|

|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2025 08 26, 12:06. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
 |
Forumas » Garso stiprintuvai » schemutė iš interneto su 6p6s
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
 |
 |
 |
schemutė iš interneto su 6p6s |
Parašytas: 2015 11 11, 14:55 |
|
|
|
austriuz rašo: |
o gal sakykime galima būtu pervynioti esamus TVZ? tada kyla klausimas, kiek ir kokio storio apvijų reikia sakykim darant minimalų sekcionavima antrinė 3 ir pirminė 2 sekcijos?
tą galiu padaryti, aišku tai užtruks, esu jau tai bandęs naudojau tvk plieną ir karkasus, reikės paeksperimentuoti šiame konstruktoriuje, tame kur mano perdaryti trafukai įdėti - sakyčiau labiausiai pasijuto žemuose dažniuose lyginant su TVZ-1-9
P.S. atsiprašau, vakar matavau įtampas prie R6 9,6V ir kitas kanalas 10,5V, prie R3 2,9V abu kanalai skiriasi tik šimtosios dalys |
Vynioti verta, kai geležis yra gera ir jos yra daug. Kitaip laiko gaišimas arba patirties kaupimas.
Pentodui kiek pamenu sekcionavimas ne ką tepadės iš principo, daugiau padėtų saikingas bendras grįžtamasis ryšys.
Jeigu R6 pagal testerį 390 omų (ką būtinai reikia įsitikinti) tai pagal dėdės Omo dėsnį vienam kanale srovės galėtų būti kiek daugiau. Vėlgi pasikartosiu, mums įdomiausia yra maždaug vienoda srovė per lempą, o ne vienodos įtampos ant neaišku ar vienodo dydžio rezistorių.
Tas pats ir dėl R3 - jeigu rezistorių nominalai skiriasi "šimtosiomis dalimis", tai prie "šimtosiomis dalimis" vienodos įtampos tų rezistorių galuose pirmo kaskado simetrija tarp kanalų yra pavyzdinė nes pasitaikė idealiai simetriška lempa, jeigu įtampos matavimo metu elektros tinkle įtampa taip pat buvo vienoda tomis pačiomis "šimtosiomis dalimis". O kaip yra iš tikrųjų? |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2015 11 11, 15:01 |
|
|
|
[quote="austriuz"][quote="Kamo"]
Kamo rašo: |
Paprasčiausia bus surinkti iki galo šį stiprintuvą su TVZ-3Š, o tada imtis kito projekto . |
Pas mane TV-ZŠ trafukai |
Taip, pastebėjau, kad iš inercijos parašiau, ačiū už pataisymą.
Kas liečia transformatorių, tai TVZ tipo (tame tarpe ir TV-ZŠ) neturi pakankamo induktyvumo, ko labai reikia pentodui. Sekcionavimas nepadės, reikalingas didesnis geležies skerspjūvis ir daugiau vijų.
Sekcionavimas gerina aukštų dažnių perdavimą ir, jeigu neklystu, TV-ZŠ jau turi minimalų sekcionavimą-antrinė perskirta į dvi dalis. |
|
_________________ Tel. 8698 33775. |
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2015 11 11, 15:15 |
|
|
|
R6 pagal testerį 401Om pas mane
o dėl TV-ZŠ sekcionavimo tai abejoju, buvau jį išardęs ir radau net gi tarpine , ko neteko matyti TVZ-1-9, tačiau ji buvo gana stora, aš ją pakeičiau į kepimo popieriaus, surinkau trafuką, gerai suspaudžiau ir antrinės apvijos induktyvumas gavosi +- 10 mH |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2015 11 11, 15:18 |
|
|
|
antrinės apvijos induktyvumas gavosi +- 10 mH |
Pirminės apvijos induktyvumo didumas yra svarbesnis. |
|
_________________ Tel. Nr. 86045396penki |
|
|
|
 |
Parašytas: 2015 11 11, 15:24 |
|
|
|
Aš turėtus TVZ-1-9 perdariau taip:
1. Įdėjau nemagnetinį tarpelį 0,05mm (maksimos čekis tam tinka kaip tik, iš esmės bet koks kitas irgi.);
2. Privyniojau antrą sekciją antrinės apvijos 0.62mm laidu, 58 vijas ir sujungiau lygiagrečiai. (tiesa prieš jas sujungiant lygiagrečiai reikia patikrinti ar esama ir privyniota apvijos duoda vienodą įtampą).
3. Pakeičiau geležį. Geležis paimta iš TV-3Š trafuko, jo geležis 0,35mm, TVZ-1-9 0,5mm.
Po šių nedidelių patobulinimų TVZ pradėjo groti šiek tiek geriau. |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2015 11 11, 15:58 |
|
|
|
UN9/27 rašo: |
Aš turėtus TVZ-1-9 perdariau taip:
1. Įdėjau nemagnetinį tarpelį 0,05mm (maksimos čekis tam tinka kaip tik, iš esmės bet koks kitas irgi.);
2. Privyniojau antrą sekciją antrinės apvijos 0.62mm laidu, 58 vijas ir sujungiau lygiagrečiai. (tiesa prieš jas sujungiant lygiagrečiai reikia patikrinti ar esama ir privyniota apvijos duoda vienodą įtampą).
3. Pakeičiau geležį. Geležis paimta iš TV-3Š trafuko, jo geležis 0,35mm, TVZ-1-9 0,5mm.
Po šių nedidelių patobulinimų TVZ pradėjo groti šiek tiek geriau. |
ir aš esu taip daręs su TVZ-1-9, tik pliena ėmiau nuo TVK, jų plienas plonesnis ir gražiau padarytas , tarpinę darau iš kepimo popieriaus, tik nematavau įtampos, reikės taip patikrinti, labai ačiū už patarimą |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2015 11 11, 16:02 |
|
|
|
ampmod rašo: |
antrinės apvijos induktyvumas gavosi +- 10 mH |
Pirminės apvijos induktyvumo didumas yra svarbesnis. |
pirminės virš 7H, tiksliai nepamenu reikės permatuoti
ir kokios iš to išvados?
o kai rašo ant išėjimo transformatorių pvz. 3,5k, 5k ir panašiai
Pair 4.2k UL 10 Watt SE Transcendar Audio Output Transformers for SE amp
ką tai reiškia? |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2015 11 11, 16:20 |
|
|
|
pirminės virš 7H, tiksliai nepamenu reikės permatuoti
ir kokios iš to išvados? |
Pentodiniam jungimui mažokai H... reiktų bent 15-20H. Nebent naudotumėte aktyvų subą - tada per akis 7H.
Citata: |
o kai rašo ant išėjimo transformatorių pvz. 3,5k, 5k ir panašiai
Pair 4.2k UL 10 Watt SE Transcendar Audio Output Transformers for SE amp
ką tai reiškia? |
Tai pirminės impedansas (kOmais) paskaičiuotas prie tam tikros antrinės apkrovos. |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2015 11 11, 16:40 |
|
|
|
[quote="ampmod"]
Tai pirminės impedansas (kOmais) paskaičiuotas prie tam tikros antrinės apkrovos. |
ačiū, dabar aiškiau
kadangi su trafais pentodui ne taip paprasta išspręsti kyla sekantis klausimas, gal tada reikėtu pabandyti trijodini jungimą?, gal kas lygino su šia lempute ir kokios iš to išvados? |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2015 11 11, 17:18 |
|
|
|
dar galvoju pakeisti kenotroną į 5C3S ir pažiūrėsiu kaip bus su įtampom  |
O kam taip vargti? Kiek ima schema pasimatuot galit, o pagal kenotronų voltamperinės kreivę galima įvertinti, kad turbūt ne ką tepasikeis.
o dėl TV-ZŠ sekcionavimo tai abejoju, buvau jį išardęs ir radau net gi tarpine , ko neteko matyti TVZ-1-9, tačiau ji buvo gana stora, aš ją pakeičiau į kepimo popieriaus, surinkau trafuką, gerai suspaudžiau ir antrinės apvijos induktyvumas gavosi +- 10 mH |
Jeigu testerio baterija gera, tai srovės per lempas 26 ir 24 mA atitinkamai, būtų galima bent iki 30 mA padidinti. |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2015 11 11, 17:25 |
|
|
|
ačiū, dabar aiškiau
kadangi su trafais pentodui ne taip paprasta išspręsti kyla sekantis klausimas, gal tada reikėtu pabandyti trijodini jungimą?, gal kas lygino su šia lempute ir kokios iš to išvados? |
Esu išbandęs tik pentodinį šios lemputės analogo variantą (su TVZ-1-10) nieko blogo nepastebėjau, bet prie Hi-Fi sistemos buvau tik pabandymui pajungęs. Triodiniame jungime - ch-kos tiesiškesnės, bei išėjimo varža žymiai mažesnė - todėl galima naudoti net TVZŠ "v kačestve vychodnova transformatora"  |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2015 11 11, 19:00 |
|
|
|
ampmod rašo: |
ačiū, dabar aiškiau
Esu išbandęs tik pentodinį šios lemputės analogo variantą (su TVZ-1-10) nieko blogo nepastebėjau, bet prie Hi-Fi sistemos buvau tik pabandymui pajungęs. Triodiniame jungime - ch-kos tiesiškesnės, bei išėjimo varža žymiai mažesnė - todėl galima naudoti net TVZŠ "v kačestve vychodnova transformatora"  |
Jasna
Ateity surinksiu ir trijodiniam jungime, tada galima bus sulyginti 😊 |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2015 11 11, 19:05 |
|
|
|
lampavykas rašo: |
dar galvoju pakeisti kenotroną į 5C3S ir pažiūrėsiu kaip bus su įtampom  |
O kam taip vargti? Kiek ima schema pasimatuot galit, o pagal kenotronų voltamperinės kreivę galima įvertinti, kad turbūt ne ką tepasikeis.
Jeigu testerio baterija gera, tai srovės per lempas 26 ir 24 mA atitinkamai, būtų galima bent iki 30 mA padidinti. |
Tokiu atveju varžą sumažinti? |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2015 11 11, 19:59 |
|
|
|
Taip išeitų. Patogiausia prisijungti paraleliai esamai potenciometrą kokių 10...50 kom daugiasūkį ir pasukiot pamažu. |
|
|
|
|
|
 |
Google paieška forume |
|
 |
Naujos temos forume |
|
 |