|

|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2025 10 09, 13:57. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
 |
Forumas » Informacijos kaupikliai » kaip irasyti itin aukstos kokybes irasa i cd
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
Puslapis 1 iš 3 Pereiti prie 1, 2, 3 Toliau |
|
 |
kaip irasyti itin aukstos kokybes irasa i cd |
Parašytas: 2011 03 17, 00:03 |
|
|
|
sveiki, kreipiuosi į jus su didžiule viltim, kad pagelbėsit. problema tokia, kad:
turiu įrašą 352800 Hz, 24bit. ir noriu tokį ir tokius įsirašyti į CD, mano grotuvas alpine cda117ri nuskaito grotuvo parametrai
Oversampling : 8x/352.8 kHz
ir dac 24bit. taigi.. kaip įrašyti mano norus į CD? SACD tai juk yra dvd diskai. o tokių spėju neskaitys (spėju, nes praktiškai nepatikrinau). taigi ko reikia kad tokį gėrį įrašyti į cd ?
ačiū už komentarus |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2011 03 17, 11:17 |
|
|
|
Reikėtų pradėti nuo mūsų ausies galimybių pirma. Antras dalykas, tavo grotuvas atkuria kaip ir visi CD, kaip ir sakė zamolskis, standartą iki 20000Hz. O Oversamplingas, t.y. visai kas kita - signalo filtravimas iki reikiamo (deklaruojamo) dažnio. Tad rašyk CD kaip elementarų CDDA ir viskas. |
|
_________________ No ground, no sound. |
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2011 03 17, 23:51 |
|
|
|
ten siektiek kitaip ribojasi. ties 20khz filtravimo nera. galima garso kreive uzrasyt tankiau, pvz ta pacia 20khz banga uzrasyt 2 taskais, ir galima uzrasyt 10 tasku. blogiausia, kad standartas riboja kokybe, 2 taskai ir ne daugiau! faktiskai smarkiai iskraipo viska, kas virs 10khz. ir kai kokybiska irasa konvertuoji - visus tarpinius taskus tiesiog ismeta zemi dazniai nukencia nedaug - bet auksti gali taip susidirbt, kad nepazinsi. kas blogiausia aparaturinius trukumus bandoma taisyt iraso korekcijos algoritmais atkuriant. kuo krutesni audiofilai - tuo didesnes algoritmu bibliotekas susirenka. o jei atkurimo algoritmas netinkamas - irasa dar papildomai sudirba  |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2011 03 21, 01:39 |
|
|
|
o gal žinot kokią programą, kuri flac konvertuotų į kokį aac arba wma, bet kokybė išliktų nepaliesta ?
bits per sample: 24bit
sample rate 352800Hz
bitrate 8077
ačiū |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2011 03 31, 12:42 |
|
|
|
zamolskis rašo: |
o ko tau negeri *.flac ? |
man flac kuo puikiausiai tinka tik kaip ta flaco kokybe irasyti i diska ? va kas man nepatinka, kad reikia kokybe zeminti... o as noriu ja issaugoti.. :/ taigi... |
|
|
|
|
 |
 |
 |
 |
 |
Parašytas: 2011 03 31, 16:14 |
|
|
|
kaskas rašo: |
SPX rašo: |
Praktiškai ausis tos kokybės ir negirdės. |
nu nzn ar negirdes, man su mano neisprususia klausa skirtumas tarp .flac ir cd milziniskas. |
Nu ir viskas CDDA apsibrėžia į 20kHz rėmus, o visa kita yra virtualus sukėlimas. Pagalvokim logiškai, visų pirma viskas priklauso nuo garso režisieriaus. Tai ką jis norėjo perduoti klausytojui realiai girdima tik jam pačiam ir tik konkrečiu suvedimo metu studijoje. Tai kogero norint išgirsti viską reikia turėti tokį patį equipment'ą Bet čia yra vienas bet, ruošiant CD gamybai vėl kenčia kokybė per voskias korektūras ir per-korektūras. Tai man atrodo, kad čia yra bereikalinga diskusija. O FLAC žinoima, kad skirsis nuo CDDA kokybės, nepaisant kad tai yra Lossless formatas, jis vistiek turi kompresijos praradimą, norint net iki 50proc  |
|
_________________ No ground, no sound. |
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2011 03 31, 16:20 |
|
|
|
taigi ir irasinek *.flac standartu. prisiknisot su tuo cdda grotuva nusipirkit kur programuojamas. isvis cd jau ismest laikas. dabar flashkes ir ssd grotuvai be jokiu judanciu daliu, nei birbia nei ka. |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2011 03 31, 16:37 |
|
|
|
zamolskis rašo: |
taigi ir irasinek *.flac standartu. prisiknisot su tuo cdda grotuva nusipirkit kur programuojamas. isvis cd jau ismest laikas. dabar flashkes ir ssd grotuvai be jokiu judanciu daliu, nei birbia nei ka. |
nugi nugi, kas cia per grotuvai ?
cia tie su windozais turbut  |
|
|
|
|
|
 |
Google paieška forume |
|
 |
Naujos temos forume |