|

|
|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2025 12 11, 22:29. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
 |
Forumas » Įvairūs » OT Šiaudinis namas. Ką manote?
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
 |
Ką manote apie šiaudinius namus |
| Ką manote apie šiaudinius namus |
| Visiška nesamonė, nevertas dėmesio, |
|
41% |
[ 14 ] |
| Nei geresnis, nei prastesnis už kitus namų tipus, |
|
38% |
[ 13 ] |
| Labai geras namas, noriu sau tokio. |
|
20% |
[ 7 ] |
|
| Iš viso balsų : 34 |
|
|
 |
OT Šiaudinis namas. Ką manote? |
Parašytas: 2014 12 14, 18:22 |
|
|
|
|
|
_________________ Do not argue with an idiot. He will drag you down to his level and beat you with experience.
mane rasite: mano profilyje |
|
|
|
 |
Parašytas: 2014 12 14, 19:15 |
|
|
|
|
| ar verta kr-tis.palauk metus kitus ir robotukas per savaite visa gatve namu pristatys...kol ji nulipdysi ir irengsi-kaip kregzde... |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2014 12 14, 19:57 |
|
|
|
|
| Babajuss rašo: |
| bažnyciai 75 metai pastatyta be karkaso. šiaudai ir molis. laiko. |
Bet tai Nebraska kiek kitokio klimato zona ar ne ? Visų pirma vandenynas toli toli... |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2014 12 14, 21:07 |
|
|
|
|
| Evaldas_S rašo: |
| bažnyciai 75 metai pastatyta be karkaso. šiaudai ir molis. laiko. |
Bet tai Nebraska kiek kitokio klimato zona ar ne ? Visų pirma vandenynas toli toli... |
Gal ir taip. yra žmonių kurie Lietuvoje jau 2006 pasistatę tokius namus. Visgi jau netoli 10 metų gal reikia nuvažiuoti pašnekėti akis į akį. |
|
_________________ Do not argue with an idiot. He will drag you down to his level and beat you with experience.
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2014 12 14, 21:10 |
|
|
|
|
| Kybertarakonas rašo: |
| ar verta kr-tis.palauk metus kitus ir robotukas per savaite visa gatve namu pristatys...kol ji nulipdysi ir irengsi-kaip kregzde... |
Robotukų armija ir broliai šaunuoliai, o tada juose (norėjau pasakyti apsigyvens) užsiveik Kybertarakonai.
https://www.youtube.com/watch?v=DXw4Ls7y0lk
Tai gal tinka tokia kinijos robotuku statyti namai tikri Kyber  |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2014 12 14, 21:20 |
|
|
|
|
| Gal ir taip. yra žmonių kurie Lietuvoje jau 2006 pasistatę tokius namus. Visgi jau netoli 10 metų gal reikia nuvažiuoti pašnekėti akis į akį. |
Nepakenktų, bet pas mus kažkodėl jau taip įprasta - jei įsigyjį šūdą tai niekam nesakyk koks tai šūdas, o atvirkščiai - girk kaip įmanydamas, tegu ir kiti irgi įsigija. Todėl viską ką sakys reikia perleisti per smulkų filtrą. |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2014 12 14, 21:32 |
|
|
|
|
| Tai jau tikrai. Manau pas ruselius irgi tas pats. internete nemačiau kad nors vienas blogai atsilieptų. |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2014 12 14, 22:25 |
|
|
|
|
tu paziurek klimatine zona kur tas sudinas tvartas skambiu baznycios vardu pastatytas. ten isvis nelyja beveik, ziemu nebuna, kazkokios pusiau stepes - pusiau dykumos. konservacinis klimatas. net nera derlingo zemes sluoksnio normalaus. vat rasiau pries tai, klajokliu technologijos. stato is to, ka po ranka turi. lietuvoj nuo dregmes sienose zoliu seklos sudygs o jei prairs plysys, gaus sviesos - tai ir augt kas nors prades mineralinej vatoj saknynai buna uzsiveisia - o cia siauduose. biomase juk "eko" man pvz vienam kambary per grindis zole buvo net prasimusus, nes negilus pamatas, o grindys ant smelio patiestos buvo uzleistas kambarys buvo, dregnas, sviesos per langa gavo, prapuvo skyle ir ziuriu vienakart zolyte zelia
del tu siaudinu - tai bus taip. pagyvens kokius 5-10 metu, o paskui pardavines ir girs tokiems mulkiams atvaziavusiems koks geras namas su mediniais taspac - tik puvimo procesas ilgesnis - ne iki 10 metu, o iki 25-40 issitempia. o toliau jau nebe namas, o perpuvus kiuzena. sienos susimeto. lubos susimeto. stogas susiskersaves. apkalimai isvis atvirst gali vietoj to, kad vaziuotum per atostogas i kokius egiptus - turi pirkt dazus, skust sveist ir ten sokinet apie ta "medine" tasmanian svajone murinis cia be konkurencijos. turi arba murini ir sakykim 5 papildomas keliones per gyvenima i egipta - arba turi medine "kvepuojancia svajone" ir praplautas "eko" smegenis su saudiniu viskas taspac, tik smegenu "eko" praplovimas kvadratu, ir kelioniu egiptan kokiu 7 gal gautusi. daugiau jokio skirtumo nematau  |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2014 12 14, 22:52 |
|
|
|
|
Džūkijoje ir Suvalkijoje tvartus statė iš molio ir šiaudų mišinio,bet kad į karkasus ką presuotų....
Trobos iš šiaudo ir molio mano krašte neteko matyt...
Tvartų griuvėsiai tikrai gerai išsilaikę,net išlikę stogo tvirtinimo balkiai.
Gerai ten buvo pasakęs zamolskis - iš gerai išdžiūvusio medžio ir gero padarymo - ilgai gyvensi. |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2014 12 14, 23:23 |
|
|
|
|
nu ta yra gal skirtumas, kur siena is kresto monolitinio molio ne maziau 60%, smelio ar zvyro galbut siektiek ir saudu del surisimo kol apdzius. kevaliniu formu neturejo juk seniau. tie saudai nera butini molyje. sita technologija vadinas berods polimorfinis ar geomorfinis betonavimas, ar kazkaip panasiai - nebeatsimenu piramides pastatytos tokiu budu, nors ten turistam aiskina kaip akmeni skalde ar ten vergu armijos tampe, pasku akmentasiu brigados zulino ir slifavo vos ne liezuviais, kol padare idealias formas o betonavimas gamtiniais betono skediniais - juk neispudinga
o kur kazkokios presuoto siaudo sienos aptepliotos kazkokiu neaiskiu molio-smelio skiedalu... sitie babajaus video mazai informatyvus. as pvz mates siaudu kalades surisa vielom. arba susmagsto armaturom visa siena. arba susmagsto mediniais strypais. ten bent rimtesne siena gaunas. visokiu nesamoniu galima prigalvot. svarbu rast durniu - kuris uz visa ta "eko" sumokes o cia suverte kruva siaudu, "apkirpo" trimeriais ir zoliapjovem ir vaizduoja statybos zinovus as jum irgi galiu toki saudini nama padaryt - jei mokesit bablo skiedalu apie "eko" uzversiu nemokamai o paskui pasiplausiu, kol apdailos tinkas neatsilupo ir gabalais neiskrito  |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2014 12 15, 00:49 |
|
|
|
|
| Kybertarakonas rašo: |
Robotukų armija ir broliai šaunuoliai, o tada juose (norėjau pasakyti apsigyvens) užsiveik Kybertarakonai.
https://www.youtube.com/watch?v=DXw4Ls7y0lk
Tai gal tinka tokia kinijos robotuku statyti namai tikri Kyber  |
nu kagi-patylesiu.labai tamsta gudrus beesas...
as jau praejau ta gyvenimo etapa-tamsta tik ruosies pradeti...
o siaip molinis tvartas pas bocius buvo
-ten sienose labai mego veistis ne tarakonai bet visokiausi vabalai,bimbalai pas kaimynus taip pat. senoliai labai gyre is molio statytus statinius,sienas bet kai ryta atsikele pamatem kad kaimyno viena siena isgriuvo-kazkodel ja atstate is plytu...is molio state pokario metais kai karo metu buvo sudeginti pastatai ir nebuvo statybiniu medziagu is ko statyti,o gyventi ir vaikus maitinti reikejo...
-sekmes statybose taip sakant sag vperiot-dva saga nazad visdelto sdelani v sssr  |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2014 12 15, 01:21 |
|
|
|
|
del molines sienos pas mane siektiek kitokia patirtis. irgi buvo pas pazystamus toks senovinis molinem sienom buves tvartas (apie 60-70cm gal storis sienu, i virsu plonejancios). na ir padege ten ji kazkas, nes apleista sodyba buvo. tik vasarom atvaziuodavo. stogas sudege, sukrito ten tie visi balkiai i vidu. nu ir stovi griuvesiai. ilgai ten stovejo, daug metu, kaip ir atmirko pavirsinis molis. nu tai sugalvojo nugriaut. atsivare buldozeri. galvojo bakstels ir sulygins viska. tai kampelius tik apibraze ir nieko nepadare ten ir skyles dauze, trosais junge - isverst bande gabalais prisijuokem sociai na molines sienos tikrai pakankamai tvirtos, jei teisingai padarytos. tik neaisku, ten galejo nuo gaistro sukietet, arba gal pastatyta ukiskai buvo. nesuprasi dabar. kiek zinau - ten jas ilgokai trupino paskui kuvaldytem greituoju budu neisejo... su armatura manau butu netoli betono stiprumo. bet dabar gi nebezino niekas proporciju. ir armuotas betonas isdirbta technologija - kam cia zaist be reikalo. sunerei armatura, sustatei karkasus - paskambinai atvaziavo ir uzpyle. per menesi - du namo griauciai ir yra. po stogu pakisai - o tada gali issidirbnet kad ir su siaudu sienom ir vaidint "eko"  |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2014 12 15, 08:29 |
|
|
|
|
As esu states nama molini, nepatiktu man toks. Labai jau nepraktiskas, sienos trukineja, daznai apie duris ir kitas silnesnias vietas, todel daug kur kombinuoja medi virs duru, langu. Jei bandyt toki statyt tai is kanapiniu blokeliu kur ktu ar vgtu ar kas cia reklamavo kad prades gaminti jeigu nori padaryt toki gerai ziniu reikia nemazai. Jeigu statysi nedaryk pastogiu mazesniu nei pusmestris, staciau toki kur pastoges 5cm tai sienos laukines slapios, ir jas kasmet reikes pertepti su kvarcu skystu.. Kaip ir visas kitas sienas reikia tepti juom, nes jos dulka...
Negalvok kad imsi moli betkoki maisysi ji betkap su zvryru ir desi, turi but gana tikslios porcijos, kitaip trukineja ir panasus dalykai  |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2014 12 15, 12:41 |
|
|
|
|
zamolski kai kru tikrai pėrdedi. tarkim dėl dygimų visokiu ir tt. Tiek šienas tiek šiaudai kad ir atvirose daržinėsę nemačiau, kad būtų sužaliavę dar dėl idomumo nuėjo ant daržinės nu šienas patamsėjęs bet tikrai niekas nesutruniję. Šienas guli nuo 2000 vasaros. pabandžiau ir pakapstyti tikrai nėra jis nei supuvės, nei supelijęs.
Dėl tvirtumo gal betonas ir tvirčiau nieko nesakau tiesiog man medis tikrai prieinamiau.
Dėl šiaudų surišimo tai juos bet kokių atvėju reikia rišti. |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2014 12 15, 12:44 |
|
|
|
|
Juliau, esu matęs kaip ir muriniai namai skilinėja ir lužta, tai jau namo karkaso arba meistrų kurie jį darė klaidos arba chaltūra. Geriau man papasakok ar tikrai ta izoliazijos varža tikrai gera ir ar tikrai drėgmė name (kaip savininkai giria) tokia pasakiška. |
|
|
|
|
|
 |
Google paieška forume |
|
|
 |
Naujos temos forume |
|