|

|
|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2026 06 30, 04:22. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
 |
Forumas » Akustika » subas su "popierinuku"
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
 |
subas su "popierinuku" |
Parašytas: 2008 09 19, 11:49 |
|
|
|
|
turejau galvoj didelius baublius o ne dideles dezes laaabai diiideles dezes  |
|
|
|
|
|
 |
subas su "popierinuku" |
Parašytas: 2008 09 19, 18:07 |
|
|
|
|
| joo neblogai , tai idealiaisiai butu su 15 vienu ruporu padaryti horna is lietuvoje preinamu garsiakalbiu ar pvz gerai parodytumet kaip parsisiust is intiko? ir koki geriausiai ? patalpa pas mane 15 kv kambarys bet siaip i didesne patalpa geriau kad butu galimybe perkelti |
|
|
|
|
|
 |
subas su "popierinuku" |
Parašytas: 2008 09 19, 18:34 |
|
|
|
|
Jei norit subo su poperiuku tai reikia orientuotis i 18" garsiuka ir 150-300l dezute.
Ruporiai mazoj patalpoj neveikia, nes reikia vietos kad frontas susiformuotu. |
|
_________________ My rhombicosidodecahedron is bigger than yours. |
|
|
|
 |
 |
subas su "popierinuku" |
Parašytas: 2008 09 19, 21:44 |
|
|
|
|
| joa , tai jau supratau ;0 honrai tik dideliai patalpai;) o kas del garsiuku skersmens ar tiesa jog kuo didesnio skersmens garsiakalbis , tuo toliau jo "garsas" susidaro? ar geriau viena 15 ar du , ar det keleta 12 tuku ar 10tuku? kaip atrodytu popierinis subas is imkim 6 desimtuku? gautusi manau kazkoks kuldunas,,,, aj va, pasakojo vienas bendradarbis, kaip dabar daroma su monitorisais koncertuose , kai atlikejas turi girdeti savo grojamo instrumento garsa, seniau dedavo kuo didesnius garsiakalbius kad girdetu savo instrumenta, o dabar dedama kuo mazesni ir kuo daugiau garsiuku kad jo "garsas" susidaryti prie atlikejo ausu o ne kazkur saleje... ? ar tai tiesa? |
|
|
|
|
|
 |
 |
subas su "popierinuku" |
Parašytas: 2008 09 20, 00:12 |
|
|
|
|
| Aš asmeniškai netikiu tuo mitu, kad didelis garsiakalbis groti pradeda toliau, nei mažas. Kol man neįrodys kitaip- nepatikėsiu. Juk garso bangos pradžia yra prie pat garsiakalbio difuzoriaus, kad ir kokio dydžio jis bebūtų. Gal kas nors galite įtikinamai paaiškinti? |
|
|
|
|
|
 |
subas su "popierinuku" |
Parašytas: 2008 09 20, 00:28 |
|
|
|
|
| marus rašo: |
| Aš asmeniškai netikiu tuo mitu, kad didelis garsiakalbis groti pradeda toliau, nei mažas. Kol man neįrodys kitaip- nepatikėsiu. Juk garso bangos pradžia yra prie pat garsiakalbio difuzoriaus, kad ir kokio dydžio jis bebūtų. Gal kas nors galite įtikinamai paaiškinti? |
Na as va kaip lameris akustinis siuo metu sudau numesta 15" su deze RF, nes igarsina jis rupuze labiau laiptine, nei mano buta Ir jei prisiruosiu ji kam parduoti uz dali islaidu investuotu, iskart persimesiu pabandymui ant 10" ko nors, tada gal ir atsakysiu ar as durnas, ar dydis lemia, ar siaip pas mane akustika kosmine  |
|
|
|
|
|
 |
subas su "popierinuku" |
Parašytas: 2008 09 20, 00:33 |
|
|
|
|
| na tai va , liaudis irodykit kad as ne teisus jog garsaaikalbio dydis turi reiksme garso tolumo susidaryme? tada bus aisku kokiu skersmeniu rinktis ir tada ziuresim koki modeli garsiuko rinktis i 15 kv kambari |
|
|
|
|
|
 |
 |
subas su "popierinuku" |
Parašytas: 2008 09 20, 01:01 |
|
|
|
|
| kontaktas rašo: |
| na tai va , liaudis irodykit kad as ne teisus jog garsaaikalbio dydis turi reiksme garso tolumo susidaryme? tada bus aisku kokiu skersmeniu rinktis ir tada ziuresim koki modeli garsiuko rinktis i 15 kv kambari |
Iki pats pabandziau - buvau nusiteikes kritiskai sios priklausomybes klausimu ... Pabandes - net nezinau, kaltinu tiek 15", tiek keista patalpos arxitektura ... Bet kita vertus imetus i masina (corolla verso) skamba irgi tas 15" ne stebuklingai pas mane, reikia atiduoti i koki tautini aftamabyli skardoms kilnoti itariu ...
Dabar susimasciau ... Imant panasaus tipo garsiakalbius paprastus (t.y. gumine ar pan. pakaba) turetu buti geriau vienas didesnis nei keletas mazesniu, nes mazejant diametrui pakabos itaka juk itariu dideja ?
Ir tikrai butu idomu pabandyti koki NEDIDELI (10-12") popierini sub'a namuose, o gal pasirodytu kad yra nauda ish sub'o
p.s. filmu keleta kvailu ziurejau siandien, kadangi zemas netolygiai koncentruotas patalpoje, tai tam kapme kur sedejau buvo per akis zemu dazniu ir is modifikuotu alto II ... |
|
|
|
|
|
 |
 |
subas su "popierinuku" |
Parašytas: 2008 09 20, 04:35 |
|
|
|
|
5 6 ir 7 atvejy panauduota po 4 garsiukus, grafikus ir skaicius matot, darykit ishvadas. Eiga parodyta prie 50W galios.
7 atvejy panauduotas Linkwitz transform @ 35Hz. |
|
|
|
|
 |
subas su "popierinuku" |
Parašytas: 2008 09 20, 11:23 |
|
|
|
|
pagal vec7or diagramas iseina jog 18tukas geriausias bet jo deze kaip saldytuvo gaunas, tai iseina kad tektu 18 tuka statyt?
bet siuo atveju milgretoi tera OMEGAPRO 18 ir sigma pro 18 , kas apie omega rasoma jok subvuferiam nelabai tinkama? kodel ? o sigma? |
|
|
|
|
|
 |
subas su "popierinuku" |
Parašytas: 2008 09 20, 20:30 |
|
|
|
|
Žinok ne vien Eminence gamina koncertinius garsiakalbius ir ne vien Eminencus galima įsigyt Lietuvoj. Verta paieškoti ir kitų Galima pasižiūrėti kažką iš Celestion, Faital, ar dar kažką.  |
|
|
|
|
|
 |
subas su "popierinuku" |
Parašytas: 2008 09 20, 20:50 |
|
|
|
|
| Esme kad subo ish 15" vargai ar padarysi, o ne Eminence ar Celestion ar Beyma tai jau skonio klausymas. |
|
|
|
|
|
 |
Google paieška forume |
|
|
 |
Naujos temos forume |