|
Forumas » Elektronika žaliems » Kokios įtampos reikia kraunant akumuliastorių?
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
Puslapis 2 iš 2 Pereiti prie Atgal 1, 2 |
|
 |
 |
Kokios įtampos reikia kraunant akumuliastorių? |
Parašytas: 2006 06 09, 22:34 |
|
|
|
|
| samone rašo: |
na chebra jus pavarote ...
teorija yra tokia, krauti reikia ne stabilios itampos, o stablios sroves kuri butu lygi 1/10 akumuliautoriaus talpumo t.y. 230mah akumui reikia 23 ma sroves. Kraunant kelis akumus reikia jungti TIKTAIS nuosekliai. Krovimo laikas 12-14 val. Stai ir viskas. |
o tai kaip čia yra, kad aš akumus kraunu su vos ne 2x didesne srove už jų talpumą ir jie man jau pora metų laiko
1,8Ah x 8,4V akumai, Pakraudinėju su 3A x 14,4V trafu..
pasikrauna maždaug per pusvalandį. Vasarą gana dažnai tenka kraudinėt per dieną iki 5 kartų, jei taip skaičiuot tai jau apie 400x bus pakrauti ir pilnai iškrauti akumai Naudojami RC mašinėlei ir dar gyvi.... |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2006 06 09, 22:41 |
|
|
|
|
krauti galima kokia nori srove svarbu neperkaitinti.
bet su dideles labai rizikuoji, menkas neapsiziurejimas ir akumuliatoriai sudeginti. man taip yra buve |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2006 06 10, 12:59 |
|
|
|
|
| naujas rašo: |
| va va,man taip sudege transformatorius.... klausimelis iskilo - o kokiu budu numust srove iki reikiamos? |
yra nemazai sroves stabilizavimo schemuciu su vienu tranzu arba su KRIENU atitinkamai pajungus |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2006 06 10, 13:09 |
|
|
|
|
| edvintas rašo: |
o tai kaip čia yra, kad aš akumus kraunu su vos ne 2x didesne srove už jų talpumą ir jie man jau pora metų laiko
pasikrauna maždaug per pusvalandį. Vasarą gana dažnai tenka kraudinėt per dieną iki 5 kartų, jei taip skaičiuot tai jau apie 400x bus pakrauti ir pilnai iškrauti akumai Naudojami RC mašinėlei ir dar gyvi.... |
jei teisingai pakrauti akumai tai jie turetu laikyti iki 8val. jei iskraudinesi nominalia srove, nenuostabu kad tau tenka net 5 kartus per diena juos pakrauti |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2006 06 10, 17:10 |
|
|
|
|
| samone rašo: |
| edvintas rašo: |
jei teisingai pakrauti akumai tai jie turetu laikyti iki 8val. jei iskraudinesi nominalia srove, nenuostabu kad tau tenka net 5 kartus per diena juos pakrauti |
nu žinai kai tas "varikliukas" pastoviai apie 5A srebia iš akumu, ta mašina važiuoja tik apie 10min... tai ir tenka kelis kartus kraut
nu 8val laikys jeigu bus naudojami pagal paskirtį.. gal kokiai nors RC mašinėliai kuri ima 50mA ir juda 2kmh greičiu  |
|
|
|
|
|
|
 |
Google paieška forume |
|
|
 |
Naujos temos forume |