|

|
|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2026 02 06, 06:38. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
 |
Forumas » Elektronika žaliems » Vandens kokybės matavimas
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
Puslapis 2 iš 2 Pereiti prie Atgal 1, 2 |
|
 |
Vandens kokybės matavimas |
Parašytas: 2015 09 01, 14:18 |
|
|
|
|
| Nu kaip jau bebutu, pagaminti plazmini spektrometra yra nelalyginamai lengviau nei pagaminti jonini taip pat ir ivertinant to savos gamybos spektrometro tiksluma |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2015 09 01, 14:23 |
|
|
|
|
Aš labai linkęs abejoti savos gamybos spektrometro tikslumu... Visgi kiekiai NO2 ir NO3 būna sąlyginai maži, lyginant su kitų ištirpusių medžiagų bendru kiekiu. Spektrai gausis labai sudėtingi ir ne taip paprastai (kaip tau atrodo) iššifruojami.
P.S. Turbūt ne šiaip sau visame pasaulyje NO2 ir NO3 vandenyje nustatinėjami joniniu chromatografu  |
|
_________________ I GAVE UP DRINKING, SMOKING AND SEX!
it was the worse 15 minutes of my life! |
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2015 09 01, 14:33 |
|
|
|
|
| Chulio rašo: |
Aš labai linkęs abejoti savos gamybos spektrometro tikslumu... Visgi kiekiai NO2 ir NO3 būna sąlyginai maži, lyginant su kitų ištirpusių medžiagų bendru kiekiu. Spektrai gausis labai sudėtingi ir ne taip paprastai (kaip tau atrodo) iššifruojami.
P.S. Turbūt ne šiaip sau visame pasaulyje NO2 ir NO3 vandenyje nustatinėjami joniniu chromatografu  |
jei tai adresuojama man as mann specialiai paminejau kad plazminiu pamatuoti NO nepavyks isvis, plazminiu galima ismatuoti tik metalus ir pavienes medziagas is mendelejevo lenteles.
Joninis vandens tyrimui neabejotinai geresnis, bet tame ir esme kad ji pagaminti ir isgauti bent kiek padoru tiskluma praktiskai neimanoma.
spektro issifravimas jau darbas kompiuteriui o ne spektrometrui |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2015 09 01, 16:14 |
|
|
|
|
| Digix rašo: |
Nei spektrometro nepadarysi, nei tu spektrų duombazę gausi, kam čia tas pasakas pasakot  |
|
_________________ Aš pažeidžiau forumo taisykles ir reklamavau paraše. ...Bet uz reklama tai susimokejau  |
|
|
|
 |
Parašytas: 2015 09 01, 16:40 |
|
|
|
|
| didshirshis rašo: |
Nei spektrometro nepadarysi, nei tu spektrų duombazę gausi, kam čia tas pasakas pasakot  |
google "atomic spectra database"
http://physics.nist.gov/PhysRefData/ASD/lines_form.html |
Aha ir ką toliau darysi? Gausi kūšį pikų (net to negausi), ir ką toliau?  |
|
_________________ Aš pažeidžiau forumo taisykles ir reklamavau paraše. ...Bet uz reklama tai susimokejau  |
|
|
|
|
 |
Google paieška forume |
|
|
 |
Naujos temos forume |
|
 |