Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2025 04 14, 15:26. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
Noriu sūnų supažindint su MC programavimu. Gal kas gali patart kokį AVR programatoriu nupirkt pradedančiam. Pats kažkada žaidžiau su AVR dabar nutolęs.
Aš gal labai kvailai paklausiu. Su AVR studio galima jam rašyt programas, nes kažkiek su jomis susipažinęs. Taip pat domina ir asembleris, nes su juo programuojant lengviau perprast MC architektūrą. Ar aš klystu? Man pasirod, kad ten tik su C.
Kiek sūnui metų ? Arduino pliusas yra tame, kad jį daug lengviau programuoti ir yra praktiškai visos reikiamos bibliotekos.
Taip ten pagrinde viskas C kalba. Bet assembleris nera toks paprastas pradžiai mokytis. Bet jei galvoji, kad susidoros tai gal imčiau labiau kokį ARM procesorių (tarkim ST firmos kokį discovery plokštę, kuriame programatorius ir pats procas), kuris bus pakankamai pigus ir galingas.
16-os, manau susidoros, mėgsta loginius uždavinius spręsti. Bus išspręsta užimtumo problema. Turiu dar likusius Atmega8515 tegul aiškinas, kiek galėsiu padėsiu. Tai koki programatorių rekomenduotumėt?
Nebijai, kad bus per sunku ir atšoks noras iš vis kažką daryti su jais ? O pats jis ko nori ? Arduino plokštė kainuoja apie 10€ pasibandytu pasižiūrėtu kas kur kas. Programatorius normalus kainuos nemažai. Yra tie kiniški USBasp su kuriais užsiknisau su draiveriais ir pasidariau STK500. Didžiausias AVR minusas tas kad nėra pas juos debugerio normalaus, kas labai pasunkina programavima, todėl jų nesirinkčiau (nors ir Arduino nėra debugerio)
Manau, neatbaidis. pirmos veikiančios programos užteks. Paskui prasidės: kodėl taip, kodėl anaip, dėl to ir noriu asemblerio, kad viską išpagrindų aiškintus. Tai optimaliausias variantas stk500?
Na aš asmeniškai su juo mažiau turėjau problemu negu su USBasp ir USBtiny bet nzn kokia dabar situacija nes tai buvo prieš kokius 4metus. Pasakys gal kiti forumieciai ką dėl programatoriaus rinktis. Dar klausimas kiek pinigų nori išleisti jam