|
Forumas » Maitinimo šaltiniai » Impulsinis maitblokis- įtampos kėlimo riba?
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
 |
Impulsinis maitblokis- įtampos kėlimo riba? |
Parašytas: 2010 01 19, 23:45 |
|
|
|
|
Jei neketinate būti eiline "pelene, šveiku ar botagu", galim drąsiai tęsti temą. Kokių turite pasiūlymų (tik prieš atsakydamas perskaitykite atidžiai viską nuo pradžių ). Tikiuosi Jūs nebūsite iš tų, kurie "užsitarnavo" geltonus-raudonus kvadratėlius rašydami bele-ką į bele-kur  |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2010 01 20, 00:12 |
|
|
|
|
| pirmiausiai keliant įtampą iššaudo elektrolitai kurie būna ×16v, kompo maitblokį pavyko sukelti iki 21v, tai beveik dvigubai |
|
_________________ Panevėžys |
|
|
|
 |
Parašytas: 2010 01 20, 00:20 |
|
|
|
|
| durnas klausimas, ka jus konkreciai keliat? jei dazni ? tai ar nereikia trumpinit pirmines apvijos? nes kitaip prarandama galia serdyje? ar teisingai mastau ? ar jus cia tik tuos virtualius voltus pasikeliat? kad tik voltmetras tiek rodytu? su oscilu ziurint ten spygliai sukyla, o realiai ta itampa ta pati palieka , as cia klausiu , o ne teigiu |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2010 01 20, 00:45 |
|
|
|
|
| Citata: |
| durnas klausimas, ka jus konkreciai keliat? |
na aš tai nieko nekėliau, paprasčiausiai keičiau tas varžas kuriomis buvo stebima ir palaikoma reikalinga įtampa išėjime. |
|
_________________ Panevėžys |
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2010 01 20, 00:49 |
|
|
|
|
Mane domina "konfortabilus" pirminės grandinės darbas,tai pat suprantu, kad nevalia viršyti deklaruotos galios, tad patikėkit, kad apie elektrolitų darbinę įtampą pagalvojau pirmiausia. Taip pat pasidomėjau diodų atbuline įtampa, kuri yra 120V, kas mane labai maloniai nustebino (nesitikėjau šito iš kiniečių). Bėda tik ta, kad nežinau kaip tą "konfortą" išmatuoti konkrečiu atveju Man patinka kartais pasityčioti iš aparatūros, kad sužinoti jos galimybių ribas, bet jokiu būdu nenorėčiau, kad ji pasityčiotų iš manęs, išleidusi paskutinį kvapą pačiu netinkamiausiu metu, neišlaikiusi kraštutinumų, apie kuriuos dėl savo žinių trūkumo aš net neįtariau... |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2010 01 20, 00:56 |
|
|
|
|
tl494 mikre palaiko nustatyta isejimo itampa, kuri per varzini dalikli-gali tai buti ir potenciometras-tipinese schemose pasiduoda i 1 koja
pagal ta 1 koja ir atseki, kurios varzos sudaro ta dalikli, ir keisdamas viena is ju gali keist isejimo itampa |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2010 01 20, 01:32 |
|
|
|
|
vaikinas uzuot parsisiuntes TL494 datasheeta ir issiaiskines jos darbo principa, nepaliaujamai svaigsta apie kazkoki KOMFORTABILU pirmines grandines darbo rezima... |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2010 01 20, 01:35 |
|
|
|
|
| kas tai komfortabilus? ir taip nieksako, ka daro mikruske, pakeitus ta dalikli? ant sg3525 su GR yra ilginamas ijungto impulso laikas, o kaip veikia tas ytampos kelimas su dalikliu? negi daznio kelimu? |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2010 01 20, 23:06 |
|
|
|
|
TL494 isejimo itampa palaiko reguliodama impulsu ploti
isejimo itampa per dalikli paduodama i sulyginimo schemos viena iejima, i kita iejima paduodama pavyzdine/reference itampa, mikre palaiko, kad ta kur ateina per dalikli butu tokio pat dydzio, kaip reference
kaitalioji viena is daliklio varzu - kaitaliojasi isejimo itampos dydis, aisku, tam tikrose ribose, neiseis gaut labai dideles isejimo itampos, jei antrineje per mazai viju, bet pareguliuot nedidelese ribose paprasta kaip du pirstus ap***t, bet piktybiskai nenorima datasheete keliu sakiniu perskaityt, ir vis laukiama, kad kas nors atpasakos  |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2010 01 20, 23:22 |
|
|
|
|
| aa, dabar kaip tik darau keitikli stiprintuvui, bus su dviem ziedais, bet ne tame esme, su 62khz, ir 21 apvija antrinei turiu turet 100v, su gryztamo rysio potenciku reiksmes keiciasi nuo 0 iki 130v, tai istiesu , kaip kazkas sake , apie 30% reguliavimo ribos , tai nuo 12v max galima primetus turet apie 16v, jei gerai supratau , tau to ir reikia? tau paprasciausiai reikia atrast varzini dalikli kuris eina nuo antrines jau po diodinio tilto esanciu konderiu , paprasciausiai , meti lauk tas dvi varzas, ju bendra varza, IMKIM buvo 10k ,tai toki potenca ir idek, stai tau reguliuojamas matblokis ,nors tau tereikejo sukelt, bet galesi ir pareguliuot |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2010 01 21, 00:28 |
|
|
|
|
gnt, Jūs paskaitykit visus mano pranešimus šitoje temoje, bet LABAI ATIDŽIAI, ir jei po to Jums vis dar atrodys, kad aš nesugebėjau atrast potenco arba nežinau kaip pakeisti aptariamo maitblokio išėjimo įtampą, tai tada gal nebetrukdykim vienas kito. Bet vistiek ačiū už pastangas.
Gerai, galim baigti šitą temą, nes panašu, kad beveik niekas neįsikerta ko man reikia, arba aš niekaip nesugebu paaiškint ko noriu  |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2010 01 21, 02:28 |
|
|
|
|
| E.L.O. rašo: |
gnt, Jūs paskaitykit visus mano pranešimus šitoje temoje, bet LABAI ATIDŽIAI,............................ nes panašu, kad beveik niekas neįsikerta ko man reikia, arba aš niekaip nesugebu paaiškint ko noriu  |
| Turiu maitblokį, kurio įtampa reguliuojasi su gamykliniu potencu nuo 11 iki 14,5V. Man reiktų iki 17-18V . Žinau, kad tai padaryti galima keičiant varžas aplink potencą, bet man svarbiau žinoti kokia yra ta riba, kurios viršyti negalima, t.y. keliant įtampą didėja impulsų ilgis ant trafo ir vienu momentu, besistengiant išėjimo įtampą išlaikyti (pvz. krentant įtampai tinkle ar didėjant apkrovai), tranzai gali atsidaryti kiaurai per abu pečius ir tada babach... |
nu tu ir trenktas, tau gi n kartu siulyta perskaityt datasheeta, ir nekiltu tada tokiu durnu abejoniu
daliklio rezistoriu varzas gali kaitaliot kiek nori,impulsai niekada nepasieks tokio plocio,kad vienu metu atsidarytu abu tranzai-tam mikres viduje yra speciali schema
jei nori suzinot kokia maksimali galima isejimo itampa-uztrumpini i zeme 1 koja, mikre tada generuoja maksimalaus leistino plocio impulsus, atitinkamai isejime yra maksimali galima itampa, svarbu elektrolitai isejime nebutu labai mazos itampos, kad ju nepramustu
| tiesiog įdomu iki kokios ribos galima tyčiotis iš grįžtamos grandinės, kuri reguliuoja išėjimo įtampą, o dar tiksliau- kaip toli galima nuvažiuoti nedavyniojus trafo, bet ir neišvedus pirminės grandinės iš normalaus darbinio režimo. |
gali gryztamo grandines rzistoriu varzas kaitaliot kaip nori-minimali itampa(daliklis nedalina isejimo itampos, o visa ja paduoda i 1 koja) bus lygi atraminei itampai 5V, maksimali(daliklis sumazina isejimo itampa iki nulio)-kiek duoda maksimaliai antrine apvija, bet daug daugiau uz nominalia nebus, nes nieks be reikalo nevynioja antrinej nereikalingu apviju
pirminej grandinej arba yra apsauga nuo perkrovos, arba nera, nezinau kas ten per maitblokis konkreciai
jei yra-nieko neperkrausi ir prie padidintos isejimo itampos, jei nera - gali sudegint imdamas daugiau galingumo ir kai nieko neperdares
| Labai būtų smagus atsakymas tipo "kai viską suvarysi dugnais, žiūrėk , kad tokios-tai kojos įtampa būtų ne daugiau ..." ar pan. |
tokis klausimas gali kilt tik absoliuciai neraukiant apie TL494 drbo principa- tam ir buvo pasiulymai skaityt datasheeta
ir dugnais tau nereikia varyti visko-tau tereikia pakeist isejimo itampos daliklio varza(s), prie kitu komponentu nera ko lysti
o varzas, kaip jau sakyta, gali kaitaliot kaip nori
| Oscilografą artimiausiomis dienomis pasiskolinsiu, |
skopas reikalingas tik remontuojant neveikianti arba viska konstruojant nuo nulio, cia gali apseit su voltmetru
| Apie trafo persisotinimą ten net niekam mintis nekilo, juk svarbu kad veikia! |
trafas persisotina tik virsijus imama galinguma
jei yra apsauga nuo perkrovos-tas neaktualu, jei nera - ji gali persotinti ir tada, kai niekas neperdaryta (jau rasiau) |
|
|
|
|
|
 |
|
 |
Google paieška forume |
|
|
 |