|
Forumas » Elektronika žaliems » Sulietos, dulketos, prikepusiu dulkiu mikroschemos valymas
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
 |
Sulietos, dulketos, prikepusiu dulkiu mikroschemos valymas |
Parašytas: 2014 10 27, 16:07 |
|
|
|
|
|
_________________ skype-->optical611
Paklausęs durnu gali būt maksimum dieną, o jei neklausi-liksi durnas visam gyvenimui.
Nepadarysi gerų darbų,nepadarydamas blogų..
Protingi žmonės save nuvertina, o kvaili mano, jog yra nuostabūs |
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2014 10 27, 16:12 |
|
|
|
|
supratau, pakvėpavau į maišelį, ir palenvėjo.
sutinku, kad drukos gali pridaryti bėdos vėliau, tik vistiek netikiu, kad po mano plovimo pagestų taip, kad likčiau kaltas aš. jei taip ir nutiks - mielai taisysiu savo klaidas atpirkdamas.
beje, aš sąžinigai pasakau galimas pasekmes, pranešu prieš imdamasis ekstremalių veiksmų. ir, kas svarbiausia, mano klientai neišgali taisyti pas tikrus "meistrus", neatimu aš jų rinkos dalies (atsipirks jiems tos vonelės ir skysčiai iš pasiturinčių klientų). todėl mano klientams atsiperka pas mane eiti - dažnai neša kas jau ant išmetimo padėta. bet va prikeliu, ir džiaugiasi.
nors jei kartą supila, tai tikėtina, kad ir vėl taip nutiks. užtai nepergyvena, kai atiduodamas sakau, kad dariau tą ir aną, ir gali nutikti taip ar anaip.
vandentiekio druskų sitauciją buvau svarstęs, dariau keletą minties eksperimentų. bet simuliacija baigdavosi su teigiamais rezultatais. turėčiau galimybę pamatuoti, sutikčiau pasitikrinti, kiek ten tų druskų lieka po mano plovimo..
gal galima tada būtų plačiau apie spiritą. jis tirpina. ir jei buvo tirštas lašas kolos vienoj vietoj, tai po plovimo, daug (labai daug) mažesnės koncentracijos tas taškas dabar dengia visą motininę. ar ne tas pat su distiliuotu vandeniu? druskas praskiedžia, ir išnešioja nuo klaviatūros jungties, kur nors po bga chipais.
(dabar jau nepykstu. dabar noriu sužinoti daugiau, kad sekantį kartą daryčiau "kaip priimta") |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2014 10 27, 16:17 |
|
|
|
|
| Evaldas_S rašo: |
| Jakaz rašo: |
| https://www.youtube.com/watch?v=H53FoqkJqCQ |
Tai Rusija. |
būtent,bet teko susidurti ir Lietuvoje,kai dar buvo daugiau ziguliu bei gaziku  |
|
_________________ skype-->optical611
Paklausęs durnu gali būt maksimum dieną, o jei neklausi-liksi durnas visam gyvenimui.
Nepadarysi gerų darbų,nepadarydamas blogų..
Protingi žmonės save nuvertina, o kvaili mano, jog yra nuostabūs |
|
|
|
 |
Parašytas: 2014 10 27, 16:33 |
|
|
|
|
| Zaria_klp - tu ne pirmas ir ne paskutinis, kuriam kažkoks remonto būdas atrodo geras. Mačiau kaip automagnetolą taiso - paseilina pirštą ir brauko per plokštės dugną, per kiekvieną mikroschemą. Ir ką tu jam - sako jau ne viena po tokių veiksmų atsigavo. |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2014 10 27, 21:35 |
|
|
|
|
| Zaria_klp rašo: |
| koks dar dantų šepetėlis. tik antistatinis taptukas (ISO 9001:2008), su antistatiniu kilimėliu bei padoriu įžeminimu. |
Be reikalo tu čia tebevaizduoji įsižeidusį ir sarkazmą laidai. Geriau ramiai pasvarstyk ir suprask ką gali iš to išmokti. Nemanau, kad ruošiesi visą gyvenimą varguoliams alumi ir kola sulaistytus kompus taisyti. Galima ir geresnių užsiėmimų surasti kur ir ultragarsinė vonelė bus kasdienis įrankis šalia visų kitų. Į tai ir reiktų orientuotis, o ne į varguolius su jų varguoliškais kompais. |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2014 10 27, 21:42 |
|
|
|
|
sarkazmas čia buvo labiau šposas, nei kandumas. įsižeidusio taip pat nevaizduojų - arba toks būnu, arba ne. ir kaip jau rašiau, jau nebe. viskas liuks.
bet dėl varguolių.. na, o jei pats iš dalie nuo tokių nesu per toli? neatsisakau pastangų, bet yra variantas, kad ne man skirta. gal man smagu daryti tai, kas verta max 50lt už 2/4/8 valandas darbo.
ką čia dar pasakyti... dėkui už pamokymus. |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2014 10 27, 21:47 |
|
|
|
|
| Evaldas_S rašo: |
| https://www.youtube.com/watch?v=H53FoqkJqCQ |
Tai Rusija. |
būtent,bet teko susidurti ir Lietuvoje,kai dar buvo daugiau ziguliu bei gaziku  |
Ir man teko taip MTZ bloko viršų taip šlifuot.  |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2014 10 27, 22:34 |
|
|
|
|
Aciu uz atsakymus. Esme kaip ir supratau.
Ultragarsines voneles neturiu, tai bandysiu meginti paprastai namu salygomis.
Su dantu sepeteliu sunku prieiti daugkur, tai siandien parduotuveje kaiptik prisiminiau teptuku nusipirkti. Tai pradziai meginsiu su spiritu dar. O veliau dar bus matyti... |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2014 10 28, 00:12 |
|
|
|
|
Teko ir man laptopo motinas supiltas plauti (net apvemta ). Tik mano technologija kitokia- as imu medicininio spirito buteli- 96,3% ir purskiu ir plaunu visa motina. Bent jau tkia metodika blogiau nelabai padarysi. Plaukit svariu spiritu, tik ne vandeniu su visomi druskomis.. Su ultragarsine butu geriausia, bet investuoti i daikta kuri tik halturkem panaudoti laikas nuo laiko - neverta. |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2014 10 28, 05:21 |
|
|
|
|
Nereikia svaigti,kiekvienam atvejui savi sprendimai.
Organiniam - tipo vėmalai,vynas,alus,kava,arbata,kokteiliai ir kiti - distiliuotas vanduo -neturi - lietaus,virintas - tik ne iš krano.
Spiritas tirpdydamas organines medžiagas tik labiau užteršia,ypač po BGA...
Aišku,nereikia pamiršt acetono,nitro skiediklių,žibalo,benzino ir kitų...
Namų sąlygom tai po ranka patartina turėt visą arsenalą (kai nėra ultragarso)...
Kas dėl proškų (miltelių) - mano nuomone - nonsensas(nors kaip rašė vabalas - lašas valiklio gal ir aktualu,kompensuos druskas,bet vistiek - extrimas)
Dar
- dantų šepetėlis - pats tas - apsikarpai pagal norimą konfiguraciją,fenu,žiebtuvėliu suteiki norimą formą ir pirmyn.
Aišku reikia turėt ir kitokių šepetukų...
Žodžiu - per kančias (klaidas) į žvaigždes . |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2014 10 28, 14:05 |
|
|
|
|
| bunbastik rašo: |
| Zaria_klp rašo: |
tai pučiu su burna, kol iš labiau uždarų vietų išsipučia lašeliai. kabinu ant radiatoriaus ir palieku per naktį.
kelis laptopus taip atgaivinau. |
Noreciau paziureti kaip po tokiu proceduru veikia tie laptopai  |
Man irgi idomu...  |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2014 10 28, 14:13 |
|
|
|
|
jaunimėli, žilomis barzdomis, sakiau gi - veikia.
pokolkas ilgiausiai veikia pirmasis tai atyręs mano Eee PC 900. nuo jo pirkimo, kai pasirodė parduotuvėse, aš jau ploviau tris kart. tai veikai taip kaip veikė tik nupirktas. dabar tik paskutinius metus gal, įjungiu kartą į savaitę. iki tol - veikė po ~10h į parą, kiekvieną dieną.
pagal sukilusių bangų aplitudę, suprantu, kad sekantį prausiu spiritu.
dar kas nors netikite, kad veikia? parašykit - nuraminsiu : ) |
|
|
|
|
|
|
 |
Google paieška forume |
|
|
 |