|

|
|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2025 12 26, 13:58. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
 |
Forumas » Garso stiprintuvai » Stiprintuvas su mikruškėm
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
 |
Stiprintuvas su mikruškėm |
Parašytas: 2006 08 18, 10:00 |
|
|
|
|
Heh, pas mane tokia konstrukcija, tik su keturiom mikrėm. 400W @ 4 Om.. |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2006 08 18, 10:11 |
|
|
|
|
160W stiprintuvas ant mosfetų man kainavo 27lt/ch be maitinimo kainos su IRF'ais ir tekstolitu su fotorez. Tai tikrai nėra daug. Jei randi pinigų subui, tai teks paieškoti jų ir stiprintuvui
Edit:
| BLASTER rašo: |
Heh, pas mane tokia konstrukcija, tik su keturiom mikrėm. 400W @ 4 Om.. |
O kokie iškraipymai prie tokios galios ar matavai? BPA300 skaičiukai labai gražūs šiuo klausimu. |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2006 08 18, 16:24 |
|
|
|
|
stai ir schema:
derinimas cia labai sudetingas tereikia nustatyti 100mA ramybes srove ir tuo paciu pasimatuoti srove diflaipsnyje, kad butu netoli 1,8mA jis ne ka sudetingesnis uz STK ar LM, tik detaliu daugiau  |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2006 08 18, 17:26 |
|
|
|
|
| assembled rašo: |
O kokie iškraipymai prie tokios galios ar matavai? BPA300 skaičiukai labai gražūs šiuo klausimu. |
O tu savo 160W stiprintuvo iškraipymus ar matavai? Kažkodėl manau, kad ne. Kodėl? Nes nėra kuo. |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2006 08 18, 18:22 |
|
|
|
|
jo su tom lm'kem tai stiprekas ispudingai atrodo
tiktai kaina nedziugina ji padaryti
su dviem padariau savaji tai net neskaiciavau kiek jis man kainavo
va radau tipo 500 W stiprintuva
http://sound.westhost.com/project68.htm
ir neatrodo labai sudetingai na bet cia jau su tranzais...
tiktai neikertu ka ten reik dar padaryti kad gautum tuos pazadetus 500 W
nes ten dar yra kazkokia antra schema
o siaip aisku galima butu daryti is keliu lm'kiu koki monobloka subui tiktai kaip suprantu pries iejima reiktu dar ideti kazka kas is dvieju kanalu padarytu viena ir filtra aktyvini dar kokinors palituot reiktu  |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2006 08 18, 19:10 |
|
|
|
|
As dariau ta P68 ( http://images.bite.lt/banga/files/club/4383bfed6f636.jpg ), tikrai daro kas parashyta, jis lengvai realizuojamas iki 350W, poto jau reikia kitus tranzus det, seip tiksliai pasakius kolkas nebuvau pasiekes net 270W (pas mane clip indikatorius +/- prie tokios galios isijungia), tai kad galima sakyt 200W su normaliu garsiuku pac tas.
Seip jei kalba eina apie 300W+ tai jau reikia apie D klase galvot, bet cia jau profesionalu sritys. |
|
_________________ My rhombicosidodecahedron is bigger than yours. |
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2006 08 18, 23:26 |
|
|
|
|
| BLASTER rašo: |
| assembled rašo: |
O tu savo 160W stiprintuvo iškraipymus ar matavai? Kažkodėl manau, kad ne. Kodėl? Nes nėra kuo. |
Kodėl nėra? Imu garso kortą ir daliklį ir matuoju. Matysis grubūs rezultatai. O jei dar paėmus ne integruotą, o normalią garso kortą pirmyn daryti matavimų. |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2006 08 19, 00:13 |
|
|
|
|
| VEC7OR rašo: |
As dariau ta P68 ( http://images.bite.lt/banga/files/club/4383bfed6f636.jpg ), tikrai daro kas parashyta, jis lengvai realizuojamas iki 350W, poto jau reikia kitus tranzus det, seip tiksliai pasakius kolkas nebuvau pasiekes net 270W (pas mane clip indikatorius +/- prie tokios galios isijungia), tai kad galima sakyt 200W su normaliu garsiuku pac tas.
Seip jei kalba eina apie 300W+ tai jau reikia apie D klase galvot, bet cia jau profesionalu sritys. |
o galetum pasidalinti PCB ir visa kita info ka turi susijusio su siuo stiprintuvu ?
butu idomu pamatyti  |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2006 08 19, 07:20 |
|
|
|
|
| VEC7OR rašo: |
Kur tu naudoji toki monstra? |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2006 08 19, 16:09 |
|
|
|
|
| Spikarei yra, Peerless Resolution R15, keista praeta vasara pirkau buvo ~460 ar 480lt, daba 560. |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2006 08 19, 18:25 |
|
|
|
|
2 VEC7OR
hm neatsakei nieko i mano klausima...
siaip tas P68 labai gundo bet pats dar nesu tiek pazenges kad PCB suprojektuoti...
jeigu ja turi tai gal gali pasidalinti su visais forumieciais
ir siaip gal dar kokios naudingos info turi apie ta stiprintuva tai butu taippat idomu pamatyti...  |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2006 08 19, 19:06 |
|
|
|
|
Na tai as jau nepirma karta viska ta pati pasakoju, gali pajieshkot kitose temose, juolab jei niekas rimtai nenori darytis sito stepro as nematau prasmes dalintis PCB ir pan, ir gaisht laika kazka kazkam irodinejant.
Ishkart perspesiu kad tai brangus projektas, gali ishkart ruosht ~200lt detalem minimum (tranzai, trafas, radirikas, konderiai, neimant snargliu)
O kokios infos dar nori suzinot ? |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2006 08 19, 20:34 |
|
|
|
|
na nereikia taip labai pykti ant megeju elektroniku
man daugiau nei 200 Lt kainavo su LM3886 stiprintuvas siaip net neskaiciavau kiek kainavo bet pakainavo man jis
sitam stiprintuvui tai isvis manau reiktu apie 400 Lt
kad brangus projektas as jau suprantu sita
na visa vakara prasedejau prie kompo pavarciau diyAudio foruma ir radau manau visa reikalinga info tai butinai pasidalinu su visais
http://www.diyaudio.com/forums/showthread.php?s=&threadid=32940&perpage=10&highlight=&pagenumber=3
#23 poste kazkoks zmogus nicku quasi parases to forumo visas reikalingas nuorodas apie ta stiprintuva
beje ta tema tenai labai ispletota
ir joje yra PCB ir netgi ta galingesne versija kur stovi ne 6 bet 10 tranzu na tipo ta 500 W
yra ir minksto ijungimo schemos ir t.t.
siaip kiek primeciau is kitu nuomoniu tai visais atzvilgiais tai tikrai geras stiprintuvas subui
siaip palyginus nera sudetingas ir pakankamai kompaktiskas nes galima tiesiog prisukti ant radijatoriaus
na zodziu jai suprantat anglu kalba ir netingit daug skaityti tai viska ir suzinosit pavarte duotas nuorodas
tiktai man idomu pasidare kodel jie ta subo stiprintuva daro ir stereo
kaip suprantu kokybes atzvilgiu jis nera labai jau geras dalykas klausytis muzika, citata is http://sound.westhost.com/project68.htm
"While (IMO) it would not be really suitable for normal hi-fi, even there it is doubtful that any deficiencies would be readily apparent, except perhaps at frequencies above 10kHz. While the amp is certainly fast enough (and yes, 3V/us actually is fast enough - response extends to at least 30kHz, but not at full power), the distortion may be a bit too high."
na bet pagalvojus tai toks stiprintuvas labai gerai tiktu tiem kas kokius renginukus igarsina
tokiu keleta pasidarai ir jau nebloga tusa uzjudinti su muzika butu imanoma  |
|
|
|
|
|
 |
|
 |
Google paieška forume |
|
|