|
Forumas » Elektronika žaliems » Taškinio suvirinimo aparatas, reikia pagalbos
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
Puslapis 2 iš 2 Pereiti prie Atgal 1, 2 |
|
 |
Taškinio suvirinimo aparatas, reikia pagalbos |
Parašytas: 2014 03 06, 07:54 |
|
|
|
|
| Viskas gerai su tuo slėgio - spaudimo jėgos reguliavimu, zamolskis fizikos nesimokė, tai ir svaigsta kad slėgiu tik staigumas reguliuojasi, o ne spaudimo jėga. |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2014 03 06, 08:25 |
|
|
|
|
Man atrodo, kad slegis isvis neturi jokios itakos staigumai. Staigumas priklauso nuo pralaidumo, kuo didesnis pralaidumas srauto, tuo staigiau cilindrai veiks.
Pradedu galvoti, kad pas mane gali buti problemele su BCD ir arduino. Tikriausiai reikia pakeisti programa priskiriant BCD isejimus tam tikra tvarka. Kadangi schemoje nenurodyta tai bus 1248 arba 8421. As pakeiciau arduino skaitmeninius iejimus ir naudoju kitus, gal but cia yra klaidele, nes schemoje nerandu |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2014 03 06, 11:25 |
|
|
|
|
| sopkis rašo: |
| Viskas gerai su tuo slėgio - spaudimo jėgos reguliavimu, zamolskis fizikos nesimokė, tai ir svaigsta kad slėgiu tik staigumas reguliuojasi, o ne spaudimo jėga. |
man tokie komentarai ypac patinka jie labai padeda konstruot kontaktines svarkes... tiesiog vadovaujiesi pazodziui ir svarkes pradeda pacios savaime gamintis
tu bent viena kontakta esi suvirines su kontaktine svarke?
as tiesiog noriu nukreipt i teisinga kelia sita darytoja. jo isitikinimas, kad elektronine schema "viska sureguliuos" yra is esmes klaidingas. ta schema tereguliuoja virinimo impulso trukme. KAI SVARKE JAU VIRINANTI. o jis galvoja velniai zino ka. as tik darau prielaidas kur yra galimos jo stambiausios klaidos.
prispaudima ten reguliuoja tik del to, kad butu pakankamas kontaktas, kai elektrodai, tarpas, metalo storis kuri virina yra fiksuotu parametru. tik tada yra uztikrinama suvirinimo kokybe. nes reikiama prispaudimo jega duoda pakankama susilietimo pavirsiu. tiesiog uztikrina gera kontaktavima.
ir pacioj pabaigoj belieka pasirinkt virinimo trukme su schema
o jis ta prispaudimo mechanizma naudoja kad jam butu "rankos laisvos". net ne pagal pirminio projekto paskirti, o tiesiog darbo automatizavimui net nesugebejo savo pirminio saltinio isiskaityt iki galo  |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2014 03 06, 12:21 |
|
|
|
|
Tamsta zamolski, jus plepat daug ir dedates labai protingu tik ar pats esate pagamines kelis taskinio suvirinimo aparatus su keliais galimais mechanikos variantais? Jei jau toks protingas, pagaliau supraskite, kad as cia klausiu zmoniu apie problemas kurias turiu su elektronikos dalimi ir man jusu ar kieno kito nuomone apie mechanine dali neidomi. Jei reikes patarimo, tikrai neieskosiu elektronikos forume, yra tam dedikuotos vietos.
Matyt vienas is tu zmoniu kurie tik rekauja net neklausti, kad atrodytu protingiau. Neturit atsakymo I mano uzduotus klausimus, nerasykit nes jau uzpi...so |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2014 03 06, 12:44 |
|
|
|
|
ok, nebepatarinesiu, matau tu protingesnis uz mane
saip tik norejau pridet, kad as turiu veikiancia kontaktine svarke, nemaza dalim savadarbe. ir retkarciais pavirinu visokias skardas ir skardeles, kai man reikia ir tokio virinimo budo bedas siektiek ismanau, nes pats seniau susiduriau, kol isisavinau  |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2014 03 06, 13:12 |
|
|
|
|
| agniusm rašo: |
| ... as cia klausiu zmoniu apie problemas kurias turiu su elektronikos dalimi ... |
Tai reikia suprast, kad kažkas "3,14stelėjo" ir vis dar neveikia ?
Tada užsikabini kaitrinę lemputę vietoj trafo, įjungi 1100A jungiklio padėtį, suformuoji log1 ant 12 kojos ir žiūri, ar šviesiau pasidarė. Jei taip - schema veikia. Jei ne - bėdavojiesi toliau. |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2014 03 06, 18:35 |
|
|
|
|
| zamolskis rašo: |
ok, nebepatarinesiu, matau tu protingesnis uz mane
saip tik norejau pridet, kad as turiu veikiancia kontaktine svarke, nemaza dalim savadarbe. ir retkarciais pavirinu visokias skardas ir skardeles, kai man reikia ir tokio virinimo budo bedas siektiek ismanau, nes pats seniau susiduriau, kol isisavinau  |
Viena yra virinti skarda, visai kas kita .15mm nikelio juosta!
| Sauliucka rašo: |
Tai reikia suprast, kad kažkas "3,14stelėjo" ir vis dar neveikia ?
Tada užsikabini kaitrinę lemputę vietoj trafo, įjungi 1100A jungiklio padėtį, suformuoji log1 ant 12 kojos ir žiūri, ar šviesiau pasidarė. Jei taip - schema veikia. Jei ne - bėdavojiesi toliau. |
Kibirkstis ir pokstelejimas buvo tarp takeliu ikritusio lydmetalio manau.
Siandien praejau dar BCD dali, supratau, kad turi reiksmes eiliskumas ir po to priskyrimas ju Arduino IDE. Pakeiciau ir... kazkaip veikia Dabar veikia, bet atbulai. T.y. transformatorius pastoviai uzia ir nutrunka kai paspaudi pedala. Naudojamas 0-9,A-F ribu BCD veikia kaip ir maniau tik su galimybe ilgesniam antram pulsui. Cia pafilmavau kiekvienos padeties pulso trukme atvaizduota arduino LED:
http://www.youtube.com/watch?v=f9px9VdmrD0
Nepaskaiciau tavo atsakymo laiku ir pasidariau antra plokste:
Taigi, dabar liko issiaiskinti kodel veikia atbula tvarka |
|
|
|
|
|
 |
|
 |
Google paieška forume |