Elektronika.lt
 2025 m. liepos 29 d. Projektas | Reklama | Žinokite | Klausimai | Prisidėkite | Atsiliepimai | Kontaktai
Paieška portale
EN Facebook RSS

Kas naujo  Katalogas  Parduotuvės  Forumas  Tinklaraščiai
 Pirmas puslapisSąrašas
 Forumas / + pokalbiai
 - Paieška forume
 - D.U.K. / Forumo taisyklės
 - Narių sąrašas
 - Registruotis
 - Prisijungti

Elektronika.lt portalo forumas

Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo. Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.

Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius, kurie nesilaiko forumo taisyklių. Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.

Dabar yra 2025 07 29, 17:37. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
 Forumas » Akustika » Įrašas.Atskaitos taškas ir visa ko pradžia.
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą
Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume

Puslapis 12
Pereiti prie 1, 2  Toliau
Pradėti naują temą  Atsakyti į pranešimą Rodyti ankstesnį pranešimą :: Rodyti kitą pranešimą 
 Įrašas.Atskaitos taškas ir visa ko pradžia.
PranešimasParašytas: 2014 02 06, 21:48 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
Hellraiser
Dažnas dalyvis
Dažnas dalyvis
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą
Kol gretimoje temoje publika bando įrodyt kokios konstrukcijos akustika geriausiai atkuria muziką aš panorau užminti ant nuospaudos.
O kaip pats įrašas? Ar jūsų fonotekoje vien aukštos kokybės įrašai?
O gal likimas jums iškretė piktą pokštą ir jūsų mėgiama muzika yra be jokios pretenzijos į audiofilišką kokybę???
Nepaslaptis,kad per parodas ar pristatymus dažniausiai garso sistemoms parenkami optimaliai adaptuoti įrašai.
Bet jei tu klausai sex pistols ar kokį garažinį roką ko tada verta brangi aukštos kasės akustika?
Tam,kad įšgirsti įrašo netobulumą?

Tema tik pamastymui.

Very Happy
PranešimasParašytas: 2014 02 06, 21:57 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
obalys
Senbuvis
Senbuvis
Geras pastebėjimas. Deja toli gražu ne visada mėgiamą muziką galima gauti tik aukščiausios kokybės įrašu. Smile Bet... jei vis dar klausausi kūrinio, o ne dažnuminės, iškraipymų, kolonėlių korpusų trūkumų - tai vistiek suteikia malonumą. Smile

O parodose ar pristatymuose dažniausiai groja ne tik kad sistemoms adaptuoti įrašai, bet dažnai viena ir ta pati daina kokiuose 4 skirtingų kontorų kambariuose, kurioje tik 2-3 akustiniai instrumentai + moteriškės vokalas. Smile

PranešimasParašytas: 2014 02 06, 23:00 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
Contax
Senbuvis
Senbuvis
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą Siųsti el. laišką Apsilankyti vartotojo tinklapyje
Na, aš asmeniškai labai gailiuosi vieno dalyko. Gūdžiu sovietmečiu 1986 metais rusų firma Melodija išsiuntinėjo po respublikas į vietines įrašų studijas master juostos kopiją, kaip pavyzdį etaloninio įrašo. Vilniaus plokštelių studija tokį irgi gavo. Tos kopijos kuri buvo 38cm/s antrą kopiją padarytą Studer magnetofonu bet jau 19 cm/s greičiu turėjau ir aš, grodavau savo špūliniu Akai. Įrašas iš tikro fantastiškos kokybės ir atlikimas taipogi puikus.
Gailiuosi, kad kai pardaviau savo špūlinį, nepasilikau šios juostos, atidaviau kartu. Aparatūros testavimui aš asmeniškai nežinau geresnio kūrinio.

Родион Щедрин - «Кармен-Сюита». Транскрипция оперы Ж. Бизе «Кармен». Дир. Спиваков.
Звукорежиссер - Игорь Вепринцев
Veprincevas - puikus tonmeisteris, dabar tokių nežinau.

P.S.
Norėjau nusipirkt CD, peržiūrėjau visokius Amazon - visur "currently unavailable" Sad

Paskutinį kartą redagavo Contax, 2014 02 08, 13:37. Redaguota 1 kartą
PranešimasParašytas: 2014 02 06, 23:01 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
Hellraiser
Dažnas dalyvis
Dažnas dalyvis
Ko verta aukštos klasės atkurimo sistema jei tavo įrašai neatlaiko kokybės standarto?

Ar nebus taip gerb.Obaly,kad nusipirkęs Ferrari galėsi važiuoti tik duobėtu vieškeliu? Confused
PranešimasParašytas: 2014 02 06, 23:37 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
Hellraiser
Dažnas dalyvis
Dažnas dalyvis
Contax rašo:
Na, aš asmeniškai labai gailiuosi vieno dalyko. Gūdžiu sovietmečiu 1973 metais rusų firma Melodija išsiuntinėjo po respublikas į vietines įrašų studijas master juostos kopiją, kaip pavyzdį etaloninio įrašo. Vilniaus plokštelių studija tokį irgi gavo. Tos kopijos kuri buvo 38cm/s antrą kopiją padarytą Studer magnetofonu bet jau 19 cm/s greičiu turėjau ir aš, grodavau savo špūliniu Akai. Įrašas iš tikro fantastiškos kokybės ir atlikimas taipogi puikus.
Gailiuosi, kad kai pardaviau savo špūlinį, nepasilikau šios juostos, atidaviau kartu. Aparatūros testavimui aš asmeniškai nežinau geresnio kūrinio.

Родион Щедрин - «Кармен-Сюита». Транскрипция оперы Ж. Бизе «Кармен». Дир. Спиваков.
Звукорежиссер - Игорь Вепринцев
Veprincevas - puikus tonmeisteris, dabar tokių nežinau.

Jūsų skausmą gerb.Contax suprantu.
Aš dabar į perklausas tai pat ateinu tik su vienu CD.Kitų bijau imti. Smile
PranešimasParašytas: 2014 02 06, 23:38 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
obalys
Senbuvis
Senbuvis
Su sąlyga, kad aš susirinkau sistemą pagal savo skonį, o ne pagal metalų sudėtį ar teorinę inžineriją, man tai negresia. Wink Beveik visi mano aparatai sulipdyti pagal mano skonį, kuris lengvai prasilenkia su "tikru-gyvu skambesiu", inžinerijos taisyklėmis, filinėmis dogmomis ir pritaikyti tam, kad jusčiau malonumą klausydamas man patinkančios MUZIKOS. Smile Ir man lengvai nusispjauti kad ir kiek prastesnė patinkančio kūrinio kokybė. Ir smarkiai nusispjauti į aplinkinių nuomonę, nes beveik visada savo aparatūros aš klausausi pats, todėl man svarbiausia kad tai ką girdžiu patiktų man. Wink Smile Aš save laikau melomanu, kuriam patinka "kokybiškas" muzikos skambesys pagal savo supratimą-iškrypimą. Smile
Todėl ir pasirinkau savo paraše gerbiamo N.Pass'o frazę... Smile

PranešimasParašytas: 2014 02 07, 00:08 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
Hellraiser
Dažnas dalyvis
Dažnas dalyvis
obalys rašo:
Su sąlyga, kad aš susirinkau sistemą pagal savo skonį, o ne pagal metalų sudėtį ar teorinę inžineriją, man tai negresia. Wink Beveik visi mano aparatai sulipdyti pagal mano skonį, kuris lengvai prasilenkia su "tikru-gyvu skambesiu", inžinerijos taisyklėmis, filinėmis dogmomis ir pritaikyti tam, kad jusčiau malonumą klausydamas man patinkančios MUZIKOS. Smile Ir man lengvai nusispjauti kad ir kiek prastesnė patinkančio kūrinio kokybė. Ir smarkiai nusispjauti į aplinkinių nuomonę, nes beveik visada savo aparatūros aš klausausi pats, todėl man svarbiausia kad tai ką girdžiu patiktų man. Wink Smile Aš save laikau melomanu, kuriam patinka "kokybiškas" muzikos skambesys pagal savo supratimą-iškrypimą. Smile
Todėl ir pasirinkau savo paraše gerbiamo N.Pass'o frazę... Smile

Matot man tai irgi negresė.Klausiau savo muziką per nykią (nenoriu pasakyti,kad jūsiškė analogiška) AS visi įrašai skambėjo vienodai "gerai" kol neišgirdau didelio kokybės šuolio kas ŽIAURIAI apkarpė mano fonotekos apimtį.
Aš dažnai forumuose girdžiu posakį: Įsigyjau aukštos klasės sistemą ir staiga pamėgau tokius muzikos žanrus kurių ankščiau nekenčiau.
O gal staiga atsiradusi meilė yra ne muzikoje? Gal tik pats įrašas visa ko kaltininkas?
Namie turiu muzikos kuri man nepatinka,bet kokybės prasme ji puiki. Shocked
PranešimasParašytas: 2014 02 07, 08:15 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
super
Senbuvis
Senbuvis
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą Apsilankyti vartotojo tinklapyje
o tai stiprintuvas, gali but bet koks trantas, svarbu irasas geras ?
PranešimasParašytas: 2014 02 07, 10:04 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
Contax
Senbuvis
Senbuvis
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą Siųsti el. laišką Apsilankyti vartotojo tinklapyje
super rašo:
o tai stiprintuvas, gali but bet koks trantas, svarbu irasas geras ?

Skiriame du dalykus. Viena yra muzikos klausymas, kita yra aparatūros perklausa. Perklausai būtinas labai geras įrašas, o muzikos, jei ji patinka galima klausyti kad ir mp3 per telefoną, pats taip kartais darau.
PranešimasParašytas: 2014 02 07, 11:47 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
lampavykas
Užkietėjęs dalyvis
Užkietėjęs dalyvis
Citata:
Aš dažnai forumuose girdžiu posakį: Įsigyjau aukštos klasės sistemą ir staiga pamėgau tokius muzikos žanrus kurių ankščiau nekenčiau.

Gal ne taip žiauriai, bet panašiai. Kai kurių įrašų tiesiog neįmanoma klausyti, jeigu aparatūra "neišveža". Pvz Štrauso valsų iš CD - girdi melodiją, bet nesupranti iš kur ji atsirado, nors grojimui naudojami dažniausiai tik tikri instrumentai, o ne sintezatoriai. Nors senoviški Vangelio ar truputį naujasni Oldfieldo sintezatoriai per geresnę sistemą klausomi neatsitraukiant iki paskutinio akordo, o per prastą norisi kuo greičiau išjungti ir užsidėti kokį Bad Boys Blue. Smile
Kad suprasti, ką groja klavišais toks Tuomas iš Nightwish, reikia ojojoj kokios geros aparatūros, kad toje perkompresijos košėje grūdelius surasti. Smile
Pastebėjau, jeigu galima suprasti apie ką kriokia Bring Me The Horizon gabale The Comedown, tai per tokius aparatus galima jau klausyti ir didelio sąstato klasikinius kūrinius - malonumas garantuotas, nors klasikai aparatūros dinaminio diapazono visada galėtų būti daugiau negu yra... Čia yra išeitis - klasiką vis dar galima išgirsti gyvai ir net be papildomo įgarsinimo - rekomenduoju.
Citata:
Skiriame du dalykus. Viena yra muzikos klausymas, kita yra aparatūros perklausa. Perklausai būtinas labai geras įrašas, o muzikos, jei ji patinka galima klausyti kad ir mp3 per telefoną, pats taip kartais darau.

100%. Kaip tik vakar vakare per Sansa Plus ir 20Lt vertės Philips įkišamas į ausis "paminkštintas" ausines perklausiau porą mėgstamų albumų. Buvo puiku.
O aparatūros "testavimui" seniai naudoju mėgstamos muzikos ir "audiofilinių įrašų" fragmentų rinkinuką. Audiofiliniai įrašai jame yra tam, kad būtų galima palyginti skambesį tiems užkietėjusiems audiofilams, kurie klauso tik "testinius įrašus" - Diana Krall, Kate Melua, Stan Getz, Pat Metheny ir panašius... Smile O fragmentai todėl, kad galima naudoti nepažeidžiant autorių teisių, ir nereikia ilgai klausyti to pabodusio š...o... Smile
Dar testiniame rinkinuke būtinai turi būti kolonėlių fazės ir kairė-dešinė testai, nes net parodose chebra sugeba nepataikyti. Sugaišto laiko "testavimui" gaila, kai po dviejų valandų supranti, kad klausei atvirkščiai. Wink
Dar labai gerai baltas, rožinis ir kitokių spalvų triukšmai - po tam tikros treniruotės vien paklausius triukšmą galima sutaupyti porą valandų bergždžio klausymosi. Smile
Citata:
Aš dabar į perklausas tai pat ateinu tik su vienu CD.Kitų bijau imti. Smile

Tokiu būdu gresia išsirinkti aparatą, kuris tik tą vienintelį CD ir galės adekvačiai "pagrot". Wink
PranešimasParašytas: 2014 02 07, 12:56 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
Hellraiser
Dažnas dalyvis
Dažnas dalyvis
Tokiu būdu gresia išsirinkti aparatą, kuris tik tą vienintelį CD ir galės adekvačiai "pagrot". Wink[/quote]

Nevisai.Šis albumas tuo ir originalus,kad jame yra visokiausios muzikos.Pradedant akustine gitara,vargonais,pianinu baigiant death-metal stiliumi.
Kadangi pačio disko įrašo kokybė nepriekaištinga tai ko daugiau ir norėt.
Aišku į perklausą atsinešu daugiau albumų,bet vis tiek po kažkurio laiko šis diskas būna ilgiausiai klausomas.
PranešimasParašytas: 2014 02 08, 00:06 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
ampmod
Senbuvis
Senbuvis
Contax rašo:
Aparatūros testavimui aš asmeniškai nežinau geresnio kūrinio.

Ar bandėte Helmut Zacharias - "Triumph Marsch"?

PranešimasParašytas: 2014 02 08, 11:24 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
Contax
Senbuvis
Senbuvis
ampmod rašo:
Contax rašo:
Aparatūros testavimui aš asmeniškai nežinau geresnio kūrinio.

Ar bandėte Helmut Zacharias - "Triumph Marsch"?

Ne, nebandžiau, net nežinojau tokio. Niekas negali žinoti visko.
PranešimasParašytas: 2014 02 11, 20:29 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
ampmod
Senbuvis
Senbuvis
Contax rašo:
Ne, nebandžiau, net nežinojau tokio. Niekas negali žinoti visko.
Todėl ir parekomendavau, gal kada nors pravers Wink

PranešimasParašytas: 2014 02 12, 21:14 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
darksky
Užkietėjęs dalyvis
Užkietėjęs dalyvis
Contax rašo:

Norėjau nusipirkt CD, peržiūrėjau visokius Amazon - visur "currently unavailable" Sad

rutracker yra
Pradėti naują temą  Atsakyti į pranešimą Pereiti prie 1, 2  Toliau

Forumo sistema: phpBB
 „Google“ paieška forume
 Kas naujesnio?
 Naujos temos forume

Global electronic components distributor – Allicdata Electronics

Electronic component supply – „Eurodis Electronics“

LOKMITA – įvairi matavimo, testavimo, analizės ir litavimo produkcija

Full feature custom PCB prototype service

Sveiki ir ekologiški maisto produktai

Mokslo festivalis „Erdvėlaivis Žemė

LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina

„Konstanta 42“

„Mokslo sriuba“

www.matuok.lt - Interneto spartos matavimo sistema

Programuotojas Tautvydas – interneto svetainių-sistemų kūrimas

PriedaiMobiliems.lt – telefonų priedai ir aksesuarai

Draugiškas internetas

FS25 Tractors
Farming Simulator 25 Mods, FS25 Maps, FS25 Trucks
ETS2 Mods
ETS2 Trucks, ETS2 Bus, Euro Truck Simulator 2 Mods
FS22 Tractors
Farming Simulator 22 Mods, FS22 Maps, FS25 Mods
VAT calculator
VAT number check, What is VAT, How much is VAT
FS25 Mods
FS25 Harvesters, FS25 Tractors Mods, FS25 Maps Mods
Dantų protezavimas
All on 4 implantai,
Endodontija mikroskopu,
Dantų implantacija
FS25 Mods
FS25 Maps, FS25 Cheats, FS25 Install Mods
FS25 Mods
Farming Simulator 25 Mods,
FS25 Maps
ATS Trailers
American Truck Simulator Mods, ATS Trucks, ATS Maps
Football Training Kit
Football Training Equipment, Football Skills, Football Training
Reklama
‡ 1999– © Elektronika.lt | Autoriaus teisės | Privatumo politika | Atsakomybės ribojimas | Turinys | Reklama | Kontaktai LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina
Ets2 mods, Ats mods, Beamng drive mods
allmods.net
„MokslasPlius“ – mokslui skirtų svetainių portalas
www.mokslasplius.lt
Optical filters, UV optics, electro optical crystals
www.eksmaoptics.com
LTV.LT – lietuviškų tinklalapių vitrina
www.ltv.lt/technologijos/
Elektroninių parduotuvių optimizavimas „Google“ paieškos sistemai
www.seospiders.lt
FS22 mods, Farming simulator 22 mods,
FS22 maps