|

|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2025 08 07, 15:48. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
 |
Forumas » Principinės elektrinės schemos » Reikia generatoriaus i tinkla jungimo schemos
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
Puslapis 1 iš 2 Pereiti prie 1, 2 Toliau |
|
 |
Re: Reikia generatoriaus i tinkla jungimo schemos |
Parašytas: 2010 03 23, 19:53 |
|
|
|
spoom rašo: |
Sveiki kas gal turi ar zino kur ne rusu kalba susirasti AC 3 faziu generatoriaus jungimo schema i 220. |
Kokia dar schema ? Iš vienos pusės prijungi A fazę su A, B su B ir t.t. iš kitos pusės NET NEBANDYK, todėl, kad generatorių dar reikia ir susinchronizuot, o čia ne naujokų darbas. |
|
Paskutinį kartą redagavo Evaldas_S, 2010 03 23, 20:06. Redaguota 1 kartą |
|
|
|
 |
Reikia generatoriaus i tinkla jungimo schemos |
Parašytas: 2010 03 23, 19:57 |
|
|
|
sinchronizacija gana paprasta... Jungi tris lempas lygiagreciai kirtiklio kontaktams su kuriuo ijungsi generatoriu i tinkla... Suki generatoriu kol visos lempo nemirksi ir visai nesviecia ... tada jungi kirtikli ir suki generatoriu kiek tik pajegi... ) |
|
_________________ Nieko taip lengvai nedaliname, kaip patarimus... |
|
|
|
 |
Parašytas: 2010 03 23, 19:59 |
|
|
|
caca rašo: |
sinchronizacija gana paprasta... Jungi tris lempas lygiagreciai kirtiklio kontaktams su kuriuo ijungsi generatoriu i tinkla... Suki generatoriu kol visos lempo nemirksi ir visai nesviecia ... tada jungi kirtikli ir suki generatoriu kiek tik pajegi... ) |
Aš suprantu caca, kad tu tai gerai žinai ir teisingai parašei esmę. Deja čia ne viskas. Mes net nežinome kokį generatorių aptarinėjame. |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2010 03 23, 20:10 |
|
|
|
Asinchroninis arba tabletinis bus abu 3 faziu . Tik truksta ziniu del pajungimo, pritaikymo, kad perduotu 220 50hz i ir pns. P.S. cia busimajam mano VJ projektui Noreciau suzinoti kaip jungiami tuokiu tipu generatoriai. Ar per inverterius, keitiklius ir pns, kad mano VJ sukuriama energija butu galim isnaudioti namuose. |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2010 03 23, 20:52 |
|
|
|
Asinchroninis arba tabletinis bus abu 3 faziu . Tik truksta ziniu del pajungimo, pritaikymo, kad perduotu 220 50hz i ir pns. P.S. cia busimajam mano VJ projektui Noreciau suzinoti kaip jungiami tuokiu tipu generatoriai. Ar per inverterius, keitiklius ir pns, kad mano VJ sukuriama energija butu galim isnaudioti namuose. |
Asinchroninis teoriškai gali dirbti lygiagrečiai su tinklu, bet vargo daug. |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2010 03 23, 23:40 |
|
|
|
o tai tesiog Asinchronini generatoriu tiesiai i inverteri is jo i tinkla ir turiu 220 tinkancia visiem irenginiam? |
Tu gal papasakok plačiau, ką turi ir ką nori sukurt. O tai kalbam čia apie nieką, kol kas. |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2010 03 24, 00:23 |
|
|
|
Noriu vejo jegaines kuri butu su asinchroniniu 3 faziu generatoriumi sukuriama energija perduoti i savo namu tinkla. Noriu tiesiog, kad vejo jegaine papildytu pikine elektra namu tinka, kad is vst maziau imti reiketu Man reikia kazkokios principines ar paiskinimo kaip jungiamas AG i tinkla. Ar si karta aiskiau?  |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2010 03 24, 00:50 |
|
|
|
Noriu vejo jegaines kuri butu su asinchroniniu 3 faziu generatoriumi sukuriama energija perduoti i savo namu tinkla. Noriu tiesiog, kad vejo jegaine papildytu pikine elektra namu tinka, kad is vst maziau imti reiketu Man reikia kazkokios principines ar paiskinimo kaip jungiamas AG i tinkla. Ar si karta aiskiau?  |
A, vėjas, na žinoma galėjau ir pats susiprotėti. Nesu ypatingas žinovas, bet viena gerai suprantu - inverterio, kuris sugebėtų dirbti lygiagrečiai į tinklą pats nepasidarysi, todėl teks ieškoti jau padaryto. Deja nei kur nei kaip nežinau. Šito geriau ieškok kokiam http://www.zir.lt/. Elektronikos forume per daug skeptikų (gal greičiau realistų) vėjo energijos klausimais. Aš tame tarpe.
Beje ir girdėt neteko, kad kas buitinę vėjo jėgainę būtų prijungęs į tinklą, manau tai per brangu ir neracionalu, būtų racionalu jei energijos perteklius suktų el. skaitiklį atgal, o taip nebus. |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2010 03 24, 11:17 |
|
|
|
Esmė būtu tokia; susirandi GRID TIE inverterį (kainuoja daug), tada gamini, arba perki vėjo jėgainę, tinkančią tam inverteriui,.. bet kai pamatysi, kiek visa tai kainuoja ir koks skaičiuojamas atsipirkimas, tikiuosi, imsi mąstyti kiek kitaip. Mano planuose- visos energijos atidavimas tenams. Tai kur kas pigiau ir paprasčiau padaryti. O pasižaidimui- nedidelė jėgainė, naudojama kiemo apšvietimui, ji jau senokai veikia ir jos darbu esu patenkintas. |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2010 03 24, 12:49 |
|
|
|
Ale matai tik beveik po poros metu itikinejimo zmonems pradejo daeiti, kad i tenus atiduoti pigiausias variantas ;-0
Trumpai - imi asinch variklii issuki ji nors 0,1% greiciau nei parasyta jo pase ir jis neisvengiamai virsta generatorium. Butinas trifazis tinklas.
Kai vejas nebesugeba sukti - atjungi nuo tinklo, kai ver persoka - prijungi,
Pageidautina naudoti minksta tiristorini ijungima/atjungima, su bypass kontaktoriumi.
Trukumai - reikia greitinancio reduktoriaus. pvz variklis 750 sukiu- juk nesuksi sparnu tokiais sukiais. Mazu sukiu varikliai paprastai dideli ir sunkus. |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2010 03 24, 23:03 |
|
|
|
su buitine ir tiekti i tinkla-neapsimoka... viskas gana brangu... tureti 220 standarta is vejo-gana sudetinga... Vien jau tai, kad generatoriaus itampa nuo vejo kis pvz nuo 50V iki kokiu 300-daug pasako... Kitas dalykas-daznis... gal turesi 20 prie max vejo, o gal ne... Vejai lietuvoje nestiprus, taigi problemu- o jo jai... Na pazaisti, patyrineti galima, bet viska suderinti ir paimti max energijos-neeilinis uzdavinys. |
|
_________________ Nieko taip lengvai nedaliname, kaip patarimus... |
|
|
|
|
 |
Google paieška forume |
|
 |
Naujos temos forume |
|