|

|
|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2025 10 25, 12:51. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
 |
Forumas » Garso stiprintuvai » Stiprintuvo "tiuningavimas"
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
Puslapis 1 iš 2 Pereiti prie 1, 2 Toliau |
|
 |
Stiprintuvo "tiuningavimas" |
Parašytas: 2005 03 12, 15:21 |
|
|
|
|
| Ar imanoma kaip nors perdaryti stiprintuva, kad jis geriau ir graziau grotu? I kokias detales reiktu kreipti demesi? |
|
_________________ <--NoMore--> |
|
|
|
 |
Parašytas: 2005 03 12, 15:48 |
|
|
|
|
| Ziurint kox stipralas. Jei senas, dar koks ruski tai reiktu keisti i naujus kondikus, laidus, keisti isejimo iejimo gnybtus lizdus, potencus. Siaip didesne itaka is tikruju daro signalas, kuris ateina i stiprintuva. Jei nori isgirst kanors graziau tai jau pirmiausiai turetu but ne mp3, ne kompas ar nesiojamas cd playeris. Siaip jau nemazai kalbeta yra sita tema, nepatingek pasiieskot;) |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2005 03 12, 16:38 |
|
|
|
|
| Jis nera senas ir jis ne buitinis. Masininis stiprintuvas. Beda kad jis svelniai tariant "dusovas" ir man idomu kokias detales butu galima pakeisti kad "pakelti" jo atkuriama kokybe. O stiprintuvas tai mchammer mha 1500. Siaip turi jos tos galios kur parasyta bet noretusi svariau kazko:) |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2005 03 12, 18:15 |
|
|
|
|
| nu nežinau ar ka nors daugiau iš jo išpeši geriau pasieškok narmalesnio buitinio stipralo |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2005 03 12, 18:34 |
|
|
|
|
| Tai as ji automobilyje naudoju:) Kai taupoma ir dedamos pigios detales, butent kokios detales dedamos pigios ir prastos? |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2005 03 12, 18:47 |
|
|
|
|
| patarciau pakeist jeigu iejime stovi elektrolitiniai i paprastus,ir visus elektrolitus per kuriuos eina signalas tarp os |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2005 03 12, 18:54 |
|
|
|
|
| dekuj uz patarima:) bandysiu:) Gal dar kas galite pasidalinti patarimais? |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2005 03 12, 23:32 |
|
|
|
|
| itampos daugikli galima patobulint maziau siuksliu paklius i stiprintuva dadek dar pora po 22000 mkf elektrolitu pulsacijoms palygint juos suntuok pleveliniais po 2mkf , i galios stiprintuva maitinima paduok per rites suvyniotas ant feritiniu ziedu storesniu laidu . galima ir su ramybes srovem paeksperimentuoti (truputeli pakelti) bet klausyti teks tyliau. cia tik maza dalis ka galima padaryti bet is ziago merso nepadarysi. |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2005 03 13, 01:41 |
|
|
|
|
| Vaje...Is kur zmones nori koikybe isgirst automobilyje...Mano manymu, bieleka tam stipriui pakeitus tu geriau is jo neisgirsi kaip dabar yra...Pirmoj vietoj akustika, jung. laidai, po to grotuvas ir tik gale stipras jei jau taip iki galo ejnam (cia mano tvirta nuomone) |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2005 03 13, 01:48 |
|
|
|
|
| Aimis rašo: |
| Vaje...Is kur zmones nori koikybe isgirst automobilyje...Mano manymu, bieleka tam stipriui pakeitus tu geriau is jo neisgirsi kaip dabar yra...Pirmoj vietoj akustika, jung. laidai, po to grotuvas ir tik gale stipras jei jau taip iki galo ejnam (cia mano tvirta nuomone) |
Tai ir pasilik ta nuomone sau.... |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2005 03 13, 02:50 |
|
|
|
|
Vaje...Is kur zmones nori koikybe isgirst automobilyje...Mano manymu, bieleka tam stipriui pakeitus tu geriau is jo neisgirsi kaip dabar yra...Pirmoj vietoj akustika, jung. laidai, po to grotuvas ir tik gale stipras jei jau taip iki galo ejnam (cia mano tvirta nuomone)
na tikrai nepritariu kad jungiamieji laidai yra svarbus svarbu tik kad iejimo laidai butu ekranuoti o apie išėjimo gali pasiskaityt http://audio.ring.lt/laidai/index.htm |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2005 03 13, 12:52 |
|
|
|
|
| O kaip del konderio 1farado talpos? Gal man reiktu ji pajungti nes akumas sunkiai tempia.. sviesos truputi prigesineja:) O pvz patys lauko tranzai..gali buti kokie nors pigesni sudeti? |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2005 03 13, 15:02 |
|
|
|
|
Nu tuo metu kai sviesos prigesineja tai garsas yra gerokai iskraipomas. Siuo atveju dideles talpos kondikas tikrai praverstu. Lauko tranzai taip pat gali buti sudeti pigesni ir tureti itakos garso kokybei, bet kodel ir kaip tai nelabai moku paaiskinti...  |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2005 03 13, 18:20 |
|
|
|
|
| Kaudio rašo: |
| Aimis rašo: |
Tai ir pasilik ta nuomone sau.... |
Pritariu Kaudio, nuomone klaidinga...
Maitinime kaip jau buwo rasyta pridek papildomai kondensatoriu (jei yr awietos), poto paziurek koki diodai lygina ytampa, jei koki liewakai tai pakeisk y ultra greitus, Paciu maiteko mosfetu manau keisti newerta. Paciam stipriu taip pat kaip jau buwo mineta pakeisk kondencatorius is elektrolitiniu y plewelinius (keisk tuos kurie yra signalo kely) Gilesnis tiuningas labai priklauso nuo tawo likusios sistemos. Jei magas Turi widuje aktywius filtrus ir stipras turi tai wienus reiketu iskastruoti ir palikti geresnius. Dar jei yra tiltinimo galimybe ir tu jos nenaudoji tai signalo invertorius taip pat butu gerai iskastruoti. ziurek, kad esant aktywiems ir pasyviems filtrams prie komponentu jie nesidubliuotu... nu cia tam tiuninge yr agausybe islygu, reikai wiska tureti omeny ir suderinti tarpusawy.
Nepamirsk ir to , kad is tawo tiunigo bus mazai naudos jei naudosi koaxalius uz 50Lt, ar ka nors islupto is S-30.... ir jei tawo magas zemos klases briedas turintis widuje daug elektrolitu sawo kelyje, ar pigiu operacinuku.... |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2005 03 13, 18:56 |
|
|
|
|
Hmm ..hmm..nu aisku dekuj uz patarimus:) Bandysiu po truputi tobulinti. O beje po kiek butu galima gauti konderi 1farado talpos? Nenauja koki..ir kaip patikrinti jei pirkciau nenauja ar jis geras? Kaip tokia talpa ismatuoti? |
|
|
|
|
|
 |
Google paieška forume |
|
|
 |
Naujos temos forume |