|

|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2025 07 25, 19:32. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
 |
Forumas » Akustika » GAS: tiesos paieškos praktiškai
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
 |
 |
GAS: tiesos paieškos praktiškai |
Parašytas: 2014 01 29, 11:58 |
|
|
|
Siūlau sugrįžti į pradžią, kai mano teorinius studijinių monitorių ir buitinių AS įvertinimus GSP pasiūlė ištirti matavimais ir palyginti klausant.
GSP tada pasiūlė štai ką:
Citata: |
manau kad temos gvildenti giliau neverta be konkreciu testu minetu gaminiu.
Todel noreciau ta proga pasiulyti palyginti siuos du gaminius. Rhapsody 130 yra Kaune, neuzilgo turetu buti paruostas perklausom kambarys (vakar matavom atspindzius kur reiktu ka gesinti, gal ateityje pailiustruosiu kam tai aktualu), ten galime atvezti nedidukus monitorius, padaryti matavimus ir paklausyti. Jei domins - PM, suorganizuosim ir pakviesim forumiecius, manau visiem iseis i nauda. |
Monitoriai yra, tai gal GSP su Dariumi jau suderino galimybę tai padaryti?
Jei "konkrečiai testuoti" noras praėjo - parašyk, GSP ir klausimą uždarome.
Dabar žmonės, o ir Forumas nei paleisti, nei pakarti... |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2014 01 29, 12:01 |
|
|
|
Dmitrij pamenu as ta diskusija is anksciau.Tada kai kalba ejo apie mazu dideliu garsiakalbiu skirtumus zemuose-matavimo salygose buvo prasymas matuoti zemus be jokiu korekciju,nes su jomis ir +10db prie 20hz imanomas,todel aptarinejant ir matuojant GARSIAKALBIU zemus daznius matavimas su korekcijomis butu nekorektiskas.
Jei matuoji visa sistema-kitas reikalas.
Ceslovai,Jums auksciau ka tik paaiskinau.Kam ta demagogija? Be to jum tie matavimai be korekciju vis tiek nieko neitakoja juk pats sakot jog nenaudojat BSC korekcijos ,nes gadina garsa ir tt...Todel buvo galima susitart del matavimo salygu jau tada.Vietoje to pamenu abu su Dmitrij isizeidet del tu korekciju.Neisigilinot i reikalo esme?
VEC7OR rašo: |
Jus keistas tamsta, vis apie ta shelving grandine, zmogus sugeba sukonstruot labai auksto lygio garso sistema, manot jis nezino apie tai ? |
zinai,ziurint i nidu grafikus iskyla panasus klausimai ir man.Bet is kur man zinot kas dejosi tuo metu zmogaus galvoje? Kartais gali zinot pasamoneje ,bet neuzfiksuot reikiamu momentu ir praktijoe visa tai lieka neigyvendinama.Bet skaitant komentarus klausimu atsiranda dar daugiau.
Siaip diskusija igauna pagreiti ,o tai jau teikia vilties,kad bus ka paskaityt ir ismokt. |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2014 01 29, 12:54 |
|
|
|
Česlovas rašo: |
Ir kodėl tu, DMITRIJ taip padarei
BIDAL, S.G., ŠIAIP ŽMOGAS ir SOUSOS tu juk atėmei saldainį! Dabar jiems naujas galvosūkis - ko dar NIDA neturi? .
|
Nieko, veliau dar ketinu atskleisti baisiasnias tiesas: 1) Diedo Morozo nera ! 2) Nuo saldinto pieno uzpakalis nusulimpa ! ir 3) vaikai ne is kopustu jamami !
Kas liecia rengini, kaip matome- gero renginio idejos iniciatoriaus GSP pozicija yra nebyli, o todel ir aiski. GSP atsakymo siulau nelaukti. Tokios dalyviu sudeties, kaip buvo ispradziu suplanuota renginys neivyks. Ji reiktu kazkaip performatuoti.F |
|
_________________ 860346985
Kai kurių dėsningumų supratimas neatleidžia nuo daugelio faktų žinojimo. |
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2014 01 29, 13:12 |
|
|
|
DMITRIJ pesimistas:
Kas liecia rengini, kaip matome- gero renginio idejos iniciatoriaus GSP pozicija yra nebyli, o todel ir aiski. GSP atsakymo siulau nelaukti. Tokios dalyviu sudeties, kaip buvo ispradziu suplanuota renginys neivyks. Ji reiktu kazkaip performatuoti. |
O aš siūlau palaukti GSP atsakymo. Tikrai nėra paprasta suorganizuoti renginuką, skirti tam laiką.
Dėl "performatavimo" sutinku. Gal tikrai verta atsisakyti matavimų? Pasitikiu GSP matavimais, tačiau problema kitur - matavimų interpretavimas! Klaidingai manome, kad matavimai yra objektyvus sistemos vertinimo kriterijus, Bičiuliai! Kaip ir perklausos rezultatus, taip ir matavimus kiekvienas vertins savaip. Nebent sugebėtume vertinti grynai moksliškai. Tačiau kita problema - o kiek gi turime "mastančių moksliškai", "pasikausčiusių" akustiškai?
Nesunku prognozuoti, kad matuojant realiame kambaryje 1 m. atstumu, abi lyginamos AS turės didelius dažninės netolygumus. Todėl niekas negalės įvertinti, kuri gi dažninė yra geresnė. THD lygis irgi bus panašus. Ir pereinamoji charakteristika lyderio neišryškins.
Štai kodėl manau, kad renginio apimtį galima sumažinti iki perklausos. Kadangi dalyvaus komerciškai nesuinteresuoti dalyviai, būtent šis dalykas būtų įdomesnis. Laiko reiktų mažiau - užtektų 2-3 val maloniai pasėdėti prie AS ir su Muzika.
Tokios perklausos pradedu dalyviams pavydėti... |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2014 01 29, 13:49 |
|
|
|
Iš ABIDAL, S.G., ŠIAIP ŽMOGAS ir SOUSOS tu juk atėmei saldainį! Dabar jiems naujas galvosūkis - ko dar NIDA neturi?
Nors čia turėtume diskutuoti visai ne apie tai... |
Česlovai, kažko neatsimenu kad būčiau rašęs apie Nidų trūkumus ar privalumus man vien šiame forume pateiktų grafikų neužtenka, kad priimti kažkokį konkretų sprendimą, kurį galima būtų viešinti. Sau aš išvadas pasidariau, bet bent jau kol kas pasilaikysiu jas sau. Taip kad nereikia čia skleisti savo erotinių fantazijų...
Vėl pacituosim: "Monitoriai yra, tai gal GSP su Dariumi jau suderino galimybę tai padaryti?
Jei "konkrečiai testuoti" noras praėjo - parašyk, GSP ir klausimą uždarome.
Dabar žmonės, o ir Forumas nei paleisti, nei pakarti...
Gerbiamasai, ar pačiam normaliai atrodo kai pirmiausia pradedi chamiškai rašyti "Pratrydai, GSP?", o paskui lyg niekur nieko, tas pats GSP kaltas, kad perklausa ne(į)vyksta?
Žinai, man kažkaip atrodo, kad gal verta būtų bent jau atsiprašyti to "pratrydusio", o tada galima kalbėti apie tolimesnį bendravimą (bet tai galų gale jūsų su GSP problemos). Kur kas įdomiau kitkas - kažkaip taip ir nesimato jokio sureagavimo į SOUSA pasiūlymą dėl NIDŲ ir jo kolonėlių matavimo ("Pratrydai, Česlovai?").
P.S. Informacija pamąstymui: realių kovinių veiksmų metu, taip kaip tamsta besielgiantys kuopų, grandžių, o kartais ir stambesnių formuočių vadovaujantys personažai labai dažnai žūdavo nuo kulkos į nugarą, gautos nuo savų (labai jau juos gerbdavo, ko gero)... |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2014 01 29, 14:29 |
|
|
|
DMITRIJ pesimistas:
Kas liecia rengini, kaip matome- gero renginio idejos iniciatoriaus GSP pozicija yra nebyli, o todel ir aiski. GSP atsakymo siulau nelaukti. Tokios dalyviu sudeties, kaip buvo ispradziu suplanuota renginys neivyks. Ji reiktu kazkaip performatuoti. |
O aš siūlau palaukti GSP atsakymo. Tikrai nėra paprasta suorganizuoti renginuką, skirti tam laiką.
Dėl "performatavimo" sutinku. Gal tikrai verta atsisakyti matavimų? Pasitikiu GSP matavimais, tačiau problema kitur - matavimų interpretavimas! Klaidingai manome, kad matavimai yra objektyvus sistemos vertinimo kriterijus, Bičiuliai! Kaip ir perklausos rezultatus, taip ir matavimus kiekvienas vertins savaip. Nebent sugebėtume vertinti grynai moksliškai. Tačiau kita problema - o kiek gi turime "mastančių moksliškai", "pasikausčiusių" akustiškai?
|
Ceslovai, ka cia paraset?? kodel reikia atsisakyt matavimu?? vienas is svarbiausiu dalyku yra matavimai. Pradzioj padarykit perklausa, tada padarot matavimus ir viskas, sudeliosit taskus ant i.
Vienam poste viena rasot kitam jau kita. |
|
_________________ 24 Million seconds. |
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2014 01 29, 14:42 |
|
|
|
Todėl niekas negalės įvertinti, kuri gi dažninė yra geresnė. THD lygis irgi bus panašus. Ir pereinamoji charakteristika lyderio neišryškins. |
Ceslovai, ka cia paraset?? |
taigi issigando Ceslovas kad nieko gero nesigaus, todel ir siulo jau TIK klausyti, sugriuvo jo kategoriski pasakymai apie bekompromisius sprendimus akustikos inzinerijoje, o svarbiausia apie monitorius kaip idealiausia aparatura atkurti muzikai. Gal GSP vis gi buvo teisus kuomet minejo F-1 bolida pastatyta ant kaimo vieskelio... Matyt atsitempe i Kauna monitorius, pamatavo ir pamate kas nieko gero nesigaus.
GSP atsakymo siulau nelaukti. |
GSP jau atsake ir labai senai (ne tai ne tas video link'as, jis buvo skirtas Dmitrijui), tik ne visi sugeba suprasti ka skaito. Yra toks posakis - ziuri i knyga, o mato spyga. Deja as ne pedagogas, ismokyti skaityti negaliu, galiu tik pasiulyti skaityti ir skaityti is naujo kol suprasit kas buvo parasyta.  |
|
Paskutinį kartą redagavo GSP, 2014 01 29, 14:43. Redaguota 1 kartą |
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2014 01 29, 14:42 |
|
|
|
AMBIENT:
Lyginti R-130 ir HR824 matuojant ir klausant buvo GSP idėja. Aš matavimų nesiūliau, nes į tą dalyką žiūriu atsakingai. Matyt AMBIENT dar mažai AS esi "primatavęs", kad esi toks kategoriškas.
Todėl ir pasiūliau pagalvoti - ar verta? |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2014 01 29, 14:57 |
|
|
|
GSP:
taigi issigando Ceslovas kad nieko gero nesigaus, todel ir siulo jau TIK klausyti... |
Su MACKIE niekaip nesu susijęs, tai ko man čia išsigąsti? Tu juk matuosi, tai jei nesigaus, tai bus jau tavo problema Jei neabejoji, kad tavosios sukonstruotos geriau, tai tik atlik, ką esi čia pažadėjęs: matuok, klausykite, rašykite, diskutuokite... Aš juk tiesiogiai renginyje nedalyvauju. Padėjau suorganizuoti 11 metų senumo ir naujesnius Mk2 monitoriukus ir tiek čia tų mano nuopelnų...
Tikriausia GSP supranti, kad jei renginys neįvyksta, tai nereiškia, kad problema savime išsispręs. Matome buitinių AS konstrukcijas, paviešinai savųjų matavimų rezultatus. To pakanka analizuoti sistemas, daryti išvadas ir be tiesioginių palyginimų. Neabejoju, kad atsiras proga atlikti monitorių palyginimą ir su tavosiomis AS. Štai apie ką turi pagalvoti!
Ir Darius ("Audiokomponentai") neturės progos sužinoti kuo prekiauja. Prekybininkui juk svarbu pažinti prekę, įvertinti santykį su pirkėju. Žinoma, čia jam spręsti, kaip geriau pasielgti šioje situacijoje.
Bet kuriuo atveju, kiekvienas elgiasi savo valia, o aš gerbsiu bet kokį tavo ar kito forumiečio apsisprendimą. |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2014 01 29, 15:23 |
|
|
|
šiaip žmogas rašo: |
Gerbiamasai, ar pačiam normaliai atrodo kai pirmiausia pradedi chamiškai rašyti "Pratrydai, GSP?", o paskui lyg niekur nieko, tas pats GSP kaltas, kad perklausa ne(į)vyksta?
Žinai, man kažkaip atrodo, kad gal verta būtų bent jau atsiprašyti to "pratrydusio", o tada galima kalbėti apie tolimesnį bendravimą |
Tokią mintį jau seniai rašiau bičiuliui Česlovui, bet jis puikiai išmano ne tik akustikos, bet, ko gero, ir ignoravimo mokslą. |
|
_________________ Tel. Nr. 86045396penki |
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2014 01 29, 15:34 |
|
|
|
To pakanka analizuoti sistemas, daryti išvadas ir be tiesioginių palyginimų. |
tai kokios problemos? teoriniam lygmenyje svaicioti galit ivalias. Bet susimastykit - perrasyti knyga, pakopinti linka i kitu zinias gali visi, taciau nuo to zmogus labiau ismananciu ta reikala netampa.
o aš gerbsiu bet kokį tavo ar kito forumiečio apsisprendimą. |
nesuprantu ar perdaug nosis aukstai iskilusi atsiversti kelis puslapius atgal ir rasti mano apsisprendima, ar senatvinis uzsispyrimas "kikina"?
bet, ko gero, ir ignoravimo mokslą. |
jo jo, sito tai bet kuris gali pavydeti, slidus kaip ungurys. |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2014 01 29, 17:21 |
|
|
|
AMBIENT:
Lyginti R-130 ir HR824 matuojant ir klausant buvo GSP idėja. Aš matavimų nesiūliau, nes į tą dalyką žiūriu atsakingai. Matyt AMBIENT dar mažai AS esi "primatavęs", kad esi toks kategoriškas.
Todėl ir pasiūliau pagalvoti - ar verta? |
O kodel neverta? tai kam sita tema? ir apskritai kalbos apie tai? |
|
_________________ 24 Million seconds. |
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2014 01 29, 20:23 |
|
|
|
Sousa rašo:...neišjungus aktyviniame krasoveryje kompensacinių grandinių žemų dažnių srityje - bet koks lyginimas netenka prasmės...........
-----------------------------------------------------------------------------
Sakyčiau, labai teisingas pastebėjimas, nes bet koks techninis lyginimas pagal prietaisus aktyvinės AS su pasyvine AS - aktyvinė AS visada pirmaus pagal dažnuminės netolygumą, nes visada yra galimybė dažnių juostą aktyvinio krasoverio pagalba netolygumą nuo tarkim 10Hz iki 1kHz suderinti +/- 0,5dB ribose. Kodėl p.Česlovas to nepadarė - man tai yra klaustukas...
Bet jei lyginsime aktyvines ir pasyvines kaip atkuria muzikinį garsą - tai aktyvinėm geriau jau nelysti į viešumą....
.......................................................................................................
abidal rašo:...todėl matuojant GARSIAKLBIU zemus daznius matavimas su korekcijomis butu nekorektiškas.....................
---------------------------------------------------------------------------------
Kažkaip sunku suprasti vieną paprasta dalyką. Štai dalyvis abidal kažkodėl paprasta visiems dalyką supranta teisingai. Bet štai p.Česlovas laikosi priešingos nuomonės....
Kur čia pakastas šuo - taip ir kol kas neaišku...
Tai tiek trumpų žinių iš mokslinės programos apie akustikos testavymo įpatumus. |
|
_________________ Gaminys gerai pagamintas. Jei galima geriau pagaminti, vadinasi, jis nebuvo gerai pagamintas. *W.* |
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2014 01 29, 23:59 |
|
|
|
Diskusija į niekur.
Gal apart pilsčius iš tuščio į kiaurą imtumėt ir surengtumėt perklausą???
Nejau malt liežuviais vyriškai kompanijai yra didelis malonumas?Aš vis dar manau,kad tai dailiosios lyties privilegija.
Dievaži diskusija virsta santa barbaros serialu.
P.S. Temos pavadinimas "GAS: tiesos paieškos praktiškai"  |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2014 01 31, 00:29 |
|
|
|
noriu galu gale uzbaigti sita Ceslovo uzvelta sarada. Pasakysiu aiskiai nes zinau kad Ceslovas tikslingai dabar ignoruoja kiekviena jam skirta post'a.
Renginio neatsisakau, bet pries veldamasis i ji dar gerai pagalvosiu koks jis turetu buti. Laikas kaip minejau - pagal galimybes, siuo metu bent jau iki Muncheno parodos laiko laisvo neturiu absoliuciai.
O dabar visiems pamastymui kokia tikslingo kirsinimo taktika yra pasirinkes Ceslovas. Siulau visiems susimastyti filosofiskai, taip pat paskaityti nauja tema apie Lomana.
Stai ka rase pacioje pradzioje Ceslovas
prieš perklausą pas GSP atvyksta DMITRIJ, VEC7OR ir Agnius (jei jis negalės, AS teks pasiimti kažkuriam dalyviui). |
taciau kai as parasiau
As galeciau is jo paimti monitorius jei jis negali dalyvauti. Kitos datos deja nepalankios |
man buvo atsakyta
Ir vietoje Agniaus klausysi sistemas? |
jau is pat pradziu matesi sio dalyvio tikslingi pagaliuku kaisiojimai i ratus. Pamacius kad testas ivyks tikslingai buvo siekiama issaukti emociju antpludi pasinaudojus mano charakterio savybemis, gaila kad uzkibo ne tie asmenys... Na o dabar matome eilini "degtuku degintojo darzineje" pasisalinima kol viskas pasimirs.
Tikras ivikis - kaime vaikai netycia padege tvarta zaisdami su degtukais, pabego, bet staiga sugryzo ir isvare gyvulius is tvarto. Tvartas sudege iki pamatu, vaikai buvo kaimo didvyriai. Raskit desimt skirtumu. |
|
|
|
|
 |
|
 |
Google paieška forume |
|
 |
Naujos temos forume |
|