|

|
|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2026 01 25, 01:19. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
 |
Forumas » Elektronika žaliems » Ko reikia kad lazerine galvute(cd grotuvo) veiktu?
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
 |
Ko reikia kad lazerine galvute(cd grotuvo) veiktu? |
Parašytas: 2006 06 28, 21:57 |
|
|
|
|
| DumBazz rašo: |
Jei rimtai tai akis susigadinau kazkada ziuredamas saules uztemima seniai seniai Pora savaiciu akyse "taskas" stovejo  |
Tai linksma turėjo būt dėl taško, aš tai patvarkiau akis kai visą savaitę kiekvieną dieną keldavaus 2h ryte, o eidavai miegot 10h vakare. |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2006 06 28, 22:19 |
|
|
|
|
| Osas rašo: |
| tas PC gal daug ir nekenkia akim, man dar tik 12 metu, o su kaire akim jau prasciau matau... tikriausiai paveldejau, nes sese ligtai irgi su kaire blogiau mato. |
Man irgi viena sunkia traukia berots kairė. |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2006 06 28, 22:49 |
|
|
|
|
| Zalias elektronikas rašo: |
| Digix rašo: |
cdrom lazeris nevertingas, jo sviesa nematoma.
taip pat ten ne LED o lazeris... |
Seip tai lazeris tai yra daiktas skleidzentis vienodo bangos ilgio sviesos pluosta. LED kaip tik tai ir daro, tik zinoma jis nevisai toks kur buna visokiuose aparatsiukuose kurie sviecia. Tie LED kuriuos mes matome kasdien, jie buna su apvalkalu, kuris issklaido sviesos pluosta i ivaires kriptis, o lazerinese galvutese buna tik pats kristalas kuris sviesa skleidzia viena kryptimi.
CD-RW lazeriai yra sudetingesni ir galingesni. Jie gali isdeginti fragmentus kompakte. |
led sviesa labai skirisasi nuo lazerio. tuo kad labai tvienodas bangos ilgis ir mazdaug vienoda kryptis, LEDai tai kiap lempos sviecia viosm kryptim.
ir sudegintas lazeris paprastai pavirsta i LED dioda. |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2006 06 29, 14:16 |
|
|
|
|
| Digix rašo: |
led sviesa labai skirisasi nuo lazerio. tuo kad labai tvienodas bangos ilgis ir mazdaug vienoda kryptis, LEDai tai kiap lempos sviecia viosm kryptim.
ir sudegintas lazeris paprastai pavirsta i LED dioda. |
Nu kad sudegintas lazeris virsta i LED tai girdziu pirma karta. Paprastu LEDu kristalai buna is ivairiu medzegu misiniu, taip gaunama ivairus ju atspalviai, o lazeriu kristalai buna is vienos medzegos, taip gaunama vienodo bangos ilgio sviesa.
Del lazeriu pavojingumo tai nezinau. As ilgai zaidziau su CD grotuvo lazeriu ir jis tiesiog raudonai sviecia. Zinoma niekada nebanziau jo prikisti prie pat akies, nes visa lazerio sviesa fokusuojama i vina taska prie pat patsio lazerio. (Normaliai tas taskas atsiduria ant CD, skaitymo metu.)
Su CD-RW bei CD-ROM lazeriais nezaidziau, todel nezinau kas ten darosi. |
|
_________________ Smulkių dalellių judėjimo dėsnis: visos smulkios dalelės juda taip, kad pataikytų į pirmą pakliuvusią akį. |
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2006 06 29, 15:26 |
|
|
|
|
Pats pazaisk ir poto papasakosi ispudzius.
Pastebejau kad tu tikrai daznai sedi prie kompo. Kada tik neuzsuksi visada forume sutiksi tave. |
|
_________________ Smulkių dalellių judėjimo dėsnis: visos smulkios dalelės juda taip, kad pataikytų į pirmą pakliuvusią akį. |
|
|
|
 |
Parašytas: 2006 06 29, 16:51 |
|
|
|
|
| DumBazz rašo: |
Nu jo..Cia mane galima tikrai daznai sutikti Kad daugiau nera kas veikt Jeigu nuosirdziai-as namiseda, tingiu eit i lauka ar dar kur nors..  |
Kraujo brolis aš ir sėdžiu namuose arba visą dieną į žv išvarau kitur tingiu eiti.
Dabar paaiškinkit man ką galima naudingo padarti iš to lazerio išlupus iš CD room |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2006 06 29, 20:16 |
|
|
|
|
Ka is ju naudinga galima padaryti tai as tikrai nezinau. Seniau ir man toke dilema buvo, bet isvada: tie lazeriai tinka tik cd grotuvams
Seip jei esi labai protingas ir turi is kur gauti reikemu detaliu, tai bandyk CD grotuva padaryt.(Ce tik del idomumo, nes itariu kad naudos is jo jokios) |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2006 06 29, 20:39 |
|
|
|
|
| Zalias elektronikas rašo: |
Ka is ju naudinga galima padaryti tai as tikrai nezinau. Seniau ir man toke dilema buvo, bet isvada: tie lazeriai tinka tik cd grotuvams
Seip jei esi labai protingas ir turi is kur gauti reikemu detaliu, tai bandyk CD grotuva padaryt.(Ce tik del idomumo, nes itariu kad naudos is jo jokios) |
Na CD grotuvas tikrai per aukštas man lygis, beto nelabai ir apsimoka, o šitais girdėjau, kad jie šikpoperių pjausto, ar tai tiesa?  |
|
|
|
|
|
|
 |
Google paieška forume |
|
|
 |
Naujos temos forume |