|

|
|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2026 06 27, 23:59. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
 |
Forumas » Akustika » Negavau to ko norejau..
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
 |
Negavau to ko norejau.. |
Parašytas: 2005 01 22, 15:03 |
|
|
|
|
| Reiktu rites nuosekliai ir kondiko lygiagreciai. Bet, tiksliu duomenu pasakyt negaliu :/ |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2005 01 23, 17:20 |
|
|
|
|
| Jei nepaskaiciuosi tai tikrai nepades, bandyk filtra, deciau didziausias viltis. Bo savo toki pati suba buvau paprikolu pajunges be filtro, tai kazkox triuxmas. O kox pas tave vidinis litrazas? |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2005 01 23, 18:10 |
|
|
|
|
A jei kazka supranti elektronikoj bandyk darytis. http://www.stud.ktu.lt/~zydbraz/filtrai.html#ANTROS%20EILĖS%2012%20DB%20ŽEMO%20DAŽNIO%20FILTRAS. Ir dar pas tave tokiam turiui (taip supratau 42L) maximum fazikas turi but 9.8cm. Cia su programa pasedejau ir paskaiciavau tau (na jei pas tave 42L). Visas tas paskaiciavimas 42Litrai deze ir vienas fazikas 7.5cm (dia)x9.81cm (ilgio) yra ant 45hz. Tavo fazikas (7.5cmx18cm) tokiai dezei gaunasi 36Hz, ir programa rodo kad netinka (Vent mach=0.19) perdidelis turi but nedaugiau 0.16. Norint zemint dazni didink deze, tada fazikai ilgeja ir reikia jau 2 faziku. As cia padariau isvadas pagal WinISD programa. Ir beto as pats dariau suba pagal sia programa.
Viskas pagal ta progr. Ir butinai nusipirk arba pasidaryk filtra, bent jau pas mane tai labai didelis skirtumas. Kas neasku klausk.  |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2005 01 23, 18:13 |
|
|
|
|
| Houmer rašo: |
A jei kazka supranti elektronikoj bandyk darytis. http://www.stud.ktu.lt/~zydbraz/filtrai.html#ANTROS%20EILĖS%2012%20DB%20ŽEMO%20DAŽNIO%20FILTRAS. Ir dar pas tave tokiam turiui (taip supratau 42L) maximum fazikas turi but 9.8cm. Cia su programa pasedejau ir paskaiciavau tau (na jei pas tave 42L). Visas tas paskaiciavimas 42Litrai deze ir vienas fazikas 7.5cm (dia)x9.81cm (ilgio) yra ant 45hz. Tavo fazikas (7.5cmx18cm) tokiai dezei gaunasi 36Hz, ir programa rodo kad netinka (Vent mach=0.19) perdidelis turi but nedaugiau 0.16. Norint zemint dazni didink deze, tada fazikai ilgeja ir reikia jau 2 faziku. As cia padariau isvadas pagal WinISD programa. Ir beto as pats dariau suba pagal sia programa.
Viskas pagal ta progr. Ir butinai nusipirk arba pasidaryk filtra, bent jau pas mane tai labai didelis skirtumas. Kas neasku klausk.  |
Cia biski ne i tema bet kuo skiriasi 6db ir 12 db filtrai kurie geresni? |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2005 01 23, 18:23 |
|
|
|
|
ash mat turiu gatava automobilini filtra, bet jauciu kad reix gamintis, tai man tas irgi idomu, kiek girdejau tai sake kuo daugiau DB tuo geriau groja  |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2005 01 23, 18:33 |
|
|
|
|
| WoW rašo: |
Cia biski ne i tema bet kuo skiriasi 6db ir 12 db filtrai kurie geresni? |
6 ir 12db tai daznio slopinimas per oktava, kuo didesnis slopinimas tuo sudetingesnis filtras, geriausia daryt 12db, buna aisku ir net 24db slopinimo bet ten jau reik keliu riciu bei kondiku ir sunkiau ji padaryt, bei brangiau iseina... |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2005 01 23, 20:12 |
|
|
|
|
| pagal tave supratau kad kuo daugiau DB tuo labiau garsa slopina? |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2005 01 23, 20:46 |
|
|
|
|
pas tawe wmax 10 ar 12 ?
na pas mane wmax 12 tai dariau deze 124 litru,fazikus dejau 2,is priekio 10 cm skersmens ir 15 cm ilgio ir is sono prie pat galo 10 cm skermens ir 10 ilgio.efektas a.x.u.jenas :)wiskas labai stipriai dreba ir girdziu )
vidu isklojau 3 cm vatos sluoksniu.
p.s. kur pirkai?evitoj ?kiek mokejai ? |
|
_________________ niekas negime mokedamas;)po truptui ismokstam... |
|
|
|
 |
Parašytas: 2005 01 23, 23:09 |
|
|
|
|
cia ne man pagalbos reik , siaip as pasidariau is 12svc, 56 litru deze, du fazikai po 7.2cmx28cm. O pas tave tie 124Litrai tai cia skaiciavai pagal isorinius matavimus? Ir jei gali parasyk savo dezes ismatavimus. |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2005 01 24, 00:43 |
|
|
|
|
| [kiesha] rašo: |
wiskas labai stipriai dreba ir girdziu )
vidu isklojau 3 cm vatos sluoksniu.
p.s. kur pirkai?evitoj ?kiek mokejai ? |
Tai tipo kuo daugiau dreba tuo geriau ? ) |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2005 01 24, 02:39 |
|
|
|
|
pas mane wmax 12
vidaus matmenys 50x40x30 tai gaunasi 60 litru.. suprantat ash tos dezes naujos nebenoriu daryti..laikas..litai ir t.t. tiek vargo jau i ta dabartine ideta :-/
beje Houmer labai panashus dezes turis kaip pas mane..kaip tau gerai suka ta suba?
filtras idetas? |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2005 01 24, 17:49 |
|
|
|
|
| Nu lyg ir normaliai, nors net neabejoju jog su 74 Litrais geriau skambetu, pas mane 56.7 L. Cia vidiniais ismatavimais. Bet galbut noretusi ir daugiau, as net nesiruosiu, perdarineti savo dezes. O tai dar nebandei per filtra paleist? Tai gal turi namie muzikini centra? ten subo isejimas daznai buna. |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2005 01 24, 18:22 |
|
|
|
|
| Nu lyg ir normaliai, nors net neabejoju jog su 74 Litrais geriau skambetu, pas mane 56.7 L. Cia vidiniais ismatavimais. Bet galbut noretusi ir daugiau, as net nesiruosiu, perdarineti savo dezes. O tai dar nebandei per filtra paleist? Tai gal turi namie muzikini centra? ten subo isejimas daznai buna. |
Jei ir buna tia turbut linijinis. Netrauktu Centro stiprekas tokio Subo. |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2005 01 24, 22:47 |
|
|
|
|
| Bent jau pas mane tai yra ant centro subo isejimas, jis nesustiprintas, tai as pajungiu per savo automob stipreka. |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2005 01 24, 22:50 |
|
|
|
|
| kolega rašo: |
pas mane wmax 12
vidaus matmenys 50x40x30 tai gaunasi 60 litru.. suprantat ash tos dezes naujos nebenoriu daryti..laikas..litai ir t.t. tiek vargo jau i ta dabartine ideta :-/
beje Houmer labai panashus dezes turis kaip pas mane..kaip tau gerai suka ta suba?
filtras idetas? |
Ir deciau du fazikus |
|
|
|
|
|
|
 |
Google paieška forume |
|
|