|

|
|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2025 12 21, 19:50. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
 |
Forumas » Garso stiprintuvai » 100W ZD Reikia dabaigti schema
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
 |
100W ZD Reikia dabaigti schema |
Parašytas: 2011 01 08, 18:59 |
|
|
|
|
Aisku, o jaigu as pajungsiu nuosekliai garsiakalbius 200w 4ohm 4w 4ohm, tai tas garsekalbis nenumirs 4w 4ohm? nes TDA7294 juk daug daugiau galios duos negu 4w.
Beje, stand by funkcija mikroschemoje 7294, jai pajungciau tiesiogini + maitinima be warzos, nesuplesketu mikroschema? |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2011 01 08, 19:48 |
|
|
|
|
nuosekliai jungt skirtingus garsiakalbius yra visiskas absurdas.nuo to nei garso daugiau nebus nei kokybes,turetum ir pats susivokt tiek stipriaku pripajaves  |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2011 01 08, 22:21 |
|
|
|
|
Hmmm atradau dar wiena problema.. Kaip reikia jungti iejimo patenciometrus?
Esu pasidares 3 stiprintuwelius wienoj dezutei, ir ant kiekwieno stiprintuwelio po 10Kohm patenca stowi. Ir man pajungus juos gaunasi taip kad jie uzsilygiagretina ir is tu 10Kohm lieka 4,7Kohm. Ir niekap nesugalwoju kaip cia turi but padaryta. As padariau stai taip:
Gal cia reikia ant kiekwieno patenco imt info tiesiai nuo iejimo jungties?
Blemba atrodo gi toks lengwas dalykas bet nesusitwarkau  |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2011 01 09, 09:48 |
|
|
|
|
| Kas ten žino ,gali būti ,kad abu garsiakalbių nominaliniai galingumai lygūs. Tik vienas jų pirktas dabar -turginis(Galbūt PMPO ar RMS) Kristofolinis neskaito ,nesimoko katekizmo... Tarybiniais laikais duodavo tik nominalinį galingumą ir kaina rubliais maždaug prilygo garsiakalbio galingumui vatais. |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2011 01 09, 11:38 |
|
|
|
|
| PetrasL rašo: |
| Kas ten žino ,gali būti ,kad abu garsiakalbių nominaliniai galingumai lygūs. Tik vienas jų pirktas dabar -turginis(Galbūt PMPO ar RMS) Kristofolinis neskaito ,nesimoko katekizmo... Tarybiniais laikais duodavo tik nominalinį galingumą ir kaina rubliais maždaug prilygo garsiakalbio galingumui vatais. |
Kaip pirštu į akį Specialiai dabar pasižiūrėjau kambary padėtą 75gdn-1-8, kaina 35 rubliai  |
|
_________________ Džiaugiuosi tuo, ką turiu! |
|
|
|
 |
Parašytas: 2011 01 09, 15:44 |
|
|
|
|
Kacialinu sia schema ZD subwooferyje. Naudoju kondus 4700uF. Dawus daug garso subfowerio garsekalbis taip tarsi issijungineja cirskedamas. Negali but toks dalykas kad wyksta itampos kritimas ir kaip jis wyksta tai nepakanka itampos uzmaitinti stand-by ir mute per 330Kohm?
Tai jaigu idet po 22Kohm tai kritimo metu turetu uztekti itampos?
Iswis realus toks dalykas del itampos kritimo? |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2011 01 09, 20:45 |
|
|
|
|
| Cristofolinis7 rašo: |
Kacialinu sia schema ZD subwooferyje. Naudoju kondus 4700uF. Dawus daug garso subfowerio garsekalbis taip tarsi issijungineja cirskedamas. Negali but toks dalykas kad wyksta itampos kritimas ir kaip jis wyksta tai nepakanka itampos uzmaitinti stand-by ir mute per 330Kohm?
Tai jaigu idet po 22Kohm tai kritimo metu turetu uztekti itampos?
Iswis realus toks dalykas del itampos kritimo? |
Tai imk su testeriu ir pažiūrėk ant kiek krenta. Mano galva tai čia maitinime minimum 10000uf turėtų stovėt , bet taupymo sumetimais metei po 4700uf ir galvojai kad dugnais grojant veiks
Kuo toliau tai tuo baisiau daros skaitant tavo mintis - "išmesiu lauk tą ir tą , nors schemoj yra , gal pagerės?" , "reikėjo dėt du kart talpesnius kondensatorius , bet įdėjau per pus mažesnius , kodėl taip staigiai krenta įtampa?". Daryk taip , kaip rašo , nereikės kurt naujos temos ir ten vienam rašyt nemąstant logiškai  |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2011 01 09, 22:11 |
|
|
|
|
| Gieor rašo: |
Tai imk su testeriu ir pažiūrėk ant kiek krenta. Mano galva tai čia maitinime minimum 10000uf turėtų stovėt , bet taupymo sumetimais metei po 4700uf ir galvojai kad dugnais grojant veiks  |
Esu sudėjęs 2200 mkF ir 10 metų groja be jokių garso nuopuolių  |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2011 01 09, 23:21 |
|
|
|
|
| Kaskur skaiciau kad TDA7294 tinka pakeisti i TDA7293. Tai jai sioj schemoj kur auksciau pateikta naudociau 7293 tai wiskas weiktu? |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2011 01 09, 23:38 |
|
|
|
|
| andriusa rašo: |
Tai imk su testeriu ir pažiūrėk ant kiek krenta. Mano galva tai čia maitinime minimum 10000uf turėtų stovėt , bet taupymo sumetimais metei po 4700uf ir galvojai kad dugnais grojant veiks  |
Prie 80-70% pilno galingumo?  |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2011 01 09, 23:46 |
|
|
|
|
| andriusa rašo: |
Prie 80-70% pilno galingumo?  |
Na prie galingumo kai jau atsiranda nebemalonūs ausiai iškraipymai, tai bus tarpe tarp 70 ir 100 W. |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2011 01 09, 23:54 |
|
|
|
|
| Cristofolinis7 rašo: |
| na tai kaip del TDA pakeitimo sioj schemoj? jai ka tai tiesiog del idomumo |
Taigi pažiūrėk abiejų datašytus, viskas beveik vienoda, tik tda 7293 kažko daugiau turi. |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2011 01 10, 00:14 |
|
|
|
|
| Tai wat kad biskuti daugiau.. 12 kojele reiksme turi kaskur ten jungias ir dar kaskokia kojele.. tj kiek supratau pritaikyti ja i sia schema matyt netiktu jo? beje dataschyte raso kad 7293 galma ispest daugiau RMS galios negu 7294 |
|
|
|
|
|
|
 |
Google paieška forume |
|
|
 |
Naujos temos forume |