|

|
|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2026 02 08, 15:49. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
 |
Forumas » Elektronika žaliems » garso stiprintuvas
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
 |
garso stiprintuvas |
Parašytas: 2014 02 02, 17:40 |
|
|
|
|
1. Ar mašinoje buvo lygiai tokia pati schema?
2. Ar ten tik buvo užrašyta 800W rms, ar tu bandei su kažkuo matuoti?
3. RMS watai nenurodo tikrosios galios.
4. Nuo 800w tikros, nominalios galios, tavo mašinai būtų išlūžusios durelės. |
|
|
|
|
|
 |
garso stiprintuvas |
Parašytas: 2014 02 02, 17:47 |
|
|
|
|
| efka1988 rašo: |
| kaip tai suprasti tada pagal tave |
Jeigu ant tvoros pamatysi užrašą "py..da" lipsi ? |
|
|
|
|
|
 |
garso stiprintuvas |
Parašytas: 2014 02 02, 18:00 |
|
|
|
|
| o be to masininem stipreke irgi +-40v bet padaro tikrai daug daugiau negu 150w turejau magnata tai isejimo galia rms buvo800w su maitinimu +-40v tai kaip tai suprasti tada pagal tave |
Dėl tų vatų, nebūk niekada tikras, dažnai jie pagražinti, o ypač automobilinėje aparatūroje.
O kodėl taip? Todėl, kaip minėjau aksčiau, tokios schemos gali komutuoti didesnes sroves. Tik tada reikia mažinti apkrovos varžą. Neveltui auto sub kolonėlių varža būna mažesnė nei sakykim buitinės audio aparašūros. |
|
|
|
|
|
 |
 |
garso stiprintuvas |
Parašytas: 2014 02 02, 18:04 |
|
|
|
|
| dariau is pradziu su rusiskais tranzais irgi nuo tda ir nuo 2 poru tranzu puikiai veike ir stumde 200w rms galvojau deti ir daugiau bet jau ju pirkti nebuvo tai teko pereiti prie kitu o su kitais tranzais kitaip ir daryti reikia ir nzn ko jam dar truksta dabar pats manau kad dar gali buti reikia varzas sudeti galingesnes kur 680 omu stovi nzn ar gerai manau bet daugiau nieko nesugalvoju kas gali buti |
|
|
|
|
|
 |
garso stiprintuvas |
Parašytas: 2014 02 02, 18:06 |
|
|
|
|
Kiek supratau mes kalbame apie stiprintuvą su mikroschema TDA7294, o ji skirta dirbti su 4-8 omų kolonėlėmis, garsiakalbiais, todėl apkrovą padaryti mažesnę nei buitiniuose stiprintuvuose nėra kaip (nebent norit mikroschemą sudegint ) |
|
|
|
|
|
 |
 |
garso stiprintuvas |
Parašytas: 2014 02 02, 18:12 |
|
|
|
|
| dariau is pradziu su rusiskais tranzais irgi nuo tda ir nuo 2 poru tranzu puikiai veike ir stumde 200w rms galvojau deti ir daugiau bet jau ju pirkti nebuvo tai teko pereiti prie kitu o su kitais tranzais kitaip ir daryti reikia ir nzn ko jam dar truksta dabar pats manau kad dar gali buti reikia varzas sudeti galingesnes kur 680 omu stovi nzn ar gerai manau bet daugiau nieko nesugalvoju kas gali buti |
Vėl kyla klausimas: tu gal matavai, kad sakai, jog ten 200W rms? Nes 200W rms verčiant į nominalią galią gaunas apie 70W. Taip pat nepatariu nieko keist schemoj, nes gali sudegint, o jei dar varžas didinsi, tai muzika dar tyliau gros |
|
|
|
|
|
 |
 |
garso stiprintuvas |
Parašytas: 2014 02 02, 18:19 |
|
|
|
|
| bet mikroskema valdo tik trnzistorius ant jos apkrovino daug neina ir jai degtu tai tik nuo per didelio v kiekio bet jai kelent v tai galima manau tda duoti kiek jai ir reikia o tranzam daugiau bet v kiekio turi uztekti ir turi veikti tikrai galingiau nei 150w suprasciau jai kokie 600w butu ir tada galima galvoti kad mazai v bet ne dabar |
|
|
|
|
|
 |
 |
garso stiprintuvas |
Parašytas: 2014 02 02, 18:25 |
|
|
|
|
| bet mikroskema valdo tik trnzistorius ant jos apkrovino daug neina ir jai degtu tai tik nuo per didelio v kiekio bet jai kelent v tai galima manau tda duoti kiek jai ir reikia o tranzam daugiau bet v kiekio turi uztekti ir turi veikti tikrai galingiau nei 150w suprasciau jai kokie 600w butu ir tada galima galvoti kad mazai v bet ne dabar |
Gali sudegt nebūtinai dėl per didelės įtampos, bet ir dėl trumpinimų, neteisingos schemos. Jei v reiškia voltai, tai daugiau nekelk. Jei ši schema tikrai yra 150W tai daugiau nieko nekeisk. |
|
|
|
|
|
 |
garso stiprintuvas |
Parašytas: 2014 02 02, 18:25 |
|
|
|
|
varzu galinguma o ne omus zadu didinti ir jai sakau 200w rms tai ir yra 200w o ne 70w o jai kas sudegs tai nueis y nuostolius da turiu 3 tda atsargines ir tranzus |
|
|
|
|
|
 |
garso stiprintuvas |
Parašytas: 2014 02 02, 18:28 |
|
|
|
|
varzu galinguma o ne omus zadu didinti ir jai sakau 200w rms tai ir yra 200w o ne 70w o jai kas sudegs tai nueis y nuostolius da turiu 3 tda atsargines ir tranzus |
Matau, kad neskiri galios W RMS ir W, dabar trečią kartą klausiu: IŠ KUR ŽINAI GALIĄ? Matavai? O jei tau negaila pinigų, tai sudegink viską nors ir 5 kartus. |
|
|
|
|
|
 |
garso stiprintuvas |
Parašytas: 2014 02 02, 18:33 |
|
|
|
|
| zinau kad daznai pagrazina vatus ne toks jau durnas esu o ta masininy stipreka leidau namie tai apsiklausyti nejo ir viskas krito nuo stalu ir palangiu o be to ten visai ne y tena o su tokiu kiekiu trnzu kiekiu kai viena pora stumde x watu o 10poru turetu stumdyti 10 x watu man uztektu kad ir ne pilna galia veiktu bet 150w tikrai man mazai |
|
|
|
|
|
 |
 |
garso stiprintuvas |
Parašytas: 2014 02 02, 18:41 |
|
|
|
|
| zinau kad daznai pagrazina vatus ne toks jau durnas esu o ta masininy stipreka leidau namie tai apsiklausyti nejo ir viskas krito nuo stalu ir palangiu o be to ten visai ne y tena o su tokiu kiekiu trnzu kiekiu kai viena pora stumde x watu o 10poru turetu stumdyti 10 x watu man uztektu kad ir ne pilna galia veiktu bet 150w tikrai man mazai |
Pasitelkus aukštąją matematiką (150W - 100W[mikroschemos galia]):5[tranzistoriu poru skaičius], gaunas, kad viena pora tranzistoriu prideda po 10 W. Taigi pagal tavo logiką reikia dar pridėti belekiek tranzistorių, kad pakiltų galia. O tau neatrodytų paprasčiau (ir turbūt pigiau) tiesiog tiltuoti kelias TDA7294? |
|
|
|
|
|
 |
 |
garso stiprintuvas |
Parašytas: 2014 02 02, 18:54 |
|
|
|
|
Patikek, iš šios temos matosi, jog esi pakankamai durnas. |
|
|
|
|
|
 |
 |
garso stiprintuvas |
Parašytas: 2014 02 02, 19:15 |
|
|
|
|
| dusiata rašo: |
Patikek, iš šios temos matosi, jog esi pakankamai durnas. |
Šioje temoje protingų apskritai mažuma ir jų niekas neklauso, savo pezalus varo, net graudu skaityt. |
|
|
|
|
|
 |
garso stiprintuvas |
Parašytas: 2014 02 02, 20:54 |
|
|
|
|
| Citata: |
| bet 150w tikrai man mazai |
Tai gal vertėtų pagalvoti apie klausos aparato įsigijimą. Jie dabar kompensuojami, ligonių kasa apmokėtų. |
|
|
|
|
|
|
 |
Google paieška forume |
|
|
 |
Naujos temos forume |