Elektronika.lt
 2024 m. balandžio 24 d. Projektas | Reklama | Žinokite | Klausimai | Prisidėkite | Atsiliepimai | Kontaktai
Paieška portale
EN Facebook RSS

 Kas naujo  Katalogas  Parduotuvės  Forumas  Tinklaraščiai
 Pirmas puslapisSąrašas
 Forumas / + pokalbiai
 - Paieška forume
 - D.U.K. / Forumo taisyklės
 - Narių sąrašas
 - Registruotis
 - Prisijungti

Elektronika.lt portalo forumas

Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo. Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.

Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius, kurie nesilaiko forumo taisyklių. Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.

Dabar yra 2024 04 24, 01:35. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
 Forumas » Akustika » Akustikos inžinerija
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą
Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
 
  
Puslapis 7408
Pereiti prie Atgal  1, 2, 3 ... 6, 7, 8 ... 406, 407, 408  Toliau
Pradėti naują temą  Atsakyti į pranešimą Rodyti ankstesnį pranešimą :: Rodyti kitą pranešimą 
 Akustikos inžinerija
PranešimasParašytas: 2011 05 10, 09:12 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
Česlovas
Senbuvis
Senbuvis
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą Siųsti el. laišką Apsilankyti vartotojo tinklapyje
Apie MSAS dažnių ch-kos plotį ir jos netolygumą.

Šis garso aparatūros parametras tiesiogiai susijęs su atkuriamos muzikos tembru. Tembras turi maksimaliai atitikti įrašytam signalui - tik tuomet muzika skambės natūraliai. Visi siekiame idealaus tembrinio balanso, tačiau praktiškai tai nepasiekiamas dalykas (turėtume atkurti visą dažnių juostą idealiai, be jokio netolygumo).
Didžiausiu dažninės ch-kos (toliau – ADCH) tolygumu pasižymi elektrostatinės ausinės. Be to, ausinėms įtakos neturi klausymosi aplinka. Deja, garsiakalbiais, tame skaičiuje ir elektrostatiniais, mes galime atkurti tembrą TIK su tam tikrais dažnių iškraipymais.
Kokie turėtų būti tie netolygumai, jei kalbame apie High-End klasę?

Šio teksto „leitmotyvas“ taip pat yra GSP klaidingas teiginys:
“...kuo platesnis diapazonas irenginio, tuo jis kokybiskiau atkurs mums reikiama diapazona. Tarkim mum reikia 60-15000hz diapazono. Tai kolonkes 20-20000hz atkurs 60hz ir 15000hz ribas zymiai kokybiskiau nei koloneles kuriu diapazonas yra tie patys 60-15000hz, manau cia visi sutiks...”
Kadangi diskutuojame apie įprastus muzikos įrašus, MSAS dažnių ch-ka turi apimti 30Hz – 16 kHz juostą ir pasižymėti labai mažu netolygumu. Nesvarbu, kad girdime plačiau, muzikos atkūrimui platesnė juosta turi itin mažą reikšmę. Deja, pačiai MSAS, dažnių juostos praplėtimas turi didžiulią įtaką. Svarbiausia, ta įtaka taip pat yra sistemos parametrų degradacijos, bet ne pagerėjimo linkme.
Pakartosiu, ką esu rašęs – AS, atkuriančių visą muzikinių signalų juostą, netolygumas gali tilpti į maždaug 4dB tunelį. Toks mano šiuolaikinės High-End supratimas ADCH požiūriu ir taip dalykus traktuoja PRO reikalavimai.

Sistemos su plačiajuosčiais garsiakalbiais yra paprasčiausios. Deja, tokios turi didžiausią ADCH netolygumą. Plačiajuosčiais galime atkurti 7-8 oktavas, tačiau ADCH netolygumas bus 10 ar net daugiau dB (Bičiulio LEOPARD pavyzdys: 2011 05 06, 20:00). Be to, plačajuosčiais negalime užtikrinti kitų MSAS parametrų (plačiau apie tai skaitykite STUDIO Nr. 10).
Specializuoti plačiajuosčiai (žemadažniai ir aukštadažniai) pasižymi siauresnia ADCH, tačiau turi žymiai mažesnį ADCH netolygumą. Štai kodėl High-End’as plačiajuosčiais yra neįmanomas, štai kodėl buvo sukurti žemadažniai ir aukštadažniai garsiakalbiai.
Kadangi dabartiniai specializuoti garsiakalbiai gali kokybiškai atkurti maždaug 5 oktavas, turime galimybes naudoti minimaliai-būtinas dvijuostes sistemas. Tiesa, jei tokiomis norima atkurti koncertinius lygius, turėti itin mažus netiesinius iškraipymus, dvijuostės sistemos būtinai turi būti jautrios, didelės ir... brangios.
Kai sistemos naudojamos didesnėse salėse, tenka naudoti trijuostes AS. Mažesnėse patalpose, tokiomis galima turėti platesnią ADCH, tarkime 20 Hz-20 kHz. Tik ar to reikia? Žinoma, jei sistema naudojama namų kino efektams, arba sintetinei muzikai atkurti, tokia dažnuminė yra reikalinga. Trijuostės ar daugiajuostės MSAS turi dar tokį, sakyčiau sąlyginį privalumą – jose galima panaudoti pigesnius garsiakalbius. Dalykas tas, kad specializuoti plačiajuosčiai, turintys didelį tolygumą plačioje dažnių juostoje yra brangesni.
Galime padaryti dvi išvadas:
- minimalus High-End reikalvimas yra naudoti dvijuostes AS;
- AS, turinčiomis daugiau juostų galima užtikrinti tolygesnią ADCH. Arba galime turėti analogišką dvijuostėms tolygumą, tačiau užtikrinti didesnius akustinius galingumus.

Praktinė dalyko pusė ta, kad daugiajuostės sistemos reikalauja sudėtingesnių filtrų, degraduojančių MSAS parametrus. Arba turime naudoti aktyvinius filtrus ir papildomą galios stiprintuvą. Mano nuomonę žinote – rekomenduoju dvijuostes AS. Racionalumo riba (mūsų gyvenimo sąlygomis) būtų trijuostės AS, bet turite gerai įvertinti sistemos naudojimo (būtinumo) sąlygas.

Pabaigai apie GSP teiginius ir GNT replikas.
Tarkime, dvijuostės MSAS dažninės ch-kos ribas praplečiame AD sritimi 1-2 oktavomis (iki 30 ar net 60 kHz) ir atitinkamai ŽD kryptimi.
Plėtimas AD kryptimi tam tikra prasme yra pigesnis (galime panaudoti nebrangius juostinius draiverius), bet toje srityje nėra muzikinio signalo. Beje, jei daryti rimtesnią sistemą, tai iš profesionalių draiverių turime faktiškai vieną – TAD-703, atkuriantį iki 45 kHz. Deja, kainuojantį labai daug... Kaip patvirtino aktyvesni Forumiečiai, nieko ten mes nebegirdime. Žinoma, dalyviai-jautruoliai gali žaisti savo pojūčiais, bet aš parašiau savo patirtį ir rekomendacijas.
Plėtimas ŽD kryptimi tiesiogiai susijęs su AS dydžiu ir čia dalykai dar sudėtingesni. Faktiškai reiktų naudoti subvuferius arba itin gremėzdiškus ir super-brangius žemadžnius ruporus. Atmetus kainos faktorių, faktiškai galime praplėsti ADCH ŽD sritimi 2, 3 ar net 4 oktavomis. Žinoma, 5 ar 10 Hz atkūrimui tektų panaudoti mechaninius garsiakalbius... Akivaizdu, kad tokia “praplatinta” sistema kainuotų dvigubai ar dešimteriopai! Štai kodėl tokias sistemas nelaikau “racionaliomis” ir niekam konstruoti nerekomenduoju. Tikriausiai diskusiją pratęs ir teiginius argumentuos minčių autoriai GSP ir GNT - palaukime.
Tikriausiai mums vėl parašys savo nuostabiausių “lentų” propaguotojas *Wytas*as ir perskaitysime – “nesvarbu AS netolygumas, nes kambaryje rezultatą pakeičia aplinka. Todėl mano sistema yra išimtis ir t.t.“.
Norėdamas Jums, Bičiuliai palikti erdvės atsakyti į panašius argumetus, čia dedu tašką.

Racionalių sprendimų, kokybiško garso!

_________________
Kai supranti, kad nieko netrūksta, visas pasaulis ima priklausyti tau. (Lao Dzė)
 Akustikos inžinerija
PranešimasParašytas: 2011 05 10, 10:27 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
GSP
Senbuvis
Senbuvis
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą Apsilankyti vartotojo tinklapyje
Ceslovai, jei nesi susidures tai susidursi - zmones saukiantys kad nori idealiai teisingo garso dazniausiai patys nezino kas tas yra, ir dazniausiai jei koloneles turi savo tembra (iskraipymus/netolygia daznumine), tuo labiau patinka tokiem klausytojam. Zmones tik svajoja apie ta idealu garsa, bet techniniu monitoriniu koloneliu perka vienas kitas nors per jas muzika groja tikrai gerai, taciau didzioji dalis mieliau pasiims AN AZ two ir klausys su ziauriai kreiva daznumine kur tunelis duok dieve ar i 10db tilptu...

Kas jums Ceslovai mieliau ant sienos - paveikslas su vaza ir gelemis ar fotografija tos vazos su gelemis? Paprastam zmogui bus mieliau paveikslas (tokiu dauguma) , fotografui/technikui/inzinieriui , zinoma bus mieliau fotografija. As cia zinoma labai usabstraktinu bet manau nevaikai esam ideja pagausit ir nepuslim narstyti po zodeli.

Reziumuojant - tembriskai "lygios" koloneles yra gerai, bet zmogus toks dalykas kad iesko narkotiko, kazko kas ji pamalonintu isskirtinumu, "dvasia" ir pan.

Kas link juostos plocio, taip ir nepasvarstet garsiai apie mano minetus iskraipymus prie garsiakalbio ribiniu dazniu. Pvz accuton gamintojas pateikia antros ir trecios harmonikos grafikus, ties garsiakalbio ribiniais dazniais iskraipymai siekia 100% zd srityje (zemiau Fs) ir 5% ad srityje (apie 4000Hz, nors garsiakalbis "traukia" iki visu 6000Hz)ir laipsniskai dideja
 Akustikos inžinerija
PranešimasParašytas: 2011 05 10, 10:34 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
Česlovas
Senbuvis
Senbuvis
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą Siųsti el. laišką Apsilankyti vartotojo tinklapyje
Su Jumis, bičiuli GSP, diskusiją baigti noriu ilgam.
Taip parašiau, norėdamas suteikti laiko sukaupti patirtį. Žinoma, akustikos mokslo, bet ne paveikslų kabinimo...
Teko mudviem diskutuoti prieš 3 metus, tačiau dabar žinau, kad išmanymas pirmyn mažai pasistūmėjo.
Chamizmas ir piemeniškas storžieviškumas taip pat išliko.

_________________
Kai supranti, kad nieko netrūksta, visas pasaulis ima priklausyti tau. (Lao Dzė)
 Akustikos inžinerija
PranešimasParašytas: 2011 05 10, 13:34 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
GSP
Senbuvis
Senbuvis
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą Apsilankyti vartotojo tinklapyje
As zinau ka jus raset, as viska supratau ir to negincyjau, tik issakiau situacija ko neretai zmones nori Rolling Eyes issakiau nuomone SAVO kaip ir norejot, o gal vis gi reikejo palinkseti i takta? Jei parasiau apie paveikslus nereiskia jog as meginu is garso daryti kazkoki super mena, bet taip pat ir nenurasiau gamintoju kurie taip daro Rolling Eyes sita nuomone buvo tik tarp kitko ar tai labai uzkliuvo/supykde/izeide etc. Rolling Eyes Question As tiesiog norejau i visa sita reikala pazvelgti placiau ir apie tai padiskutuoti o ne apsitverti tiesia daznumine kompiuterio ekrane. Matau kad tiesiog nesupratot ka norejau tuo pasakyti.

Nesupratau kur izvelget chamizma ar piemeniskuma, bet tebunie... bent jau biciuliu nevadintumet jei net diskutuoti nenorit ir uzsiplieskiat del neaiskiu priezasciu Rolling Eyes
 Akustikos inžinerija
PranešimasParašytas: 2011 05 10, 14:44 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
Česlovas
Senbuvis
Senbuvis
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą Siųsti el. laišką Apsilankyti vartotojo tinklapyje
Forumiečiams, kuriems mano reakcija į GSP "teorijas" yra nesuprantama, nusprendžiau parašyti papildomai.

Manau reikia pradėti nuo to, jog visi mes siekiame garso atkūrimo kokybės aukščiausiojo taško. Antraip, eitume tiesiai pas pardavėjus ir klausytume jų suokimo apie tai, kaip parduodama sistemą tinkama rock'ui ar klasikai...
Kodėl tokia rinkodara pas mus, o ir Pasaulyje, išvešėjo?
Ogi todėl, kad pirkėjas nori "pigiai" pirkti, o pardavėjas - daug ir greit uždirbti. Taip pat turime vertinti tai, jog daugelis vidutinės kainos buitinių AS tikrai turi ribotas galimybes. Įprasta vadinti - "buitinis garsas".
Išvados paprastos:
- gamintojas nenori savo AS ištobulinti iki maksimumo. Arba kvalifikacija per menka;
- gamintojas žino, jog gaminį neužbaigus tobulinti, atsiras pirkėjas, kuriam tiks AS, turinčios paryškintus žemuosius. Tereikia žinoti, jog pirkėjas klauso rock'o! Trūksta žemųjų, galima padiskutuoti apie AS ypatingą tikimą kamerinei muzikai. Manipuliacijos gali būti įvairesnės, jos labai "ištobulintos", o čia parašiau tik iliustracijai.
Neabejoju, jog visi Jūs apie tai skaitėte ir girdėjote - ko tik neprirašoma! Naujausi autoriniai būdvardžiai liejasi laisvai. Tik neklauskite jų reikšmės -reikšmę žino ir geriausias ausis turi PARDAVĖJAS!
Techninė dalyko pusė yra ta, jog net lentynines dvijuostes AS galima sukonstruoti taip, kad jos tolygiai atkurtų, tarkime 40 Hz - 16 kHz. Štai tokiomis kokybiškai klausysite visų žanrų muziką.
Abejojantiems, siūlau peržvelgti, tarkime JMLAB brangiąją AS seriją. Viskas kyla nuosekliai: garsiakalbių ir AS dydis, kaina ir, suprantama, garso atkūrimo kokybė.
Faktiškai, geriausi buitinių AS gamintojai aukščiausiuose modeliuose pasiekia labai kokybišką atkūrimą ir AS "specializacijos" (AS tikimą kažkuriai muzikai) neakcentuoja. Priešingai, rašoma, jog AS kokybiškai atkuria bet kurią muziką.
Čia išvada būtų: tobulinant buitines AS, būtinai naudojami didesni garsiakalbiai, o pačios didžiausios buitinės struktūra priartėja prie profesionalių AS. Iš kitos pusės, profesionalių AS gamintojai, tarkime Westlake, Genelec..., savo konstravimus pradeda nuo PRO realizacijų. Todėl visos (tiksliau - daugelis AS) pasižymi neutraliu (monitoriniu) atkūrimu. Žinoma, tokie gamintojai apie jokias AS specializacijas taip pat nekalba.
Konkrečiai GSP, *Wytas*o ar kito gamintojo atveju, produkcija tikrai atitinka kainą. Antraip jie nieko neparduotų. Tik kodėl jie save tapatina su High-End'u - štai kur problema.
Kitais žodžiais - mano tekstą GSP galėjo praleisti, suprasdamas, jog jam replikuoti dar anksti... O dar geriau - padėkotų Cool
Deja, mandagumas pas mus aplamai beveik išnykęs...

_________________
Kai supranti, kad nieko netrūksta, visas pasaulis ima priklausyti tau. (Lao Dzė)
 Akustikos inžinerija
PranešimasParašytas: 2011 05 10, 15:13 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
GSP
Senbuvis
Senbuvis
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą Apsilankyti vartotojo tinklapyje
Citata:
Tikriausiai diskusiją pratęs ir teiginius argumentuos minčių autoriai GSP ir GNT - palaukime.


Citata:
mano tekstą GSP galėjo praleisti, suprasdamas, jog jam replikuoti dar anksti


Ceslovai, dekoju tau, bet ne uz tai kad bandai netinkamu butu perduoti savo zinias. Dekoju tau uz tai, kad parodei savo veida ir kas istiesu slepiasi po zodziais "biciulis", "gerbiamas" ir pan. Is tavo pries paskutines zinutes viskas tapo aisku kaip ant delno - tavo akyse as esu apsisnarglejes nepraustaburnis pienburnis kuris negana to dar ir chamas bei storzievis. Prisidenges graziais zodziais "biciulis" "gerbiamas" is pasalu tyrinejai ar ar karstakosis jaunuolis per tris metus pasikeite, bandei mokyti, o sirdyje vistiek as tau atrodziau kaip nepraustaburnis storzievis chamas. Tai kyla klausimas kokio galo isvis tada bandyti bendrauti ir vadinti tokiais graziais vardais? Manau mes visi zinom ka reiskia zodis "biciulis" o tai ka tu dabar pademonstravai niekaip nesusije su biciulyste. Zinok Ceslovai, puse mano kraujo yra zemaitisko, ir jei kas nors man prisika i kepure as to neuzmirstu labai ilgai Exclamation Tai ka tu pademonstravai siandien, kaip tu mane isivaisdavai ir pasaliukiskai bendravai, as nepamirsiu iki tavo gyvenimo galo Exclamation Man tokiu "biciuliu" ar seip pazystamu nereikia. Cia paskutiniai mano zodziai tau.
 Akustikos inžinerija
PranešimasParašytas: 2011 05 10, 20:41 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
*Wytas*
Patyręs dalyvis
Patyręs dalyvis
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą Siųsti el. laišką
ČESLOVAS rašė:....tik kodėl jie save tapatina su High- End'u - štai kur problema.....
-----------------------------------------------------------------------------
Geras klausimas,sakyčiau.Bet apie tai truputi vėliau...
Mane labai nustebino dabartinio p.Česlovo mintys apie audio sistemas.Tiksliau sakant dabartinio Česlovo mintys,tai priešingybė buvusiam p.Česlovui iš "Audioforumo". Šiandien,dabartinis p.Česlovas,visiškai jau kitas - parašytos mintys apie audio - nei pridėti,nei atimti nėra ką.Beveik viskas parašyta net labai teisingai.Aš net galėčiau parašyti,kad teisingiau jau nėra ir ką parašyti.Belieka tik pasveikinti tapusiu kitu žmogumi,nei buvo "Audioforume"...
Gal but tai mano parašytų tekstų įtaka jį pakeitė - nežinau.Manau,kad pats dabartinis p.Česlovas tai žino geriausiai...
Tiesa,kai kurie charakterio bruožai pasiliko iš "Audioforumo" laikų.Bet tai negadina bendro dabartinio "vaizdo" - "atsiperka" perskaičius dabartinius p.Česlovo tekstus.Žinoma,čia aš kalbu iš savo pusės.
Kiek matau,kai kurie forumo dalyviai turi ir kitą nuomonę...
Dabar apie vadinamą "High-End".....
Tarkim man tas žodis nieko nereiškia.Aš tik pasiklauses sistemos galiu pasakyti - kiek ji yra verta ir tiek.Kažkada buvo Hi-Fi....šiandien jau High-End....Rytoj,žinoma,jau bus kažkoks kitas pavadinimas.Kas nuo to keičiasi? Manau - niekas.
Palyginus anų laikų "Hi-Fi" su dabartiniu "High-End" - poslinkiu kaip ir nesimato.Pamažu tikroji muzikos garso kokybė pamažu ritasi žemyn.Tą mes šiandien matome daugelis,kuris šiek tiek gaudosi tuose reikaluose.
Daug kam žinomas p.KESTAS iš Tauragės ,manau,teisingai pasakė,kad europoje vykstančioje High-End audio sistemų parodoje iš pateiktų 100...200 komplektų tik 2..3 komplektai yra verti dėmesio....
Manau,kad žmogus būdamas vienas iš "audio banginių" žino ką sako.
Vienas mano pažystamo draugas turi nusipirkes AudioNote komplektą už 1,2mln.lt. Kai aš tai sužinojes paklausiau savo pažystamo - ną kaip ta sistema groja!.Jis man tik pasakė - kaip eilinė tipinė sistema.
Žinoma,man buvo šokas nuo tokio pasakymo.
Kadangi "LYROS" salone tas komplektas yra nukištas į kampą - man niekaip neįšęjo normaliai paklausyti ir įvertinti.Nors buvau du kartus.
Todėl to komplekto įvertinimas "pakibes ore" kol kas.....
Tai tiek žinių iš "HIGH-END" pasaulio.

_________________
Gaminys gerai pagamintas. Jei galima geriau pagaminti, vadinasi, jis nebuvo gerai pagamintas. *W.*
 Akustikos inžinerija
PranešimasParašytas: 2011 05 11, 09:05 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
Česlovas
Senbuvis
Senbuvis
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą Siųsti el. laišką Apsilankyti vartotojo tinklapyje
*Wytas* dovanojo auksinių minčių žiupsnį:
“Kažkada buvo Hi-Fi....šiandien jau High-End.
...
Palyginus anų laikų "Hi-Fi" su dabartiniu "High-End" - poslinkiu kaip ir nesimato.Pamažu tikroji muzikos garso kokybė pamažu ritasi žemyn.Tą mes šiandien matome daugelis,kuris šiek tiek gaudosi tuose reikaluose.”


Mano nuomone, niekas žemyn nesirita. Priešingai, garso atkūrimo sistemos tobulėja. Žinoma, aukščiau parašytų minčių autoriaus sistema “Lentos” čia būtų išimtis...
Parašius žodelius “High-End”, man irgi kyla įvairiausių minčių, abejonių. Iš kitos pusės, nesutikčiau su filosofuojančiais apie tai, kad ši įrenginių klasė neapibrėžta, neaiški. Pabandykime padiskutuoti, kas tas HighEnd’as, kuo skiriasi nuo Hi-Fi. Kokios dar galimos “metamorfozės” apibrėžimuose ir realiame gyvenime?

Pradėkime nuo to, kas vienareikšmiai aišku.
Hi-Fi (High Fidelity) garso sistemas apibrėžia DIN 45500 standartas. Vokiečiai atliko labai naudingą darbą, leidusį objektyviai įvertinti MSAS (naudoju trumpinį MSAS, reiškiantį “Muzikinio Signalo Atkūrimo Sistemos”). Hi-Fi standarto naudojimo laikais abejonių nebuvo, o rinkodara buvo primityviai aiški: viskas išmatuojama, patikrinama, palyginama.
Technika vystėsi, MSAS vartotojų ambicijos didėjo. Gamintojai ir pardavėjai taip pat nesnaudė. Tikrai reikėjo kažkaip įvardinti maksimalia kokybe pasižyminčią įrenginių klasę. Štai iš kur tas "High-End", kurį apibūdinčiau taip:
HighEnd = Mokslas + HighTech.
“Mokslo” sąvokoje sutalpinti visi mūsų diskutuojamos srities pasiekimai. “HighTech” apima inžinerinę realizaciją pačiais kokybiškiausiais komponentais ir pažankiausiomis technologijomis. Žinoma, “kokybiškiausi” komponentai kartais gali būti sukurti anksčiau, o “pažangiausios technologijos” – rankų darbo manufaktūrinė gamyba. Svarbu tai, kad “kūrinyje” tikrai būtų pasiektas “Aukščiausias taškas” (taip išversti galime High-End).

Mano prelegentas *Wytas*as vakar nudžiugo, įžvelgdamas manyje pažangą. Pasirodo, pažangą įtakojo jo parašyti tekstai Shocked . Nežinau, apie kokius kalbama, bet foruminiai *Wytas*o tekstai nesikeičia jau keli metai. Galbūt *Wytas* turi kokį tinklalapį, yra išleidęs monografiją ar e-knygą? Prisipažinsiu, dar nesu regėjęs. Atsidėkodamas, pasistengsiu įvertinti *Wytas*o sukurtą sistemą, vadinamą “Lentos” (jei yra dailesnis pavadinimas – atsiprašau, kad jo nežinau).
Kai Audioforume pamačiau ąžuolinę *Wytas*o lentą su kojelėmis-ragais, toptelėjo mintis, jog tokie aparatai sudaro išskirtinę klasę. Tuomet pavadinau “Etno” sistema, galvoje turėdamas etnografinę reikšmę ir autoriaus indėlius. Kaip kitaip pavadinti archaiškos realizacijos, akustiškai negrabiai sumanytas ir inžineriškai iki galo nesukonstruotas AS? Na tiktų dar "Retro-Psycho" pavadinimas, parodantis senovinę realizaciją ir pabrėžiantis galimas psichaokustines emocijas tokią sistemą klausant. Tikrai 15” draiveris bet kurioje lentoje gali sudaryti neblogą įspūdį! Deja, išmatavus parametrus, tokia sistema net Hi-Fi reglamento neatitiktų (per didelis dažninės ch-kos netolygumas). Dar viena bėda - toks pavadinimas neapimtų autoriaus nesibaigiančias pastangas girti savo sistemą. Taip pat siekį būti Tautos pranašu ir mokytoju. Todėl pasilieku prie „Etno“ trumpinio.
Beje, panašių AS šiais laikais konstruojama daug ir visos jos nepapuola nei į Hi-Fi, nei į HighEnd klasę. Ko nepasakyčiau apie GSP ar Sousa-Rolando gaminius, kuriuose panaudojami šiuolaikiniai draiveriai. Kartu su pažangiomis filtrų projektavimo technologijomis, tokios AS nesunkiai gali tenkinti DIN-45500.

_________________
Kai supranti, kad nieko netrūksta, visas pasaulis ima priklausyti tau. (Lao Dzė)
 Akustikos inžinerija
PranešimasParašytas: 2011 05 11, 14:32 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
Česlovas
Senbuvis
Senbuvis
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą Siųsti el. laišką Apsilankyti vartotojo tinklapyje
Prieš tai pateiktą formuluotę apie High-End, noriu papildyti.

Šiuolaikinė MSAS, sudaryta iš vinilinių plokštelių grotuvo, lempinio stiprintuvo ar kitokių praeities "relikvijų", negali būti laikoma High-End.

Nebent būtų įrodyta, jog praeities įrenginiai leidžia pasiekti aukštesnią atkuriamo signalo kokybę. Suprantama, įrodyti objektyviai, matavimais, bet ne "auksinėmis ausimis" ar rinkodaros manipuliacijomis.
Tokio teiginio paaiškinimas paprastas - High-End, skirtingai nei Hi-Fi nėra apibrėžtas standartais. Todėl yra nuolat kintantis dalykas. Kitaip tariant, kažkada LP monofoninius grotuvus ar lempinius stiprintuvus buvo galima pavadinti High-End, bet naujas laikmetis pakeičia šios savokos turinį. Jei dar dalykiškiau, tai senieji įrenginiai tiek moksliškai, tiek ir HighTech prasme nebėra "Aukščiausias taškas".


Būt įdomu sužinoti kitų Bičiulių nuomonę, samprotavimus - parašykite Exclamation


Paskutinį kartą redagavo Česlovas, 2011 05 11, 17:12. Redaguota 2 kartus(ų)

_________________
Kai supranti, kad nieko netrūksta, visas pasaulis ima priklausyti tau. (Lao Dzė)
 Akustikos inžinerija
PranešimasParašytas: 2011 05 11, 14:38 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
vyciokas
Patyręs dalyvis
Patyręs dalyvis
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą
Česlovas rašo:
Prieš tai pateiktą formuluotę apie High-End, noriu papildyti.

Šiuolaikinė MSAS, kurios sudėtyje yra vinilinių plokštelių grotuvas, lempinis stiprintuvas ar kitokia praeities "relikvija" negali būti laikoma High-End.

Nebent būtų įrodyta, jog praeities įrenginiai leidžia pasiekti aukštesnią atkuriamo signalo kokybę. Suprantama, įrodyti objektyviai, matavimais, bet ne "auksinėmis ausimis" ar rinkodaros manipuliacijomis.


Čia "Česius " taip nutarė....

_________________
stereo tai jėga!!!!!!!!
 Akustikos inžinerija
PranešimasParašytas: 2011 05 11, 14:42 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
Česlovas
Senbuvis
Senbuvis
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą Siųsti el. laišką Apsilankyti vartotojo tinklapyje
Nespėjau užbaigti koreguoti savojo tekstuko, kai mintį švystelėjo Vyciokas - matyt įsitempęs On-Line bičiulis sėdi Very Happy
O kodėl taip nervuotis - geriau dalykišką žodį čia atspausdintum Laughing

_________________
Kai supranti, kad nieko netrūksta, visas pasaulis ima priklausyti tau. (Lao Dzė)
 Akustikos inžinerija
PranešimasParašytas: 2011 05 11, 15:56 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
vyciokas
Patyręs dalyvis
Patyręs dalyvis
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą
Česlovas rašo:
Nespėjau užbaigti koreguoti savojo tekstuko, kai mintį švystelėjo Vyciokas - matyt įsitempęs On-Line bičiulis sėdi Very Happy
O kodėl taip nervuotis - geriau dalykišką žodį čia atspausdintum Laughing

Тамбовский волк тебе-"bičiulis" Very Happy

_________________
stereo tai jėga!!!!!!!!
 Akustikos inžinerija
PranešimasParašytas: 2011 05 11, 17:07 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
Česlovas
Senbuvis
Senbuvis
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą Siųsti el. laišką Apsilankyti vartotojo tinklapyje
Kad jau antrajam dalyviui užkliuvo mano parašomas žodis "bičiulis", tai iškart pasakysiu - jei jau susitinkame kažkurioje bendruomenėje, tai šis kreipinys man atrodo vienas tinkamiausių. Mano maksimalios neapykantos atveju, kartais panaudoju "pliurpalius", bet vieša erdvė reikalauja tam tikros kultūros. Žinoma, stengiuosi parašyti taip, kad būtų suprastas tekstas.

O Jūs, bičiuli Vycioke, ką siūlote nekadėjui Česiui Question

_________________
Kai supranti, kad nieko netrūksta, visas pasaulis ima priklausyti tau. (Lao Dzė)
 Akustikos inžinerija
PranešimasParašytas: 2011 05 11, 17:56 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
vitasvitas
Dažnas dalyvis
Dažnas dalyvis
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą
""Tokio teiginio paaiškinimas paprastas - High-End, skirtingai nei Hi-Fi nėra apibrėžtas standartais. ""

Neraliai noriu suzinoti ta standarta? Nuo kada keiciasi pavadinimas ir panasiai?
 Akustikos inžinerija
PranešimasParašytas: 2011 05 11, 20:03 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
*Wytas*
Patyręs dalyvis
Patyręs dalyvis
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą Siųsti el. laišką
p.ČESLOVAS yra parašes....."tik kodėl jie save tapatina su High-End'u - štai kur problema"......
Vadovaujantis ta pačia logika ir aš norėčiau pateikti keliatą problemų:
..1 gamintojai vertindami muzikos garso kokybę vadovaujasi tik techninėmis priemonėmis - štai kur problema.
..2 gamintojai gamindami gaminius muzikai atkurti vadovaujasi tik generatoriaus signalu,nors,manau,žino,kad savininkas niekada neklausysis sinuso per savo audio sistemą - štai kur problema.
..3 audio gamintojams iki "gyvo kaulo" yra įauges teiginys,kad muzikos garsas - tai sinusas iš generatoriaus - štai kur problema.
..4 audio gamintojai teigia,kad jie gamina aparatus muzikos garsui perduoti-atkurti,nors iš jų pagamintų gaminių to nesimato - štai kur problema.
..5 audio DIY gamintojai beveik neturi problemų - štai kur 'problema",kad pas juos dažnai muziką groja....
Ną ir pabaigai šiek tiek geresnių naujienų noriu pranešti."Wikileaks' pranešė,kad pasirodė audio žurnalas "STUDIO",kuriame yra pateiktas p.Česlovo "NIDA" foto su pilnu aprašymu.Kaip jų žurnalistai rašo,kad jas klausytis reikalinga nemaža patalpa dėl tokio aukšto dažnio dinamiko panaudojimo...
Kaip ten yra iš tikro dėl AD dinamiko panaudojimo,manau,p.Česlovas daugiau papasakos,nei "Wikileaks' žurnalistai sugebėjo...
Tai tiek žinių iš "Wikileaks" pranešimų.

_________________
Gaminys gerai pagamintas. Jei galima geriau pagaminti, vadinasi, jis nebuvo gerai pagamintas. *W.*
Pradėti naują temą  Atsakyti į pranešimą Pereiti prie Atgal  1, 2, 3 ... 6, 7, 8 ... 406, 407, 408  Toliau
 
Forumo sistema: phpBB
 „Google“ paieška forume
 Kas naujesnio?
 Naujos temos forume

Global electronic components distributor – Allicdata Electronics

Electronic component supply – „Eurodis Electronics“

LOKMITA – įvairi matavimo, testavimo, analizės ir litavimo produkcija

Full feature custom PCB prototype service

GENERAL FINANCING BANKAS

Mokslo festivalis „Erdvėlaivis Žemė

LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina

„Konstanta 42“

Technologijos.lt

Buitinė technika ir elektronika internetu žemos kainos – Zuza.lt

www.esaugumas.lt – apsaugok savo kompiuterį!

PriedaiMobiliems.lt – telefonų priedai ir aksesuarai

„Deinavos baldai“ — šeimos baldai

FS 22 Tractors
Farming Simulator 19 Mods, FS 22 Maps, FS22 Mods
ETS2 Mods
ETS2 Trucks, ETS2 Bus, Euro Truck Simulator 2 Mods
FS22 Tractors
Farming Simulator 22 Mods, FS22 Maps, FS22 Trucks
VAT calculator
VAT number check, What is VAT, How much is VAT
Paskola internetu
Vartojimo paskola, paskola automobiliui, paskola būsto remontui
Thermal monocular
Thermal vision camera,
Night vision ar scope,
Night vision spotting scope
FS22 Mods
FS22 Harvesters, FS22 Tractors Mods, FS22 Maps Mods
FS22 Mods
FS22 Maps,
FS22 Harvesters,
FS22 Tractors
Dantų protezavimas
All on 4 implantai,
Endodontija mikroskopu,
Dantų implantacija
Sims 4 Mods
Sims 4 CC Clothes,
Sims 4 Hair CC,
Sims 4 Skill Cheat
Optic sight
Binoculars for hunting elk,
Best compact binoculars,
Riflescope hunting
Reklama
‡ 1999– © Elektronika.lt | Autoriaus teisės | Privatumo politika | Atsakomybės ribojimas | Turinys | Reklama | Kontaktai LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina
Script hook v, Openiv, Menyoo
gta5mod.net
Farming Simulator 2019 Mods, FS22 Mods, FS22 Maps
farmingsimulator19mods.fr
Optical filters, UV optics, electro optical crystals
www.eksmaoptics.com
Reklamos paslaugos
SEO sprendimai

www.addad.lt
Elektroninių parduotuvių optimizavimas „Google“ paieškos sistemai
www.seospiders.lt
FS22 mods, Farming simulator 22 mods,
FS22 maps

fs22.com
Reklama


Reklama