kai liamda pasiekia darbinę temperatūrą -- ji reguliuoja kuro/oro mišinį, turbūt nuliesina iki tiek, kad nebėr traukos, atsiranda trūkčiojimas.
Man taip buvo, tai su prijungta liamda nebuvo įmanoma važiuoti, kai motoras karštas. |
|
_________________ Inžinierius-projektuotojas |
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2010 03 02, 16:32 |
|
|
|
|
| Vytautas88 rašo: |
Taip. Kol motoras šaltas (tuo pačiu ir liamda nepasiekus darbinės temperatūros) -- mišinys pariebinamas automatiškai. O kai liamda pasiekia darbinę temperatūrą -- ji reguliuoja kuro/oro mišinį, turbūt nuliesina iki tiek, kad nebėr traukos, atsiranda trūkčiojimas.
Man taip buvo, tai su prijungta liamda nebuvo įmanoma važiuoti, kai motoras karštas. |
Na taip stipriai tai nesijaučia. Nei trūkčioja nei ką. Na bet reikės pabandyti.
O važinėjant su atjungtu liambda zondu, kuro sanaudos padidės, sumažės, nesikeis? |
|
|
|
|
|
 |
Google paieška forume |
|
|
 |
Naujos temos forume |
|
 |