|

|
|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2025 12 23, 11:30. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
 |
Forumas » Garso stiprintuvai » Lempinuko maitinimas
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
Puslapis 2 iš 2 Pereiti prie Atgal 1, 2 |
|
 |
Lempinuko maitinimas |
Parašytas: 2010 01 02, 19:22 |
|
|
|
|
Tik nereik čia su tais omo dėsniai.
Gal nereikia man apie tinklą aiškinti. Jei pas tave laikosi daug maž vienoda įtampa tinkle tik ir neturi tokių bėdų. O kai manajame periodiškai reiškiasi (1-2 kartus per minutę staigus šuolis) tai jau darosi bėda.
Išvis iš kur tokia išsišokėliai čia atsiranda?
PAĖMĖ PYKTIS |
|
|
|
|
|
 |
Lempinuko maitinimas |
Parašytas: 2010 01 02, 19:24 |
|
|
|
|
Kas per mada iškelt save į aukštumas, o visus kitus durniais laikyti?
Gnt:
kaip tau atrodo: pas ką sudėtingesni pereinamieji procesai? |
|
|
|
|
|
 |
Lempinuko maitinimas |
Parašytas: 2010 01 02, 19:46 |
|
|
|
|
kokia dar pastovi itampa kintamos itampos tinkle
jei lygintuvas dviperiodis,pereinamas procesas lygintuve vyksta 100 kartu per sekunde,o ne 1...2 kartus per minute
| Citata: |
Išvis iš kur tokia išsišokėliai čia atsiranda?
PAĖMĖ PYKTIS |
atsiranda is mokymo istaigu,ruosianciu profesionalius elektronscikus
eik vadoveliu paskaityt,nusiraminsi  |
|
|
|
|
|
 |
 |
Lempinuko maitinimas |
Parašytas: 2010 01 02, 19:52 |
|
|
|
|
| Donatas P rašo: |
kaip tau atrodo: pas ką sudėtingesni pereinamieji procesai? |
ka tu cia lygini su kuo?
jei pas tave ivykus vienkartiniam tinklo itampos padidejimui arba sumazejimui ima "siubuoti" stiprintuvo maitinimo itampa,tai reiskia tik viena-neteisingai isvedziotas maitinimas i atskirus stiprintuvo kaskadus ir neteisingai parinktos R(arbaL) ir C reiksmes pirminiu stiprintuvo laipsniu maitinimo filtruose,blogai isvedziota zeme,dar gal kokie kiti konstrukciniai "bugai" ir viso to pasekoje stiprintuvas susizadina ant infrazemo daznumo
ir sita liga reikia gydyti ne dedant stabus,o pirmiausia reikia istaisyti esamas klaidas
staba galima deti po to,pades jis garsui ar ne-mano nuomone (cia tiktai nuomone,o ne tvirtinimas!) tai ganetinai nevienareiksmis klausimas,nuomoniu del to yra kardinaliai priesingu ir tarp gana gerai zinomu konstruktoriu |
|
|
|
|
|
 |
 |
Lempinuko maitinimas |
Parašytas: 2010 01 02, 20:11 |
|
|
|
|
Apie jokia nuolatinę aš nekalbėjau - klysti. Nieks nesižadina.
Mano tinklas pvz: turiu 220V kištukiniame lizde, įjungiu maitblokį (sąlygos: signalas įėjime nepaduotas) - viskas vyksta normaliai - (C1LC2RC3) C3 užsikrauna iki 320V. Kištukiniam lizde (kaip ir rašiau per minute 1-2 kartus) atsiranda 223-225V kokiai 1-2sec. C3 kraunasi >320V. Šuolis dingsta C3 išsikrauna <320V (nes po šuolio seka kritimas) tarkim 218. Na va taip ir "maskatuojasi" mano maistas.
Tai labai puikiai girdisi įjungus netgi tarkim tokį muzikinį aparatą kaip dulkių siurblys  |
|
|
|
|
|
 |
Lempinuko maitinimas |
Parašytas: 2010 01 02, 20:18 |
|
|
|
|
Maistas dingus šitiems periodiniams svyravimams nebesiūbuoja! (Deja dingsta jie retai).
Beje profesionalių elektrončikų mokytojau:
parašyk man CLC filtrą kuris nuo to išgelbėtų? |
|
|
|
|
|
 |
Lempinuko maitinimas |
Parašytas: 2010 01 02, 21:05 |
|
|
|
|
| O pries visa sistema UPS padet neiseitu? :S |
|
_________________ +37062806980 |
|
|
|
 |
Lempinuko maitinimas |
Parašytas: 2010 01 02, 21:16 |
|
|
|
|
Tūrėtų išeit tik kas per sinusoidė iš jo išeis - tai čia jau didelis klausimas.
Skaičiausi apie mechaninius (autotrafo kogero) principu dirbančius tinklo stabilizatorius. Idomi tik jų greitaveika. Audioportale kažkas bandė ir nagrinėjo viena tokį - tai džiaugiasi žmogus ir kiti atsiliepė, kad geriau nei UPS'as (sinusoidė į sinusoide bent kiek panašesnė). Tik va Lietuvoj kolkas tokio nerandu. Pasiimčiau pasinagrinėt.
Bėda prasidėjo kai pakeičiau gyvenamąją vietą. Tam pačiam kvartale per kelis namus tokių reiškinių nebuvo (pastotė kitą ir vartotojai tinkle kiti).
Vat ir kyla idėja arba stabilizuot arba didint labai C3 (tas prasėdimas žymiai mažesnis būtų) didinant nuo 50uF iki 430uF efektas matomas.
Ir galvoju kas labiau apsimokėtų... |
|
|
|
|
|
 |
Lempinuko maitinimas |
Parašytas: 2010 01 02, 21:24 |
|
|
|
|
| O tai kodėl vietoj CLC filtro neįdėjus elementaraus elektroninio stabilizatoriaus su kokiu IRF740 ? |
|
|
|
|
|
 |
Lempinuko maitinimas |
Parašytas: 2010 01 02, 22:53 |
|
|
|
|
| Donatas P rašo: |
| ........turiu 220V kištukiniame lizde............Kištukiniam lizde (kaip ir rašiau per minute 1-2 kartus) atsiranda 223-225V kokiai 1-2sec...................... po šuolio seka kritimas) tarkim 218. Na va taip ir "maskatuojasi" mano maistas. |
nuo 218 iki 223 skirtumas 5V,tai sudaro kazkur 2% nuo bendros itampos ir cia skaitosi labai normalus dar tinklas pas tave
jei stiprintuvui turi kazkokios stipriai pastebimos itakos 2% maitinimo itampos svyravimas,tai manau tai yra arba nevykusi schema arba kazkas netvarkoj su jos ispildymu |
|
|
|
|
|
 |
Lempinuko maitinimas |
Parašytas: 2010 01 03, 00:31 |
|
|
|
|
Contax:
va ir galvoju pabandyt.
GNT:
Stiprintuvas tvarkingas.
Jei tie 2% nešokinėtų periodiškai po keliskart į minutę tai ir nesukčiau sau galvos. O va dabar man jie neduoda ramybės kai turiu nuolat bėgiojantį maitblokį. |
|
|
|
|
|
 |
Lempinuko maitinimas |
Parašytas: 2010 01 03, 10:35 |
|
|
|
|
Su elektroniniu filtru tai pliusas dar tas, kad vėlinimą galima padaryt, kad nepasiektų anodinė įtampa per anksti lempų.
Beje, vėlinimui pradžioje bandžiau su relėm, bet komutuojant 400V DC sroves šoka nemažos kibirkštys iš relės kontaktų, tad žaidimą su relėm teko atmest. |
|
|
|
|
|
 |
Lempinuko maitinimas |
Parašytas: 2010 01 03, 16:05 |
|
|
|
|
Pas mane kaitinimo trafai ir anodinės atskiri. Tai bėdų neturiu - užsikaitinu ir tik tada anodinį įjungiu .
Vienintelis kas tai tik kenotronas per kiau... gauna, bet ir po jo nesunku R idėt ribojant C užkrovimo srovę.
Kolkas viskas vyksta rankiniu būdu, bet jau gimsta dinstancinio valdymo dalis su selektorium ir attiny valdomu užlaikimu kiek tik noriu (galėsiu ir tą minkšta užkrovimą su R valdyt). |
|
|
|
|
|
|
 |
Google paieška forume |
|
|
 |
Naujos temos forume |