|
Forumas » Elektronika žaliems » Tranzistoriaus darbo taškas
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
Puslapis 2 iš 2 Pereiti prie Atgal 1, 2 |
|
 |
Tranzistoriaus darbo taškas |
Parašytas: 2014 11 23, 13:08 |
|
|
|
|
Tikrai kvaila užduotis. Nueik ten , nežinau kur
bandyk atjungti R5 ir tada paskaičiuok, o paskui paaiškink , kad per R5 paduodamas teigiamas grįžtamas ryšys ir generatorius užgeneruoja. Užgeneravus beprasmiška ieškoti darbo taško.C2 yra tik persijungimo pagreitinimui. |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2014 11 23, 13:11 |
|
|
|
|
| žiūriu žiūriu į jį kaip į generatorių ir pamaniau nebent dažnis būtų C2L1 rezonansinis. kitaip jis stabiliai virsta į vieną pusę: tarkim, Q1 prasidaro (sušilo, pavyzdžiui), pradaro Q2 ir atviras Q2 palaiko statiškai atidarytą Q1 |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2014 11 23, 13:43 |
|
|
|
|
Pagal užduotį, man pačiam reikėjo susirasti betkokią schemą ir "kažką" apskaičiuoti. Pasirinkau šitą, nes patinka tokios schemos, kur yra panaudoti saulės elementai. Deja, šiokią tokią kiaulę sau pakišau Dėstytojo paklausus, ką galėčiau apskaičiuoti šioje schemoje, jis man pasakė, kad tranzistoriaus darbo tašką... Man nebūtinai reikia apskaičiuoti, tai tiesiog dėstytojas taip patarė. Be darbo taško, gal galėtumėt pasakyti ką galėčiau apskaičiuoti ir kaip? Kas būtų prasminga? Būčiau labai dėkingas. |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2014 11 23, 14:04 |
|
|
|
|
| naudingumo koeficentą. Ką mokais? |
|
_________________ greitai ir pigiai nebūna gerai
pigiai ir gerai nebūna greitai
gerai ir greitai nebūna pigiai |
|
|
|
 |
Parašytas: 2014 11 23, 14:14 |
|
|
|
|
| shinshila rašo: |
Pagal užduotį, man pačiam reikėjo susirasti betkokią schemą ir "kažką" apskaičiuoti. Pasirinkau šitą, nes patinka tokios schemos, kur yra panaudoti saulės elementai. Deja, šiokią tokią kiaulę sau pakišau Dėstytojo paklausus, ką galėčiau apskaičiuoti šioje schemoje, jis man pasakė, kad tranzistoriaus darbo tašką... Man nebūtinai reikia apskaičiuoti, tai tiesiog dėstytojas taip patarė. Be darbo taško, gal galėtumėt pasakyti ką galėčiau apskaičiuoti ir kaip? Kas būtų prasminga? Būčiau labai dėkingas. |
o siaube, na ir protelis. Pasirinko jis  |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2014 11 23, 14:26 |
|
|
|
|
o tai ten, kur radai tą schemutę, argi kokio nors aprašymo nėra? juk nuo komponentų parametrų apskritai jos veikimas priklauso ir išvis, kokia šios konstrukcijos paskirtis?
aišku, skaičiuoti gali darbo tašką tiek Q1 tiek Q2 tranzams elementariai paprastai nesigilindamas ir tiek. |
|
Paskutinį kartą redagavo a1girdas, 2014 11 23, 14:34. Redaguota 1 kartą |
|
|
|
 |
Parašytas: 2014 11 23, 14:33 |
|
|
|
|
| Pvz:. Būtų galima apsiskaičiuot generuojamų impulsų dažnį? Kaip tai būtų galima apsiskaičiuot? |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2014 11 23, 14:35 |
|
|
|
|
| Citata: |
| generuojamų impulsų dažnį? |
C2L1 rezonansas, kitaip jis generuoti negali.
| Citata: |
| при токе солнечной батареи 100 мА |
nixerasie! gera saulės baterija. tikriausiai, turėjo omeny µA, bet pagalvojo - ai tūkstantį kartų šen ar ten, koks skirtumas pagal aprašymą kaip ir viskas aišku. norint skaičiuoti, reikia schemą pasipiešti su idealiu evj šaltiniu vietoje saulės baterijos PC1 ir nuosekliai jai vidaus varžos atstojamąjį rezistorių.
R1 + R2 =4,4kom. Nu nebloga saulės baterija turi būti, kad dar sugebėtų pakrauti akumuliatorių ... |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2014 11 23, 14:55 |
|
|
|
|
| Matosi ,kad ponelis nieko neraukia apie apie ŽD įtampos stiprintuvo skaičiavimą ir pasirenka jam nesuprantamus dalykus. Pirmiau reik suprasti tranzistoriaus In ir Iš ch-kas,kaip parenkama apkrovimo tiesė, ir kad Ikol~B Ibaz. Veltui turguj gaištamas laikas,matosi tų skaičiavimų dauguma nedarę. Teorija yra knygose ,ne turguj! |
|
|
|
|
|
|
 |
Google paieška forume |
|
|
 |
Naujos temos forume |