|

|
|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2025 12 21, 22:18. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
 |
Forumas » Įvairūs » Tarpai tarp molekuliu.
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
 |
Tarpai tarp molekuliu. |
Parašytas: 2008 04 09, 20:52 |
|
|
|
|
| Del padidejusio slegio... |
|
_________________ Aš pažeidžiau forumo taisykles ir reklamavau. Ir man tai patiko  |
|
|
|
 |
Tarpai tarp molekuliu. |
Parašytas: 2008 04 09, 21:04 |
|
|
|
|
Taip, o kas sake kad ne? siuo atveju mazeja  |
|
_________________ Aš pažeidžiau forumo taisykles ir reklamavau. Ir man tai patiko  |
|
|
|
 |
Tarpai tarp molekuliu. |
Parašytas: 2008 04 09, 21:12 |
|
|
|
|
| Digix rašo: |
| vien kaitinimas nieko neirodo net su dujomis, nes jei tu turi gelezini baliona tai kaitink ji kiek nori tarpai nekinta. |
Va kas sake
Neisizeisk alfizike, irodyk man kaip siuo atveju kai kaitini duju baliona ar dujas gali tarpai mazeti Tai kai katini tarpai dideja tas pats ir metaluose ar ne ? O kai spaudi mazeja (bet metalai jau netinka situo atveju) Ir kas cia neaisku... ? |
|
|
|
|
|
 |
 |
Tarpai tarp molekuliu. |
Parašytas: 2008 04 09, 21:28 |
|
|
|
|
kai kaitini metalini uzdaryta duju baliona tarpai tarp molekuliu ir nekinta nors slegis dideja.
ir su metalais, jie labai nedaug pleciasi nuo silumos, bet cia nepavadinsi dideliu pasikeitimu.
nebent jei ivertinsime nezymu molekuliu padidejima del didesnes vibracijos amplitudes tai galime teigti kad tarpai net sumazes
is kitor puse molekules ir atomai neturi tokio labai stabilaus dydzio todel apie mazus pasiektimus nera ko isvis kalbeti.
ir metalus is skyscius suspausti yra imanoma tik reikia milionu atmosferu kad bet 1% turi sumazinti. pvz termobranduolineje bomboje atominis sprogimas suapaudzia licio deuterida kazkur 10 kartu pagal turi
galu gale visa superfizika cia tokia.
jei turio vienete turime N atomu tai atstumai tarp ju pasikeis tik tada jei arba pasikeis turis arba jei pasikeis atomu kiekis. |
|
|
|
|
|
 |
 |
Tarpai tarp molekuliu. |
Parašytas: 2008 04 09, 22:29 |
|
|
|
|
| Digix rašo: |
| jei turio vienete turime N atomu tai atstumai tarp ju pasikeis tik tada jei arba pasikeis turis arba jei pasikeis atomu kiekis. |
Ta omeny ir turejau.Tik suklydau del kaitinamo duju baliono, sumaisiau tarpus su duju slenkamojo judesio kinetine energija. Dujose l>>d(nulinis) todel tarpmolekulines saveikos jegos mazos. Taip, galimas daiktas, kad atstumai tarp molekuliu sumazetu, bet tada atsiranda stumos jegos ir vel molekules gryzta i savo padeti metaluose ir pasireiskia metalu tamprumu, o dujose, taip sakant, molekules atsimusa viena i kita ir vel juda kita trajektorija.
Taip kad su Digix issiaiskinome, odel medkircio ...  |
|
|
|
|
|
 |
Tarpai tarp molekuliu. |
Parašytas: 2008 04 09, 22:44 |
|
|
|
|
Nu o kas del medkircio, medkirtys rytoj is fizikos 10 gauna, cia ir taip aisku... O del lietuviu ........................................  |
|
|
|
|
 |
Tarpai tarp molekuliu. |
Parašytas: 2008 04 09, 23:22 |
|
|
|
|
| Medkirtys rašo: |
Nu o kas del medkircio, medkirtys rytoj is fizikos 10 gauna, cia ir taip aisku... O del lietuviu ........................................  |
Neperšokęs griovio nesakyk op... |
|
_________________ greitai ir pigiai nebūna gerai
pigiai ir gerai nebūna greitai
gerai ir greitai nebūna pigiai |
|
|
|
 |
Tarpai tarp molekuliu. |
Parašytas: 2008 04 10, 00:19 |
|
|
|
|
| Dj.Mc.Matrane rašo: |
| Neperšokęs griovio nesakyk op... |
O gal geriau:
Neperšokęs griovio - nespjauk į šulinį...  |
|
_________________ Mažiau karksėsi - daugiau sūrio liks!!! |
|
|
|
 |
Tarpai tarp molekuliu. |
Parašytas: 2008 04 10, 11:50 |
|
|
|
|
Malonu, kad cia issiaiskino visi chemikai ir fizikai, bet kita karta pries gincydamiesi apie dujas prisiminkit va sita:
pV=nRT
o tada jau ir spreskit apie slegius, temperaturas, atstumus tarp molekuliu.... |
|
_________________ I GAVE UP DRINKING, SMOKING AND SEX!
it was the worse 15 minutes of my life! |
|
|
|
 |
Tarpai tarp molekuliu. |
Parašytas: 2008 04 10, 15:37 |
|
|
|
|
| O jei isvertus i zmoniu kalba? |
|
|
|
|
 |
Tarpai tarp molekuliu. |
Parašytas: 2008 04 10, 16:26 |
|
|
|
|
I zmoniu kalba butu is pV=nRT tai idealiuju duju busenos lygtis, i kuria ieina visi makroskopiniai parametrai  |
|
|
|
|
|
 |
Tarpai tarp molekuliu. |
Parašytas: 2008 04 10, 19:45 |
|
|
|
|
| kionig rašo: |
I zmoniu kalba butu is pV=nRT tai idealiuju duju busenos lygtis, i kuria ieina visi makroskopiniai parametrai  |
va kai tokie mokyytojai aiskina tai paskui fizikos nekencia visi normalus zmones.
siulaus palikti tas formules kvailu uzdaviniu sprendimui nes jos visai nepaaiskina nieko ir net yra netesingos prie pvz dideliu spaudimu.
dujos tai tiesiog daug voskiu lazdeliu, kamuoliuku, ar kitokios formos padaru kurie atsimusineja vienas nuo kito, lankstosi sukasi dauzosi i indo sienas ir t.t
vienisntelis skirtumas nuo musu stambiu daiktu pasaulio kad ten viskas vyksta be nuostoliu visi procesai 100% griztami.
deja to 100% NK daugelis negali suvokti tinkamai. |
|
|
|
|
|
 |
Tarpai tarp molekuliu. |
Parašytas: 2008 04 10, 20:34 |
|
|
|
|
Tai jeigu 100 % NK tai reiskia kad kuo mazesnis kunas tuo jis maciau paklusta pasipriesinimui, gravitacijai, trinciai?  |
|
|
|
|
|
 |
Google paieška forume |
|
|
 |
Naujos temos forume |
|
 |