|

|
|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2025 12 25, 00:54. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
 |
Forumas » Garso stiprintuvai » Stiprintuvas su +/- 62 v
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
 |
Stiprintuvas su +/- 62 v |
Parašytas: 2008 04 15, 14:29 |
|
|
|
|
| GSP: pasiūlyk iš karto veikiančią schemą su PCB, nes yra internete blogai išpieštų ir generacijas keliančių. |
|
_________________ Pasaulyje nėra amžinų variklių, užtat amžinų stabdžių - pilna. |
|
|
|
 |
62V |
Parašytas: 2008 04 15, 15:37 |
|
|
|
|
| As pajuokavau tikrai man to trafo 62V nereikia. Bet pries darant paskaiciuok: radiatoriai nemazi tai reiskia nepigus, Kondikai 2vnt iki 100v (labai brungu) dvi mikres apie 100 lt. korpusas gal virs 50 lt. diodiniai tilteliai. Ir dar ten visko, vienas vargas. Dar klausimas ar nesudeginsi kokios nors mikres, be "ugnies ir be dumu" juk niekaip. |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2008 04 15, 16:18 |
|
|
|
|
| apexnxpx rašo: |
Na parduot tikrai neketinu , nes pats vargo daug turejau kol gavau
seip tikrai neesu zalias ant stiprintuvu kurimo, na bent paprastesniu, tiesiog dabar prisireike vieno galingo, ir nusprendziau pasigaminti jy,
ta proga kad gavau sy trafuka
nes kiek pastebejau sunkiausia gauti galinga maitinima
(na nesunku jei pinigu pilnos kisenes) bet kai nesinori daug sukist y daigta kuris vistiek nubus kazkox labai jau "HIFI " , tai reikia kazko galingo, ir kuo pigiau  |
Kalbi apie ta labai galinga galia bet taip ir neaisku kiek gi ten tos galios
Tai jei yra patirties daryk siame tinklapyje populiaruju 160W stipriu, uztiltinsi ir turesi visus 300W prie 8 omu kaiptik tavo subui  |
|
|
|
|
|
 |
 |
62 |
Parašytas: 2008 04 15, 19:27 |
|
|
|
|
| daryk siame tinklapyje populiaruju 160W stipriu, uztiltinsi ir turesi visus 300W prie 8 pasakyk enshteine kaip ta stipriu 160W galima uztiltinti, mane tikrai sudomino. Turiu padares 4 veikancias PCB tai butu idomu. |
|
|
|
|
|
 |
62 |
Parašytas: 2008 04 15, 19:41 |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2008 04 15, 20:18 |
|
|
|
|
| tas 400w stiprius man jau seniai ramybes neduoda. Kai visiskai uzbaigsiu 160w mosfeta, zadu pradeti ji. Bent jau 160w stiprium tikrai nenusivyliau, todel manau ir 400w bus panasus, tik galingesnis. Stipriu pagal tas shemas labai lengva padaryt, o ir kaina iseina nedidele, todel patariu kazka daryti is sitos serijos |
|
|
|
|
|
 |
 |
Re: 62V |
Parašytas: 2008 04 15, 20:23 |
|
|
|
|
| k.saulius66 rašo: |
| As pajuokavau tikrai man to trafo 62V nereikia. Bet pries darant paskaiciuok: radiatoriai nemazi tai reiskia nepigus, Kondikai 2vnt iki 100v (labai brungu) dvi mikres apie 100 lt. korpusas gal virs 50 lt. diodiniai tilteliai. Ir dar ten visko, vienas vargas. Dar klausimas ar nesudeginsi kokios nors mikres, be "ugnies ir be dumu" juk niekaip. |
na as tiesa pasakius viska kaip ir turiu(kondus, tiltely radiatoriu ir pan), tik korpuso , mikroshemu ir plokstes tetruksta,
sunkiausia pcb pasigamint , nes va ce tai as tik nesamoniu kazkokiu kazkada esu gamines  |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2008 04 15, 20:24 |
|
|
|
|
| taskas rašo: |
| tai trafo antrines 62V ar po diodu tilto 62V? |
seip po diodu tilto ...
ne stebuklas, bet vis jau, netiek mazai  |
|
|
|
|
|
 |
62 |
Parašytas: 2008 04 15, 20:52 |
|
|
|
|
| Kas labiausiai tau patiko? koki varianta išsirinkai? Manau seki musų diskusijas, visi kaip vienas tvirtina kad geriau su tranzais. Nors ir THD su tranzais 0,1 o su mikrem 0,02 plius apsauga nuo visko ( trumpo jungimo, maitinimo sukeitimo ir termo). Vistiek visi tikina, kad tranzai geriau paanalizavus LM-kę arba STK - juose tie patys tranzai stovi, tik gamykloje suderinti. Bet neeeee kur tau TRANZAI GERIAU. Uzknyso, padariau tranzus - jokio skirtumo, ir uzlipes buvau ant koloneliu ir galva kišau, ausis paskaudo. Zinai mano nuomone tokia: daryk kas tau tinka ir kas graziai groja. Ir dzin ka sneka visi. |
|
|
|
|
|
 |
 |
Re: 62 |
Parašytas: 2008 04 15, 21:04 |
|
|
|
|
| k.saulius66 rašo: |
| Kas labiausiai tau patiko? koki varianta išsirinkai? Manau seki musų diskusijas, visi kaip vienas tvirtina kad geriau su tranzais. Nors ir THD su tranzais 0,1 o su mikrem 0,02 plius apsauga nuo visko ( trumpo jungimo, maitinimo sukeitimo ir termo). Vistiek visi tikina, kad tranzai geriau paanalizavus LM-kę arba STK - juose tie patys tranzai stovi, tik gamykloje suderinti. Bet neeeee kur tau TRANZAI GERIAU. Uzknyso, padariau tranzus - jokio skirtumo, ir uzlipes buvau ant koloneliu ir galva kišau, ausis paskaudo. Zinai mano nuomone tokia: daryk kas tau tinka ir kas graziai groja. Ir dzin ka sneka visi. |
Taip, teisingai
bet forumas puiki vieta suzinot daugiau,
ypac is tu kurie jau yra kazka isbande, patys pasigamine,
tu zmoniu nuomone as dazniausiai linkes tiketi, na ir sakyciau 50 % buna tiesos
seip dar ketinu pora savaiteliu luktelt, paieskot korpuso, nes aukscio reiktu apie ~13 cm , ir kaip pasiziurejau ce keblokas dalykas,
na o greiciausiai rinksiuos stk'askes, vistik gal lengvesnis stiprintuvo pagaminimas, plius viena mikroshema, gan didelio ploto, tad manau puikiai atiduos siluma radiatoriui, gal dar ventiletoriu uzdesiu, ir bus tox , visai nieko stiprintuvas, kaipo savadarbis mazdaug  |
|
|
|
|
|
 |
 |
62 |
Parašytas: 2008 04 15, 21:15 |
|
|
|
|
|
 |
Re: 62 |
Parašytas: 2008 04 15, 22:08 |
|
|
|
|
matyt del trafo 13cm, o tiltinti labai lenga visur prirasineta paisemi koki nors operasini stiprintuviuka ir invertuoji signala, beja dekui uz pasiulyma bet to 400W nematau tikslo rinkti, kai su ta 160W shema galiu gauti galios kiek tik sugalvoju ir finansai leidzia o kokybes skirtumo ir nejusi kai akustika u kuju nukalta  |
|
|
|
|
|
 |
 |
62V |
Parašytas: 2008 04 16, 06:20 |
|
|
|
|
| Pasiulymas del 400W ne tau, o tam zmogeliui su 62v trafu. Nuotraukos irgi jam. O taves norejau paklausti tik del tiltinimo, ačiu mintis nebloga. Juk paimi du operacinukus ir gauni išejime invertuota ir neinvertuota signala. Bet man atrodo itampos kelti nereikia tik tranzus suporuoji (kalba eina apie 160W mosfet-us). Kam toks "zveris" bute? dabar jau kaimynai laksto kaip pašėlę(160W). O "patiltinus" kvartalas lakstys |
|
|
|
|
|
|
 |
Google paieška forume |
|
|
 |
Naujos temos forume |