|

|
|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2025 12 19, 23:24. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
 |
Forumas » Mikrovaldikliai » Atmega8 programavimas (Clone PI AVR metalo ieškikliui)
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
 |
Atmega8 programavimas (Clone PI AVR metalo ieškikliui) |
Parašytas: 2014 06 04, 16:40 |
|
|
|
|
| DioD rašo: |
| lividas rašo: |
| Man buvo panašiai uždurniavęs ,padėjo praplovimas. |
Praplovimas tai PCB takelių pusės pakartotinas nuvalymas acetonu ar kažkuo pan? |
plaunu skiedikliu 647,arba acetonu su dantų šepetuku.
spiritas to fliuso neėmė ,kažkoks lenkiškas buvo papuolęs... |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2014 06 05, 09:41 |
|
|
|
|
| DioD rašo: |
| Man buvo panašiai uždurniavęs ,padėjo praplovimas. |
Praplovimas tai PCB takelių pusės pakartotinas nuvalymas acetonu ar kažkuo pan? |
plaunu skiedikliu 647,arba acetonu su dantų šepetuku.
spiritas to fliuso neėmė ,kažkoks lenkiškas buvo papuolęs... |
Ten gali plaut kiek nori, niekas nepasikeitė, plokštė švari  |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2014 06 06, 22:16 |
|
|
|
|
stebuklų nebūna... Reiškias kreivai lituoklį buvai paėmes... Arba prie PCB takelių prilipo koks "auksinis" marytės plaukas ir trumpina kažkur... P.S. Patikrink kaip ten su RESET išvadu reikalai...
Ir dar... Ar apsaugai nuo neteisingo maitinimo poliariškumo naudoji šotki ? Jeigu ne, gal netyčia pajungei atbulai ko pasekoje pramušė 7805 ir/ar MV... |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2014 06 07, 23:11 |
|
|
|
|
| PauliusA rašo: |
stebuklų nebūna... Reiškias kreivai lituoklį buvai paėmes... Arba prie PCB takelių prilipo koks "auksinis" marytės plaukas ir trumpina kažkur... P.S. Patikrink kaip ten su RESET išvadu reikalai...
Ir dar... Ar apsaugai nuo neteisingo maitinimo poliariškumo naudoji šotki ? Jeigu ne, gal netyčia pajungei atbulai ko pasekoje pramušė 7805 ir/ar MV... |
Nežinau ar skaitei kelis postus prieš tai, bet sakau, kad viskas buvo tvakoje. Jei būčiau kreivai lituoklį paėmęs, tai jis išvis būtų neveikęs. Bet veikė ir veikė ilgai. Poto kažkas pasidarė ir dabar yra kaip yra. Laukiu programatoriaus iš ebay, pora savaičių plauks maždaug. Tai poto perprogramuosiu arba pakeisiu MV, jei reikės. Problema turėtų išsispręsti, nes daugiau jau nežinau kur ieškot problemos. Viską išnagrinėjau daug kartų. P.S. šotkį naudoju, viskas gerai su maitinimu. Surinkęs plokštę, niekada nesudedu grandynų prieš tai nepasijungęs maitinimo ir nepatikrinęs įtampų  |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2014 06 08, 09:44 |
|
|
|
|
Būtu idomu pamatyti foto, kaip ten kas atrodo, tada daug kas paaiškėtu... Nufotkink PCB abi puses ir visa kita. Įvertinsim dešimtbalėj sistemoj...
Kažkodėl man yra nuojauta, kad būsi kažką su tais savo papildomais įžeminimais privėles... Jeigu tikrai niekur nieko nepatrumpinai esu 99,9% įsitikines, kad mega čia niekuo dėta... |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2014 06 08, 11:01 |
|
|
|
|
Būtu idomu pamatyti foto, kaip ten kas atrodo, tada daug kas paaiškėtu... Nufotkink PCB abi puses ir visa kita. Įvertinsim dešimtbalėj sistemoj...
Kažkodėl man yra nuojauta, kad būsi kažką su tais savo papildomais įžeminimais privėles... Jeigu tikrai niekur nieko nepatrumpinai esu 99,9% įsitikines, kad mega čia niekuo dėta... |
Nelabai supratau apie kokius papildomus įžeminimus kalbi Kai grįšiu į chatą, tada įmesiu nuotraukų  |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2014 06 08, 12:01 |
|
|
|
|
Hmm... Dabar galvoju kur aš apie tai skaičiau, kažkaip nerandu... Kad ten sakei kelis clonus pasidares turi, lygtais sakei, kad dėl stabilumo kažkokius papildomus įžeminimus darei... Nu gal ir kažka supainiojau ne iš tos temos...
Bet kokiu atveju nemanau, kad pats procas bus kaltas... Šeip sau be priežasties jie nesvyla... O jeigu ir susvilo, tai idėjes naują labai tikėtina, kad ir naujo tas pats laukia... Pirma reikia rasti priežastį... |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2014 06 08, 12:12 |
|
|
|
|
Hmm... Dabar galvoju kur aš apie tai skaičiau, kažkaip nerandu... Kad ten sakei kelis clonus pasidares turi, lygtais sakei, kad dėl stabilumo kažkokius papildomus įžeminimus darei... Nu gal ir kažka supainiojau ne iš tos temos...
Bet kokiu atveju nemanau, kad pats procas bus kaltas... Šeip sau be priežasties jie nesvyla... O jeigu ir susvilo, tai idėjes naują labai tikėtina, kad ir naujo tas pats laukia... Pirma reikia rasti priežastį... |
Dabar jau žinau apie ką kalbi, ten ne mano postai buvo, aš ir skaičiau, kad vienas kolega ten viską įžemino ir gavo super stabilumą pagal jo pasakojimą. Aš turiu du Clonus, vieną su atmega, kuris sustreikavo, o kitą turiu su PIC18F252, pastarasis veikia be priekaištų
Naujo iškart nedėsiu, bandysiu su senu susitvarkyt  |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2014 07 16, 13:30 |
|
|
|
|
| Sveiki. Turiu problemą su clonu. Veikė gerai, bet pastovėjo kokią savaitę nejudintas ir dingo stiprumas. Prikišu ritę prie metalo, tai net girdėt kai ji pradeda garsiai žyst, bet MD nereaguoja arba reaguoja, bet pakyla vos 1-2 padalos. Gylio nėra visai. Ant automatinio tune net neranda ritės. Ant TL074 14kojos gaunu idealius 5V, niekas nesikeičia. Pakeičiau TL074, visus raktus, galios tranzą, 4066. Akumas įkrautas pilnai, bandžiau kitą ritę, rezultatas tas pats. Montažą tikrinau daug kartų, signalą generuoja, bet MD nereaguoja. Gal turit minčių? Detektorius su PIC18. |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2014 09 22, 15:01 |
|
|
|
|
gal galit papasakot kaip derinat savo clonus? kokios itampos turi but? rusiskai nelabai kertu, o lt radau tik pas zigzaga bloge aprasyta, tai idomu, gal jus kitaip derinat
pas mane clone pi avr |
|
|
|
|
|
|
 |
Google paieška forume |
|
|
 |