|
Forumas » Elektronika žaliems » Nuotolinis webasto valdymas su Arduino ir gsm.
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
 |
 |
Nuotolinis webasto valdymas su Arduino ir gsm. |
Parašytas: 2014 01 25, 20:20 |
|
|
|
|
| dusiata rašo: |
Na šiaip reiktų biškeli irgi pasidomet apie konkretų atvejį prieš puolant žmogų. Dauguma webastų isijungia užmaitinus vieną laidą, tada jau pačios webastos reikalas kada ir kaip valdyti kokį agregatą (kuro pompą, ventiliatorių, vandens siurblį ir pan.), savaime suprantama atsiradus bet kokiai klaidai pati webastos elektronika gesina šildytuvą, pasidaro prapūtima ir pan.
|
Vat būtent, pats pečius yra gana protingas jis su apaugom nuo perkaitimo jam pajungt tereikia vienos relytės.
Beje teigti, kad nieko nenutuokiu irgi nereikėtu, jai nieko nenutokčiau tokiu dalyku neužsiimčiau o daiktas tai ne tik dėl tingėjimo o dėl to, kad mašina per šalčius būtų šilta, lengviau vestusi, ir mažiau degalų degintų  |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2014 01 25, 20:34 |
|
|
|
|
| svajus7 rašo: |
| Vat būtent, pats pečius yra gana protingas jis su apaugom nuo perkaitimo jam pajungt tereikia vienos relytės. |
Tai tuomet kaip su anuomet patirtu užmiršimu jį išjungti ir su tuo susijusiu akumo išsikrovimu?
daiktas tai ne tik dėl tingėjimo o dėl to, kad mašina per šalčius būtų šilta, lengviau vestusi, ir mažiau degalų degintų  |
Visa tai bus ir tiesiog nuėjus iki mašinos ir įjungus rankomis tą pečių... Taigi, lieka tik tingėjimas (plius, pavojus aplinkiniams). |
|
Paskutinį kartą redagavo Valdulis, 2014 01 25, 20:35. Redaguota 1 kartą |
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2014 01 25, 20:35 |
|
|
|
|
Vat būtent, pats pečius yra gana protingas jis su apaugom nuo perkaitimo jam pajungt tereikia vienos relytės.
Beje teigti, kad nieko nenutuokiu irgi nereikėtu, jai nieko nenutokčiau tokiu dalyku neužsiimčiau o daiktas tai ne tik dėl tingėjimo o dėl to, kad mašina per šalčius būtų šilta, lengviau vestusi, ir mažiau degalų degintų  |
Gali dėl to nesijaudinti, gamintojas apie tai pagalvojo. Nieks ten neperkais ir sprogimo nebus  |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2014 01 26, 11:01 |
|
|
|
|
Kietai čia sumastė temos autorius: Arduino + mobiliakas = krūva pinigo ir neaiškiai užbaigtas projiektas.
Jau 5 sezonas valdau savo webastą iš penkto aukšto su paprastu distanciniu pulteliu, mašina kiemo tolimajame kampe.
http://www.eproma.lt/product.php?id_product=2044
tai dar nieko neseniai į rankas pateko radijo banginis retransliatorius, kuris pasistato pusiaukelėje tarp siustūvo ir imtuvo, nuotolis padidėja apie 1,5 - 2,5 karto. |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2014 01 26, 11:52 |
|
|
|
|
| k.saulius66 rašo: |
...sumastė temos autorius: Arduino + mobiliakas = krūva pinigo ir neaiškiai užbaigtas projiektas.
Jau 5 sezonas valdau savo webastą iš penkto aukšto su paprastu distanciniu pulteliu, mašina kiemo tolimajame kampe.... |
Tai apie ką ir kalbu...
Be to, jeigu mašinos signalizacijos anteną ištraukti iš po panelės ir patalpinti ties langu, tai ir jos (signalizacijos) visiškai pakaktų tokiems veiksmams (išbandyta, veikia nuo XII-to a.). |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2014 01 26, 13:30 |
|
|
|
|
Panašu, jog jūs mano postų neskaitot juk sakiau, jog aš jau turiu įsigijęs ir mikrokontrolerį ir telefona kurie man kainavo beveik 100 lt negi aš dabar pirksiu dar pultelius kurie man gal ir veiks iš buto, bet tikrai ne iš darbo vietos iki automobilio. Ir kam man tie pulteliai jai jie vistiek man neužtikrins pilnai veikiančios sitemos, nes reikia laiko relių ir papildomos logikos. Paklausiu kitaip, gal kas žinote kas programuoja su arduino iš forumo ?  |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2014 01 26, 13:49 |
|
|
|
|
| Valdulis rašo: |
| Tai tuomet kaip su anuomet patirtu užmiršimu jį išjungti ir su tuo susijusiu akumo išsikrovimu? |
Dirbdamas autonominis šildytuvas naudoja iki 20W galingumo, taip kad akumuliatorių jis sunkiai iškraus, ir niekas nedraudžia valdiklyje suprogramuoti išjungimą pagal taimerį po valandos jei nebuvo jokių veiksmų, ar įjungus degimą kai bus pasiekta nustatyta antifrizo temperatūra. |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2014 01 26, 14:17 |
|
|
|
|
| sopkis rašo: |
| Valdulis rašo: |
| Tai tuomet kaip su anuomet patirtu užmiršimu jį išjungti ir su tuo susijusiu akumo išsikrovimu? |
Dirbdamas autonominis šildytuvas naudoja iki 20W galingumo, taip kad akumuliatorių jis sunkiai iškraus, ir niekas nedraudžia valdiklyje suprogramuoti išjungimą pagal taimerį po valandos jei nebuvo jokių veiksmų, ar įjungus degimą kai bus pasiekta nustatyta antifrizo temperatūra. |
Visa tai suprantama, taip (gal būt) rašoma ir instrukcijose (tik kas jas skaito, o, tuo labiau, jomis vadovaujasi).
Nežiūrint į tai, autoriui buvo būtent taip (jis pats apie tai rašė: dabar dar yra pavojingiau, nes kartą jau buvau palikęs įjungtą per naktį, kai pamiršau išjungti grįžes iš darbo, tai ir dyzelio kažkiek suvartojo ir akumuliatorių iškrovė), taigi, ir šie (pa)aiškinimai jam. Bet jis į tai nekreipia dėmesio.
Maža to, jis į jokius argumentus nekreipia dėmesio. Jam tik reikia kas programuoja su arduino iš forumo. Ir jam viskas dzin, nes
| tie pulteliai jai jie vistiek man neužtikrins pilnai veikiančios sitemos, nes reikia laiko relių ir papildomos logikos |
 |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2014 01 26, 17:08 |
|
|
|
|
| Jokių rėlių ir jokios papildomos logikos. Na nebent logiškai pamastyti, tai jo reikia. Beje pisiminiau, kai įjungdavau su distanciniu tai tik su juo ir galėdavau išjungti. Bet biskutis logikos ir gavosi toks valdymas iš dviejų vietų, iš kurių viena distancinis belekur - kita perjungėjas pačioje mašinoje. Dabar gali valdyti ar su vienu ar su kitu veikia visaip. Buvo dar projektėlis padaryti atgalinį ryšį, jau lyg ir gavosi, bet nugrimzdo užmarštin. |
|
|
|
|
|
|
 |
Google paieška forume |
|
|
 |
Naujos temos forume |