|

|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2025 10 21, 20:57. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
 |
Forumas » Akustika » Mažų kolonėlių galimybės atkurti žemus dažnius
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
 |
 |
 |
Mažų kolonėlių galimybės atkurti žemus dažnius |
Parašytas: 2014 01 24, 14:44 |
|
|
|
vinor rašo: |
Man Utopijos irgi labai labai ir net labai nepatinka - labai nepatogu ant jų pasipjaustyti lašinukus  |
Mielas Vinor, taip kalba jūsų stereotipai, tiesa pasakius niekada nesu bandes pjaustyti ant utopia lasinuku, bet sukelete smalsuma- negi is tikro nepatogu. Tai emiau ir pabandziau- va katik pasipjausciau ir kumpiuko ir agurkeliu naudodamas Focal Utopia III klonele vietoj pjaustykles. Skirtingai nuo daugelio kitu koloneliu sios serijos Focal turi lygu virsutini pavirsiu padengta storu kieto lako sluoksniu- ne ibrezimo neatsirado(ko nepasakyciaus apie pjaustymo lenta). Butent su sios serijos ir tipo kolonelemis pjaustyti galima puikiai. Taigi maziau stereotipu,daugiau praktikos. Nes tik per ja ateina pazinimas. Skanaus!
http://postimg.org/image/os42ypgjj/
P.S. Pataisa- visgi idemiau paziurejus visgi keli ibrezimai atsirado-nezymus ,mazesni nei pjautymo lentoj, bet atsirado. Tai velgi nereiskia kad nepatogu pjaustyti tiesiog brangiau pjaustyti nei ant lentos. |
|
_________________ Neaktyvus vartotojas |
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2014 01 24, 15:07 |
|
|
|
Kaip pas jus viskas paprasta!Svarbiausia man tai patinka,mane tenkina.
Tik štai realybėje visiškai kitoks vaizdas.
Tas kas mane tenkina po gero pusmečio ar mažiau pasirodo skiltyje "asmeniniai skelbimai".Ir tai dažniausiai būna lentyninio ar tower tipo modeliai.
Sousa giriasi žinas tuos 5% mažujų kurios deda per šoną didčkėms,tik šią "paslaptim" nenori pasidalinti.
Paprastas pvz:
http://www.skelbiu.lt/skelbimai/garso-koloneles-17730255.html
Foto nuotraukoje puikiai pasimato kokiu keliu ėjo ir kokiu norima eiti toliau.
Klausimas Sousai.Kam gaminamos didelio tūrio-jautrio kolonėlės? Jei mažosios gali perspjauti didžiasias,kodėl visų gamintojų Referance modeliai yra didžiausi? Tik todėl,kad brangiau kainuoja?
Beje.Taip ir neišsiryškinai kas ten su pass labs klonais?Visi laukia atsakymo.
Su pagarba
Ačiū! |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2014 01 24, 15:52 |
|
|
|
p. Sousa įsijungė diskusija kas geriau, bet iš kitos pusės atsiranda klausimas o ką aš galiu:
turiu 100 litų - klausau tai ką randu
turiu 1000 litų - jau galiu kažką išsirinkti kas man bent kažkiek patinka
turiu 10000 litų - galiu išsirinkti daugumą iš to kas gali man patikti
turiu 100000 litų - beveik viską galiu išsirinkti
turiu 1 mln. litų - ar to man išvis reikia. |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2014 01 24, 15:59 |
|
|
|
300b rašo: |
Ambient rašo: |
vinor, kad nesvarbu ar tau tai patinka ar ne, cia snekam apie moksla, yra tokiu kurie i masina susideda subus atsisuka +12 bass, piscialkas irgi tiek pat, vidutinius padaro -12 ir jam tai patinka ir jis nuo to kaifa jaucia. Tai vadinasi diskutuot nebera apie ka, NES JAM TAIP PATINKA! nesvarbu kad jis neaisku ka ten be girdi ir ka be klauso, t.y. padaro cirko parodija is bet kokios muzikos. |
mokslas reikalingas tik inzinierems konstruojant akustika,eiliniui muzikos klausytojui nusiskti i visus tos grafikus ir kitus parametrus visiskai nieko nesakancius apie gaminio kokybe ar skampesio ipatumus.
Klausymo kambario itaka klausymo vietoje gali tureti netolygumus iki 20db,galvos pasukimas 30 laipsniu-prie 15khz duos beprotiska netolyguma ir tt.Gal bent ijungiam kartais smeginis??? |
Apie kambarius dabar niekas nekalba, kad ir ka be sakysi vistiek reikia viska pradet nuo koloneliu, o po to ir kambario irengimas ir visi kiti niuansai.
Mokslas reikalingas ir tau ir petrui ir antanui, tik gaila tau ir dar cia keliems fruktams nusisykt, tik jus nesuprantat, jog be mokslo nebutu nieko, apskritai, kai tamsta nieko nekonstruoji, gal geriau nusileistum ir patyletum, negu beleka rasyneji?
P.S. kai perku saldytuva ir as nesigylinu kokiu principu jis veikia. |
|
_________________ 24 Million seconds. |
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2014 01 24, 16:29 |
|
|
|
Hellraiser rašo: |
K po gero pusmečio ar mažiau pasirodo skiltyje "asmeniniai skelbimai".Ir tai dažniausiai būna lentyninio ar tower tipo modeliai.
Sousa giriasi žinas tuos 5% mažujų kurios deda per šoną didčkėms,tik šią "paslaptim" nenori pasidalinti.
Ačiū! |
As neslepiu. Bet ir nereklamuosiu. O as matau skelbimuose kaip zmones parduoda towerius ir perka lentynines. Visai neseniai viena pazystamamas suomis pardave Sonus faber towerius (zemesnes klases) ir isigijo sike tiek ausktesnes klases sonus faber lentynines(kaina ta pati). Minejo kad skambesio pokyciai cituoju "unreal". Nera kazkokiu standartu.
Klausimas Sousai.Kam gaminamos didelio tūrio-jautrio kolonėlės? Jei mažosios gali perspjauti didžiasias,kodėl visų gamintojų Referance modeliai yra didžiausi? Tik todėl,kad brangiau kainuoja?
Beje.Taip ir neišsiryškinai kas ten su pass labs klonais?Visi laukia atsakymo.
Ačiū! |
Prasau atsakymus-
Didelio turio koloneles gaminamos del butinybes naudoti dideli turi dideliems garsiakalbiams.
Didelio jautrio koloneles gaminamos pasiekti dideli slegi(<100db) patalpose ir/ar lauke.
I kitus klausimus atsakymai reikalauja daugiau laiko -negaliu atsakyti vienu sakiniu.Tokiais klausimais Jus mane varginate.
[
Apie kambarius dabar niekas nekalba, kad ir ka be sakysi vistiek reikia viska pradet nuo koloneliu, o po to ir kambario irengimas ir visi kiti niuansai. |
Tiesa pasakius nuo kambario ir reikia pradeti. Bet net nuo kambario irengimo o nuo kambario tipo atpazinimo ,kuris kaip ir genai yra igimtas. Buna keliu tipu patalpos, ir jos is esmes nekinta netgi keiciant sugerimo, sklaidos ir atspindejimo tarpusavo santyki. Sypsena sukelia tam tikri bandymai priversti groti koloneles tam tikroje patalpoje, tam tikru isdestymu,kai gamykloje galutiniam suvedimui ,kuriant buvo naudojama visai kito tipo patalpa. |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2014 01 24, 17:03 |
|
|
|
Apie kambarius dabar niekas nekalba, kad ir ka be sakysi vistiek reikia viska pradet nuo koloneliu, o po to ir kambario irengimas ir visi kiti niuansai.
Mokslas reikalingas ir tau ir petrui ir antanui, tik gaila tau ir dar cia keliems fruktams nusisykt, tik jus nesuprantat, jog be mokslo nebutu nieko, apskritai, kai tamsta nieko nekonstruoji, gal geriau nusileistum ir patyletum, negu beleka rasyneji?
P.S. kai perku saldytuva ir as nesigylinu kokiu principu jis veikia. |
Kai nera supratimo apie akustika,apie muzika,perklausytos kelios koloneles nuo S30 iki kokio meslo-gali dangstytis Mokslu-kaip religija  |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2014 01 24, 17:07 |
|
|
|
Pradejom lygtais apie maziu koloneliu sugebejima grot zemai, o jus cia dabar aiskinat apie tai kas kam patinka ir priimtina ir suteikia pasitenkinima.
Jei jums patinka klausyt muzika su 5% ishkraipymu, kodel jus pradejot sita diskusija ? |
|
_________________ My rhombicosidodecahedron is bigger than yours. |
|
|
|
 |
Parašytas: 2014 01 24, 17:18 |
|
|
|
man pasidare idomu - a nors vienas is jusu cia esat matave su kiek jau gi tu iskraipymu jus muzika klausymo vietoje klausot? Ar tik skaityti brosiureles temokat?
p.s. Albino kolonkes is skelbiu portalo didziausias pravalas koki teko matyti. Ne vienas bent kiek nusimanantis nekergs greito placiajuoscio su tokiais letais scan-speakais. Nenuostabu kad parduoda. |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2014 01 24, 17:28 |
|
|
|
[quote="Sousa"] Abusrdiskai prastas garsas siu JBL flagmanu. Tokia pacia isvadas patvirtino vienas mano pazystamu , lietuvis emigrantas girdejs ir siuos Sonus faberius ir JBL(is pradziu nesupratau kokias JBL jis girdjeo, kol nepoarodziau foto net nezinojo kokios koloneles ir kiek kainuoja) , taciau po perklausos pasake " siu didziuliu ir uz dyka neimciau" Dydzio, iskraipymu nauda is koloneliu kuriu garsas nepatinka, lygiai tokia pati kaip is ozio pieno.
quote]
Visas pasaulis taip nemano, o čia prašau, pora lietuvių išgirdo ABSURDIŠKAI prastą garsą Tai gal dabar mus įtikint mėginsit?
Gerai, parašysiu ir aš - teko Kaune lankytis salone, Kęstučio g., nes draugas norėjo įsigyti Sonus Faber - Cremona. Kolonėles turinčios labai gerą reputaciją,
sklando gandai , kad jos Violančelę "nugroja" taip, kad keliai linksta...
Deja, manęs nenustebino nei violančelė, nei kiti įrašai... Draugui nepatariau nieko, sakau spręsk pats, ir nusprendė - jos prasčiau groja nei jo turimos Focal Chorus.
Dabar - ko vertas mano atsiliepimas apie Sonus Faber Cremona? Jis nieko nevertas, tai mano nuomonė.
Ko vertos Sonus Faber Cremona mano draugui ? Jos jam bevertes, jis pasilieka su Focal Chorus.
Į temą pataikiau? Geros dienos |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2014 01 24, 18:03 |
|
|
|
Paporinsiu ir aš tolkai.
Teko tai pat klausytis Jazz'as salone net kelių Sonus Faber kolonėlių modėlių.
Garsas apgailėtinas.
As neslepiu. Bet ir nereklamuosiu.
Nieko daugiau iš jusu ponas R.V. ir nesitikėjau
P.S. kai perku saldytuva ir as nesigylinu kokiu principu jis veikia.
O aš gerb.Ambient gilinausi.Ko pasekoje sužinojau,kad kai kurių modelių šaldytuvai turi problemų su durų gumos nelaikymu.Tarkim kažkuris modelis firmos Beko ,dažnas svečias taisyklose nes šaldymo kompresorius prastas.
Taigi,mokslas yra visur.  |
|
|
|
|
 |
 |
 |
Parašytas: 2014 01 24, 18:24 |
|
|
|
Garsas apgailėtinas. |
Geriau butumete paklause VIENU koloneliu KELIOSE patalpose.
As Sonus Faber koloneliu (tam tikru modeliu) klausiau 11 patalpu, 11 skirtingu sistemu. Tu paciu koloneliu. Todel turiu savo nuomone. Jos nera apgailetinos. Tai nei detalios nei issiskiriancios kazkuo techniniu (gerais viduriais, tampriu bosu, neutraliais ausktais dazniais). O va muzika pasibaigus trumpalaikei perklausai muzika noriis klausytis. Beje per 8 metus klausydamams ivairiu SF susidariaus ispudi kad visgi jie geriau moka gaminti dvijuostes lentynines nei grindines. Daugiau sarmo. Nei Cremona nei Cremona M, nei Amati man ispudzio nepadare.Lyginant su lentynukems. Bet ir apgailetinos nera. Jei tokios butu ju butu parduota keli vienetai o ne keliolika tukstanciu. Va JBL parduota tikrai keliolika vienetu. Ir geiciausiai didzioji dalis- pirkejai klausantys "specifikacijomis" ir iskraipymu matavimais.
P.S. Labai daznai neblogu (ir nepadoriai brangiu) koloneliu garsas buna apgailetinas salonuose, perklausose pas draugus.va namie esancios tai oho. Bet ziurek paskolini kokias apgailetina skoloneles pragroti menesiui klausytojui gryzus prie savo iprastu 10GDS, saba greenconu, lowtheriu ,fostexu klangfilmu staiga nutinka priesingas dalykas.
P.S. |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2014 01 24, 18:27 |
|
|
|
ampmod rašo: |
Užskaitau! Tuščia kalba, be įrodymų, nieko verta, o štai čia prie nieko neprikibsi. |
Klystate, Ceslovas prikibtu- blogi lasiniai, netinkama struktura, netinkamas pjovimo kampas, agurko spalva per daug zalia,peilis atsipes. Izvelgiu daugybe kabliuku kur jis galetu prikibti. Bet cia jau menas.  |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2014 01 24, 18:36 |
|
|
|
ampmod, tave lengvai maustyt galima, jei tik tokių įrodymų užtenka. Gal pjaustė, o gal tik padėjo ant kolonėlės jau supjaustytą... Jau vien pasakymas, kad metalo ašmenys nebraižo lako... tikrai įtartinai atrodo. Po to pagalvojo hmmm durnai skambės...pasitaisė, visgi yra įbrėžimų. |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2014 01 24, 18:37 |
|
|
|
Sousa rašo: |
Garsas apgailėtinas. |
Bet ir apgailetinos nera. Jei tokios butu ju butu parduota keli vienetai o ne keliolika tukstanciu. Va JBL parduota tikrai keliolika vienetu. Ir geiciausiai didzioji dalis- pirkejai klausantys "specifikacijomis" ir iskraipymu matavimais.
P.S. |
Lyginti 10 kart brangesnių gamintojo TOP kolonėlių pardavimus su daug pigesnių vidutinės klasės yra tas pats kas lyginti Alpine CDA-9886 r auto CD su Alpine CDA-7990 auto CD, pardavimais.
Šiuo požiūriu taip, Alpine CDA-7990 F1 yra visiškas pardavimų Fiasko.
Bet tikrai ne Fiasko techniniu ir visais kitais aspektais.
P.S Gal pervadinkim šią temą - "Patiko - nepatiko, kurio geresnės?"
Tikėjausi šiame forume nenusirisim iki to... |
|
|
|
|
|
 |
Google paieška forume |
|
 |
Naujos temos forume |