|
Forumas » Kompiuteriai, jų priedai, periferija » pirmas kompas
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
 |
 |
pirmas kompas |
Parašytas: 2007 06 28, 12:25 |
|
|
|
|
| RokiZ rašo: |
| Citata: |
| Dėl kaitimo tikrai galim pasiginčyt |
Gerai. Seip ilga laika jau dirbu t.y. surinkineju kompiuterius ir turiu sukaupes siek tiek asmenines patirties/statistikos.
Del kaitimo irgi daug nuomoniu pirma reikia sudaryti procesoriams vienodas salygas tada ir ziureti kuris vis del to labiau kaista, prie amd paprastai buna pridetas mazas, letas defaultinis ventiliatoriukas, o intelio attinkamai gan didelis ir triuksmingas.
Ir dar yra testai: http://www.tomshardware.com/2004/12/17/cpu_stress_test/index.html |
2-jų metų senumo testai? C2D nelygu P4. O ir AMD paskutiniu metu leido modelius suvartojančius mažiau energijos. |
|
|
|
|
|
 |
pirmas kompas |
Parašytas: 2007 06 28, 19:12 |
|
|
|
|
| Aš pasilieku prie savo nuomonės intel yra intel. Vienas pastebėjimas: kodėl visuose akcijiniuose kompuose būna AMD ir nvidia??? O kurie yra brangesni tai intel ir ati? |
|
|
|
|
|
 |
 |
pirmas kompas |
Parašytas: 2007 07 08, 14:46 |
|
|
|
|
skaiciau vienam rusu zurnale koki kompa pirkti namams. jie vienu zodziu parase kad intel nera geri namu kompiuteriui ir rase kad ju neimtumet. ir is siulomuose kompu variantuose buvo vien tik kompai su amd procesoriais. geforce chipseta rekomendavo, hdd tai aisku kad tik samsung. nu vaizdo korta tai redeon.
pats buvau isitikines. tvarkiau du kompus amd athlon 64 3500+ ir intel pentium d 3500mhz. ir vienu zodziu hardwaras buvo visiskai vienodas, isskyrus kietas diskas inteli buvo 320gb, o amd 160gb. tai ant amd windowsus pakroviau per 13min o inteli kazkur 25min. ir amd kompe xp greiciau pasikraudavo per puse sykio (cia kai kraunasi tos padalos 3),
o intel per 4 sykius. ir windowsai dirbdavo daug greiciau amd. intel apibudinus yra skirti ne namams o serveriui ar kokiom firmom. namams kompas turi buti tik amd ir taskas. |
|
|
|
|
|
 |
 |
pirmas kompas |
Parašytas: 2007 07 08, 21:22 |
|
|
|
|
o pažiūrėjai, HARD`o greičiai ten buvo vienodi? Be to didesnis HARD`as teoriškai lėčiau dirba, nes jam reikia daugiau baitų atminties vietos nustatymui ir t.t. bet šiaip tai mažas skirtumas. RAM dažniai vienodi? visas kitas velnias taip pat?
Be to, sakykim jei vienas hard`as buvo naudojamas sakykim 1 metus o kitas 2 metus, tai jau irgi gali sudaryti užkrovimo skirtumą, nes ilgiau naudojant atsiranda BAD`ai, tarp kurių reikia šokinėt, šiaip susidrožia visokios detalės ir t.t. (žodžiu mechanika...) dar ypač disko vietų parinkimas kitaip jeigu išdėliota informacija būna, nes HARD`ui šokinėt reikia labai... tai gali įtakoti, bet šiaip tai procus galima palyginti tik taip, kiek jie atlieka veiksmų per sekundę, ir kaip stabiliai juos atlieka... toks windows užkrovimo greitis, tai nekoks palyginimas... Na bet aš vistiek lieku prie Intel, man jie geriau dirba. aišku, nebandysiu kam nors įgrūsti tos nuomonės...
Ai beje, o ką jūs vadinate namų kompu, koks skirtumas kur jis atlieka visas užduotis, bet klausimas, kokias užduotis priskiriate namų kompui ir kokias ne namų? |
|
_________________ nepamirškit, klysti žmogiška
privatas - privatiems klausimams
arch linux  |
|
|
|
 |
 |
pirmas kompas |
Parašytas: 2007 07 08, 22:43 |
|
|
|
|
tai aisku kad hdd greitis vienodas. ramas taip pat. tie abu kompai buvo visiskai nauji, tik ka is parduotuves parvesti.
namu kompas: tai kompas pramogoms (filmams, zaidimams, grafikos/filmu apdorojimui, 3d ir t.t.). o ne namu kompai tai: skirti serveriams, sudetingams skaiciavimams ar pan.
cia panasiai kaip xp skirtas paprastiems vartotojams, o pvz. win 2003 server skirtas didelems imonems atlikti sudetingesnius darbus. ir 2003 windowsuose yra mazai suderinamu programu, o zaidimai pvz nfs tai isvis nedirbs.
kazkas panasaus yra su amd ir intel tik kad intel ne tai kad nepaleidzia zaidimo, o jis leciau eina. |
|
|
|
|
|
 |
pirmas kompas |
Parašytas: 2007 07 08, 22:59 |
|
|
|
|
Rinktis reikia pagal tai ką darai pvz. jei žaidi žaidimus tai gal ir amd, bet jei dirbi daug, ir nori naujovių, darbo stabilumo tai intel. Žožiu, mano nuomonė tokia ir su niekuo nežadu ginčytis, vieniem patinka intel, kitiem amd  |
|
|
|
|
|
 |
pirmas kompas |
Parašytas: 2007 07 09, 09:04 |
|
|
|
|
| As uz intel, nes nesu zaidimu fanas. Manau galim palygint taip. paimkim du vienodo daznio procus, is kuriu vienas intel ir palyginkime tranzistoriu skaiciu. Pastebesime, kad intel jis didziausias. Taigi, manau, kad intel yra universalus, o visi kiti turi savo pritaikymo sritis, t.y.-mziau unuversalus. Pav. playstation skirtas tik zaidimams ir puikiai su tuo susitvarko, dar per ji galima ziureti filmus, klausytis muzikos, na, kaip drele su keletu graztu, o man patinka, kai yra pilnas komplektas. Suprantu tuos kurie gina AMD, bet nereikia peikti intel. |
|
|
|
|
|
 |
pirmas kompas |
Parašytas: 2007 07 09, 23:20 |
|
|
|
|
Pagaliau, vienas mano bendramintis atsirado 100% sutinku  |
|
|
|
|
|
 |
 |
pirmas kompas |
Parašytas: 2007 07 10, 12:30 |
|
|
|
|
| nece228 rašo: |
skaiciau vienam rusu zurnale koki kompa pirkti namams. jie vienu zodziu parase kad intel nera geri namu kompiuteriui ir rase kad ju neimtumet. ir is siulomuose kompu variantuose buvo vien tik kompai su amd procesoriais. geforce chipseta rekomendavo, hdd tai aisku kad tik samsung. nu vaizdo korta tai redeon.
pats buvau isitikines. tvarkiau du kompus amd athlon 64 3500+ ir intel pentium d 3500mhz. ir vienu zodziu hardwaras buvo visiskai vienodas, isskyrus kietas diskas inteli buvo 320gb, o amd 160gb. tai ant amd windowsus pakroviau per 13min o inteli kazkur 25min. ir amd kompe xp greiciau pasikraudavo per puse sykio (cia kai kraunasi tos padalos 3),
o intel per 4 sykius. ir windowsai dirbdavo daug greiciau amd. intel apibudinus yra skirti ne namams o serveriui ar kokiom firmom. namams kompas turi buti tik amd ir taskas. |
Tai tas žurnalas gal apie senesnius P4 kalbėjo, o dabar jau išėjęs Intel C2D ir apžvalgos kitaip rašo:
http://www.tomshardware.com/2006/07/14/core2_duo_knocks_out_athlon_64/ |
|
|
|
|
|
 |
 |
pirmas kompas |
Parašytas: 2007 07 10, 13:27 |
|
|
|
|
| Rimgaudas rašo: |
| nece228 rašo: |
Tai tas žurnalas gal apie senesnius P4 kalbėjo, o dabar jau išėjęs Intel C2D ir apžvalgos kitaip rašo:
http://www.tomshardware.com/2006/07/14/core2_duo_knocks_out_athlon_64/ |
Suskaiciuok, kiek protokolu palaiko intel ir kiek amd, gal tada suprasi, kodel intel ilgiau krovesi. |
|
|
|
|
|
 |
 |
pirmas kompas |
Parašytas: 2007 07 10, 15:37 |
|
|
|
|
| xina rašo: |
| As uz intel, nes nesu zaidimu fanas. Manau galim palygint taip. paimkim du vienodo daznio procus, is kuriu vienas intel ir palyginkime tranzistoriu skaiciu. Pastebesime, kad intel jis didziausias. Taigi, manau, kad intel yra universalus, o visi kiti turi savo pritaikymo sritis, t.y.-mziau unuversalus. Pav. playstation skirtas tik zaidimams ir puikiai su tuo susitvarko, dar per ji galima ziureti filmus, klausytis muzikos, na, kaip drele su keletu graztu, o man patinka, kai yra pilnas komplektas. Suprantu tuos kurie gina AMD, bet nereikia peikti intel. |
intel yra peikiamas del kitokiu dalyku nei procesoriaus kokybe.
pirma Iitel nera nei geresnis nei blogesnis uz AMD. Procesoriui tiesiog svarbu kad atlieka savo darba ir viskas.
bet dazniausia Intel myletojai niekina visus aplink atseit jus ubagai ziurekit koki as turiu mano intel o ne koks amd, mano geresnis nes dvigubai brangesnis, prestizinis ir t.t..
todel tuos interl vartotojus daznai vadina idiotais nes jie ziuri i prestiza o ne i realia verte.
saiip amd dazniausai buna biski silpnesnis uz Intel bet kainuoja dvigubai pigiau. tai ir yra vienintele priezastis del ko as megstu amd. jei kaina butu vienoda imciau intel.
beje mesuprantu kaip galima sakuti kad tinka TIK zaidimams?
jokiai daugiau programai nereikai nei 1% to galingumo kiek reikia bent menkam zaidimui. zaidimasm reikia baisai didelio grecio . |
|
|
|
|
|
 |
 |
pirmas kompas |
Parašytas: 2007 07 10, 17:36 |
|
|
|
|
| digix raso: beje mesuprantu kaip galima sakuti kad tinka TIK zaidimams? Kartoju, jei pamirsai, : amd LABIAU pritaikytas zaidimams, o TIK zaidimams pritaikytas playstation. |
|
|
|
|
|
 |
pirmas kompas |
Parašytas: 2007 07 10, 18:15 |
|
|
|
|
nu tu sakai labiau kiti sako tik, nera is esmes jokio skirtumo, (bet prisipazystu akd visdeto suklydau)
man idomu is kur tokia keista nuomone?
jug zaidimams skirti kompiuteriai pagal savo pajeguma desimtis kartu lenkia ofisini slamsta. kuriame beveik iskirtinai viepatauja Intel. |
|
|
|
|
|
 |
pirmas kompas |
Parašytas: 2007 07 10, 18:29 |
|
|
|
|
| Nuomone yra nuomone, ji negali buti keista. Sunaus amd parametrais gerokai lenkia manaji intel, bet, kai reikia "kapturint", man geriau sekasi. Jis ten dirba su fotoeditoriais, muzikos miksavimu, o pagrindinai zaidzia zaidimus, ir gerai, kad nemato, ka as dabar rasau. Del visko, parasysiu, kad nepeikiu amd, ir tai tiesa, bet intel man labiau prie dusios. |
|
|
|
|
|
 |
Re: pirmas kompas |
Parašytas: 2007 07 10, 18:29 |
|
|
|
|
| longman1 rašo: |
2. Korpusas:
MODECOM STEP107 BLACK LCD USB TAC NO PSU
|
visikai nukrypsiu nuo diskusijos apie amd/intel ir paklausiu stai ko: kaip tie korpusai modecom? ar zino/megino kas nors juos? Ar tylus/kokybiski jie?
aciu |
|
|
|
|
|
|
 |
Google paieška forume |
|
|
 |