|

|
|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2025 12 21, 23:36. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
 |
Forumas » Maitinimo šaltiniai » Automobilių akumoliatorių pakrovėjo schemos
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
 |
 |
Automobilių akumoliatorių pakrovėjo schemos |
Parašytas: 2008 08 05, 21:44 |
|
|
|
|
| Heksogenas rašo: |
Paaiškinkit kai prelę išsirinkti iš www.lemona.lt nes aš ten kiek suprantu ten rašo tik įtampą veikimo pvz 12vDC ir srovę kokią komunikuoti gali, bet nerašo ar gali junginėti 220v ar jau aš čia kažko nesuprantu?  |
Turi jie visokiu tu reliu, tiesiog pasakysi parametrus pardavejui i ras kokia tai rele, prasyk kad rele butu 12V ir su viena kontaktu arba dviem kontaktu porom kurios laikytu iki 5A gali buti ir daugiau ir butinai nepamirsk paminet kontaktu itampos(250V kintama). Arba tiesiog jei turi koki sena monika neveikianti tai atsidaryk ir juose buna rele kaiptik 12V ir su dviejom kontaktu porom kurios laiko 5A ir 250V(dazniausiai melynos buna). |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2008 08 05, 21:55 |
|
|
|
|
Turiu paskerdęs seną moniką, bet ten rods tokių nebuvo...
Aš nesuprantu vieno kam reikia 5A gi schemoj junginės relė 220vAC pagal energijos tvermės dėsnius ten nebus daug A, tik numušus įtampą daugėja A. |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2008 08 05, 22:04 |
|
|
|
|
Aš nesuprantu vieno kam reikia 5A gi schemoj junginės relė 220vAC pagal energijos tvermės dėsnius ten nebus daug A, tik numušus įtampą daugėja A. |
Aj imk iki 5A ir bus sociai, gali imti ir mazesniu sroviu bus pigesne, as cia su atsarga paminejau Na gal ta monika biski pasendinau bet siuolaikiniuose kuriems 5 metai ir daugiau tikrai turetu buti, o gal tu nepazysti reliu  |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2008 08 05, 22:48 |
|
|
|
|
Seni, o kaip kibirkščiavimas, gi indukcinė apkrova TDL ir 5A (žinai kas yra nominalų eilė, gal dar ir tokia čia dominuoja) |
|
_________________ greitai ir pigiai nebūna gerai
pigiai ir gerai nebūna greitai
gerai ir greitai nebūna pigiai |
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2008 08 05, 23:02 |
|
|
|
|
| kionig rašo: |
Aj imk iki 5A ir bus sociai, gali imti ir mazesniu sroviu bus pigesne, as cia su atsarga paminejau Na gal ta monika biski pasendinau bet siuolaikiniuose kuriems 5 metai ir daugiau tikrai turetu buti, o gal tu nepazysti reliu  |
Na aš jį radau kažkada senai išmestą ir namo parsitempiau vidurius.. tai ten kažko panašaus lyg ir nebuvo...
Too Dj.Mc.Matrane: nelabai su ta teorija esu susidūręs kur rašot.  |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2008 08 05, 23:09 |
|
|
|
|
| kionig rašo: |
Too Dj.Mc.Matrane: nelabai su ta teorija esu susidūręs kur rašot.  |
Na daugiau su rėlėm padirbėsi ir susidursi  |
|
_________________ greitai ir pigiai nebūna gerai
pigiai ir gerai nebūna greitai
gerai ir greitai nebūna pigiai |
|
|
|
 |
tt |
Parašytas: 2008 08 06, 11:06 |
|
|
|
|
| MM juokiasi ,jo pasiūlyta schema neveiks.Neteisingai sujungtas tiltelis!(kintama sumainyta su nuolatine).Tiltely katodų sujungimas yra nuolatinės pliusas,o minusas - anodų sujungimas. |
|
|
|
|
|
 |
Re: tt |
Parašytas: 2008 08 06, 12:31 |
|
|
|
|
| PetrasL rašo: |
| MM juokiasi ,jo pasiūlyta schema neveiks.Neteisingai sujungtas tiltelis!(kintama sumainyta su nuolatine).Tiltely katodų sujungimas yra nuolatinės pliusas,o minusas - anodų sujungimas. |
Teisingai, aš irgi tik perskaitęs tavo postą pastebėjau , įdomu, ar M, siūlydamas šią schemą, irgi nepastebėjo klaidos? |
|
|
|
|
|
 |
tt |
Parašytas: 2008 08 06, 13:55 |
|
|
|
|
| Ponams lietuviams "lektronikams" - akumuliatorių pakrovėjų shemų nebūna,nes pakrovėjas gyvas ir yra žmogus.KALBĖKIME APIE ĮVAIRIUS PAKROVIKLIUS ! |
|
|
|
|
|
 |
tt |
Parašytas: 2008 08 06, 15:03 |
|
|
|
|
| Noriu pastebėt,kad JonoK.pasiūlyta schema kaip ir MM(pirmoji) turi tą patį trūkumą ,nes neriboja pradinės pakrovimo srovės kol akumuliatorius išsikrovęs. Duota schema veikia kaip įtampų komporatorius ir suveikinėja pasiekus tam tikrą įtampos lygį akumuliatoriuje. |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2008 08 06, 16:38 |
|
|
|
|
| PetrasL pastebi teisingai, todėl ir rašiau, kad lempa geriausia tam atvejui, bet.. Schema su transformatoriumi ir galingu tilteliu dirba labai artimu režimu kaip automobilyje-pradiniu krovimo metu ( kai akumuliatorius išsikrovęs) akumas ima didelę srovę. Įtampa šiuo atveju krenta ant tiltelio ir laidų. Galbūt schemų konstruktoriai taip ir darė. Abi schemos tinkamos, tik įdėčiau tarpinę relę visiškam krovimo atjungimui. |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2008 08 06, 17:07 |
|
|
|
|
| Vistiek netobula, nes kroviklis lieka neatjungtas nuo tinklo. Reikia sugalvoti, kad labai mažai imtu iš akumų ir, esant reikalui, įjungtu kroviklį į tinklą, va tokia tai man patiktu. |
|
|
|
|
|
|
 |
Google paieška forume |
|
|
 |
Naujos temos forume |