Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2025 04 06, 07:29. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
Sveiki,
Turiu tokią problemą, neikaip negaliu pasijungti IDE hardo prie jau esančios sistemos, kur viskas (cd-room ir hdd) pajungta ant sata laidų.
Motininė yra ASUS P5QL SE , joje jungtys yra tiek SATA tiek ir IDE, bet kaip bebandyčiau neranda IDE hardo. Netgi atjungus SATA hardą tada išvis neranda nieko.
Žaidžiau su jumperiais - nieko.
Hardas tikrai veikiantis.
Biose RAID nustatymų neradau biosas american megatrends v2.** jis atrodo taip, na tik pas mane 4 sata portai ( http://i.neoseeker.com/neo_image/154929/article/p5k_deluxe/amain_thumb.jpg )
Dėkui už patarimus.
AHCI buvau padaręs tai korvė kompą gal 10 min. pamaniau pakibo, tai restartavau rankiniu būdu.
O su AHCI atjungus abu SATA įrenginius nerado IDE hardo.
Su enchanted irgi nieko.
nebandžiau, bet turėtu būti geras, gulėjo dėžutėje motininės nei karto nenaudotas.
Reiks pabandyt biosą atsinaujinti. ir laidą pasikeist.
Na o iki vakaro, gal dar pasliulymų kokių sulauksiu
cia gaidiskas bios, tokie paprastai baltose motininese arba tipo firminiuose kompuose stovi. jie buna su apribotom galimybem, bet uztat greiciau pc pasileidzia.
Biski pasimeciau tarp tu ide, pata, ata, sata, gal gali kas paaiskint :roll
Yra mires hdd Fujitsu Mobile MHT2040AT - Hard drive - 40 GB - ATA-100 , reikia pakeist, bet jungtis sakyciau sata
Negazdink žmogaus. Jau SATA I interfeiso pralaidumjas (1,5GB/s) viršijo grynai mechanines diskų galimybes, joks man žinomas diskas negali skaityti tokiu greičiu.
Todėl realus greitis 2 kartus nesumažės, o tik sumažės teoriškai.
nu bet nemeluoju o kad nesugebes apkraut viso pralaidumo - tai cia kitos rusies bedos. bent jau man tai pastebima , kai kopijuoju pvz filma 1,4-4gb is sata2 i sata 1. jei i diska kreipaisi kokia nors kita programa - iskart kopijavimo greitis zenkliai krenta. tarp sata2 - to beveik nesijaucia. o siaip tai mazai pastebima. kiek pastebejau realus greiciai kazkur eina apie 80-110mb/s ribose.