|

|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2025 03 13, 22:14. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
 |
Forumas » Maitinimo šaltiniai » mano trafo...
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
Puslapis 1 iš 2 Pereiti prie 1, 2 Toliau |
|
 |
mano trafo... |
Parašytas: 2004 10 24, 14:59 |
|
|
|
Mano transformatoriaus pirminės apvijos varža yra lygi apie 4 omus.ar isto galima maždaug nustatyti kokio galingumo transformatorius.atsakykite prasau.  |
|
|
|
|
 |
mano trafo... |
Parašytas: 2004 10 24, 19:19 |
|
|
|
aisku kad ne taigi didini viju skaiciu ir stori tai trfo galia dideja o omai ne! nebent standartini viju skaiciu paemus |
|
|
|
|
 |
mano trafo... |
Parašytas: 2004 10 24, 20:14 |
|
|
|
Trafo galingumą apsprendžia šerdies skerspjūvio plotas. |
|
|
|
|
 |
mano trafo... |
Parašytas: 2004 10 24, 20:50 |
|
|
|
nors kai pagalvojau tai imanoma apytikslei jei pirmine ne samadielna ir jei stori zinai. is pradziu galvojau kad reik zinot kiek vija voltu atitinka, bet tikriausiai kuo maziau U atitinka, tuo daugiau I duoda, o P=UxI tai pamatuoji kokia varza turi sakykim 1m tokio storio vielos gabalas (gausis labai apytixliai ) tada suzinai kiek viju atitinka 4omai tos vielos, na toliau nezinau tada atmeti kazkiek % (nuo trafo tipo priklauso) ir skaiciuoji pagal arvydo buda  |
|
|
|
|
 |
 |
mano trafo... |
Parašytas: 2004 10 24, 21:44 |
|
|
|
Bet man atrodo kad pirminė apvija yra susijusi su trafo šerdimi,nes pvz jei paimi koki maza trafuka kuris jungiamas y 220v tinkla tai jo pirminės apvijos varža yra apie 1,2kOmu.Ji negalėtu niekaip būti maža,nes sudegtu.O didelio trafo maža varža kompensuoja trafo šerdis.Kompensuoja čia žodis netinka bet kito nesugalvojau.(mana pirminė nesamadėlkinė) norėciau suzinoti kokia yra pirminės apvijos varža koki 600w trafo.Gal kas galėtu pamatuoti koki butu labai gerai. |
|
|
|
|
 |
mano trafo... |
Parašytas: 2004 10 25, 07:35 |
|
|
|
arvydas
Trafo galingumą apsprendžia šerdies skerspjūvio plotas.
jei neklystu tai skers plotas apsprendzia max galia, nes jei ant svarkes trafo uzvyniosiu 0.01 pirmine ir kokia nors antrine tai abejoju kad ten bus n KW |
|
|
|
|
 |
mano trafo... |
Parašytas: 2004 10 25, 11:10 |
|
|
|
atrask toki trafa kur 0,01mm viela ant 1kw serdies taigi visur vyniojama tiek kiek reikia, todel ir parasiau jei ne samadielna |
|
|
|
|
 |
mano trafo... |
Parašytas: 2004 10 25, 11:14 |
|
|
|
pamatavau 1,2kw prancuzizko aukstinancio trafo pirmines varza. 0,75omo |
|
|
|
|
 |
mano trafo... |
Parašytas: 2004 10 25, 11:30 |
|
|
|
Trafo P max W lygu šerdies plotas kvadratu.
(plotas kvadratiniais cm).  |
|
|
|
|
 |
mano trafo... |
Parašytas: 2004 10 25, 11:33 |
|
|
|
Apvijų varža gali būti nuo mažai iki daug.Ją matuodami JOKIO trafo parametro nenustatysite. |
|
|
|
|
 |
mano trafo... |
Parašytas: 2004 10 25, 15:01 |
|
|
|
arvydas rašo: |
Trafo P max W lygu šerdies plotas kvadratu.
(plotas kvadratiniais cm).  |
o cia visiem trafam? o kurioj vietoj ta serdies plota matuot? turiu E formos agromna trafa, tai matuot plota serdies ten kur serdis stora ar kur plona? (per viduri ar is krasto) |
|
|
|
|
 |
mano trafo... |
Parašytas: 2004 10 25, 16:00 |
|
|
|
Matuok vidinio strypo skerspjūvį.(Iš galo). |
|
|
|
|
 |
mano trafo... |
Parašytas: 2004 10 25, 17:05 |
|
|
|
didelis dekui! hmm..vartau vartau...o kurioj pusej tas galas???? |
|
|
|
|
 |
mano trafo... |
Parašytas: 2004 10 25, 19:05 |
|
|
|
Ten,kur trys strypai.Du galuose ir vidurinis. |
|
|
|
|
 |
mano trafo... |
Parašytas: 2004 10 25, 19:38 |
|
|
|
neto paklaust norejau sakykim numetam krastinius strypus, lieka vidurinis. staciakampiui is visu pusiu galima skerspjuvi pamatuot!!! kaip begalvociau nieko gautis neturetu, sakykim pamatuoju kokinors skerspjuvi (nesvarbu kuri) tai vistiek nematuojamas krastines galima testi, plotas kur matuosi nedides o trafo galia dides..nieko nebesuprantu.. gal turi kokinors o ne plota? ta turi dar padalint is kazko ir formule turetu gautis, gal kasnors ja zino? |
|
|
|
|
|
 |
Google paieška forume |
|
 |
Naujos temos forume |
|
 |