Elektronika.lt
 2024 m. kovo 29 d. Projektas | Reklama | Žinokite | Klausimai | Prisidėkite | Atsiliepimai | Kontaktai
Paieška portale
EN Facebook RSS

 Kas naujo  Katalogas  Parduotuvės  Forumas  Tinklaraščiai
 Pirmas puslapisSąrašas
 Forumas / + pokalbiai
 - Paieška forume
 - D.U.K. / Forumo taisyklės
 - Narių sąrašas
 - Registruotis
 - Prisijungti

Elektronika.lt portalo forumas

Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo. Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.

Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius, kurie nesilaiko forumo taisyklių. Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.

Dabar yra 2024 03 29, 11:20. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
 Forumas » Vykdomi projektai » 8KW SMPS
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą
Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
 
  
Puslapis 527
Pereiti prie Atgal  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 25, 26, 27  Toliau
Pradėti naują temą  Atsakyti į pranešimą Rodyti ankstesnį pranešimą :: Rodyti kitą pranešimą 
 8KW SMPS
PranešimasParašytas: 2008 07 21, 17:39 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
RVRSS
Senbuvis
Senbuvis
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą Siųsti el. laišką Apsilankyti vartotojo tinklapyje
2. Serdis trafui.

Jei as teisingai matau proporcijas tame Evitos paveiksliuke, tai lango plotis ten 10 mm, aukstis matyt 2*28=56 mm, taigi plotas 560 mm2.
(kazka panasaus ir pats turiu - veliau paziuresiu)

Toliau - serdies skerspjuvis irgi 20*28=560 mm2=560*10-6 m2

Jei teisingai atsimenu, tai feritas 2000HM1 turi max indukcija B=0.35 T, taigi jei pasinaudoti zinoma formule:

w=Ut/BS, kur

w - apvijos viju skaicius,
U - apvijos itampa,
t - laikas, kuri veikia ta itampa (kaip taisykle tai puse periodo),
B - indukcija magnetiniame lauke,
S - serdies skerspjuvis,

gausime w=350*12.5*10-6/0.35*560*10-6=4375/196=22 vijos.

(cia minimaliam 40 kHz dazniui ir maksimaliai tinklo itampai)

Dabar paziurekime, kokiu laidu jas pavyks suvynioti, priimdami, kad lango uzpildymo variu koeficientas lygus 0.5 (visa kita - oro tarpai ir izoliacija), o pirmine apvija uzima puse lango (kita puse lieka antrinei):

(560*0.5/2)/22=6.36 mm2 , taigi, esant srovei apie 40 A gauname laido apkrovima apie 40/6.36=6.3 A/mm2 , kas jau yra daugoka tokios galios trafui, o juk mes dar visiskai neiskaiciavome papildomu nuostoliu del imagnetinimo sroves ir pavirsinio efekto, kurie esant tokiai indukcijai matyt bus nemazi.
(patikslinu - bet kokioje simetriskoje dvitakteje schemoje indukcija bus lygi tik pusei tos priimtos skaiciavime, bet tikrai nerekomenduoju to dydzio virsyti, nes kitaip galimos labai dideles perkrovos pradiniu paleidimo momentu, kol trafo permagnetinimo simetrija dar nenusistovejo)

Kadangi tuos parazitinius parametrus tiksliai nustatyti gana sunku, pradekime nuo elementaraus apvijos aktyvines galios skaiciavimo.

Taigi, turime serdi, kurioje minimalus imanomas vienos vijos ilgis lygus apie 10 cm (2+2.8+2+2.8=9.6 cm - cia prie pat pavirsiaus, vidurkis butu dar didesnis nei 10, bet apsiribokime siuo apvaliu ir patogiu skaiciavimams skaiciumi Smile ), apvija susideda is maziausiai 22 viju, t.y. jos minimalus ilgis yra 2.2 m, apskaiciuotas laido skerspjuvis 6.36 mm2 , taigi, priimant vario specifine varza lygia 0.02 omo/m (cia jau kazkiek iskaiciuotas apvijos kaitimas, ir nors nesu tikras, kad to pakanka, velgi priimkime toki skaiciu del jo apvalumo) gauname, kad tokios apvijos varza bus:

R=(22*0.02)/6.36=0.44/6.36=0.07 omo , tada itampos kritimas esant 40 A srovei U=0.07*40=2.8 V, o aktyviniai nuostoliai apvijoje (tai cia tik aktyviniai ir tik pirmineje!) P=2.8*40=112 W Shocked Exclamation

Jeigu prie to dar simetriskai prideti panasius nuostolius antrineje apvijioje, gausime apie 220 W - neblogas sildytuvas gaunasi, ar ne? Razz Rolling Eyes

(siaip jau NK atrodytu tarsi neblogas - nuostoliai "tik" apie 3%, bet kai bendras galingumas 8 kW ... Embarassed )

Ir dar vienas dalykas - is rusisku feritu sitas gana neblogas (kaip ir kiti "pagerinti", turintys ferito markes pavadinimo gale po raidziu dar ir skaiciu), bet ir jam galioja tradicine taisykle - didinant dazni nuostoliai serdyje dideja (esant kitoms lygioms salygoms), lygiai kaip ir didinant indukcija serdyje (o mes juk skaiciuodami orientavomes i maksimalia Exclamation ).

Dabar neturiu zinyno po ranka, bet veliau galesiu patikslinti konkrecius dydzius ivairiu markiu feritams - situacija gali gautis panasi, kaip ir su apviju laido kaitimu: nuostoliu procentas gal bus ir nedidelis, bet padaugintas is bendros galios duos pakankamai nemazus nuostolius. Crying or Very sad


Paskutinį kartą redagavo RVRSS, 2008 07 21, 17:55. Redaguota 2 kartus(ų)

_________________
Elektroje stebuklų nebūna Wink - būna blogi kontaktai! Razz

"Aš čia, gyva!"
(durnyno SHIT'o vardas - Lietuva)
 8KW SMPS
PranešimasParašytas: 2008 07 21, 17:40 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
RVRSS
Senbuvis
Senbuvis
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą Siųsti el. laišką Apsilankyti vartotojo tinklapyje
3. Keitiklio konfiguracija.

Pastebejau, kad temos autorius nelabai gerai atskiria puse tilto (half-bridge) nuo dvitaktes (push-pull) schemu Rolling Eyes , nors pilnas tiltas manau siuo atveju pasirinktas teisingai.
(yra dar labai idomi ir daznai suvirinimo aparatuose naudojama asimetrisko vientakcio tilto schema Idea )

Taigi:

Pilnas tiltas - raktai perjungia nominalia Smile srove esant nominaliai itampai Smile (t.y. tai tokia pati itampa ir srove, kokias duoda maitinimo saltinis), taciau minimalus raktu kiekis - 4. Sad
(paprastai tai laikoma pagrindiniu sios schemos trukumu, bet ne si karta - paaiskinimas toliau Arrow )

Puse tilto - raktai perjungia DVIGUBA Sad srove esant nominaliai itampai Smile , taciau minimalus raktu kiekis yra 2. Smile
SIUO ATVEJU, kai norint gauti mazesnius itampos kritimus ant tranzistoriu jie raktuose naudojami sujungti po kelis lygiagreciai, si schema neduos JOKIU privalumu, nes tai paciai galiai gauti reikes nors ir tik 2, bet uztai DVIGUBAI GALINGESNIU raktu, taigi, bendras tranzu kiekis nepasikeis, bet uztai dar reikia dvieju specialiu galingu kondensatoriu ir pirmines apvijos laido skerspjuvis tures buti dvigubai didesnis, kas neigiamai atsilieps pavirsinio efekto poziuriu.
(apie toki svarbu reiskini, kaip pavirsinis efektas, matyt dar teks diskutuoti atskirai Wink )

Dvitakte schema - raktai perjungia nominalia Smile srove, bet esant dvigubai max itampai ant raktu Sad (sita fakta ir temos autorius teisingai nurode, jei pritaikyti tai butent TOKIAI schemai, bet tai netinka pusei tilto), minimalus raktu kiekis - 2 Smile , taciau del padidintos max itampos si schema taikoma tada, kai bendra maitinimo itampa yra zema Wink (dazniausiai 12-24 V, bendrai iki kazkur 100 V) - siuo atveju tai deja yra ne taip ir 800+ V tranzu (nepamirskime dar ir parazitiniu virsitampiu, kurie skirtingai nuo pilno ir puses tilto schemu cia yra! Exclamation ), o ypac MOSFET trukumai cia jau buvo autoriaus teisingai pamineti Crying or Very sad , todel ju nekartosiu.

_________________
Elektroje stebuklų nebūna Wink - būna blogi kontaktai! Razz

"Aš čia, gyva!"
(durnyno SHIT'o vardas - Lietuva)
 8KW SMPS
PranešimasParašytas: 2008 07 21, 17:41 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
RVRSS
Senbuvis
Senbuvis
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą Siųsti el. laišką Apsilankyti vartotojo tinklapyje
4. Tranzu apsauga ir valdymas.

Visu pirma pastaba del stai sitos schemos:

http://img291.imageshack.us/my.php?image=89721618ld9.jpg

Autoriau, JUS KUR BLIN IJUNGETE SROVE MATUOJANCIAS VARZAS BLIN! Shocked Mad

Nagi TUOJ PAT perjungiam jas is santakos grandiniu i istakos grandines!
(liaudiskai sakant - ne VIRS tranzo, o PO tranzu)

Nejaugi dar ir tokius dalykus blin cia dar aiskinti reikia! Mad

Toliau.

Jeigu bent jau laikinai atmesti EM trukdziu klausima (matydamas autoriaus issidirbinejimus su Teslos rite Razz turiu pagrindo manyti, kad bent kol kas pats sio keitiklio veikimas, patikimumas ir paprastumas jam gerokai svarbiau, nei jo skleidziami trukdziai, o ypac indukcinio kaitintuvo variante - reikalui esant prie trukdziu galima bus sugrizti veliau), tai pilno tilto schemoje virsutiniu tranzu valdymo klausimas gali buti issprestas gana paprastai Idea - juos galima pastoviai valdyti pilnai uzpildytu dvitakciu signalu, t.y. meandru 50+50%, paprasciausiu atveju netgi ir be jokiu apsaugu, kurias uztenka ideti prie apatines tranzu poros, nes teisingai surinktoje schemoje ir esant geroms detalems apkrovos srove visada teka iskart per du tranzus - viena virsutini ir viena apatini, todel perkrovos atveju visiskai uztenka isjugti bent jau viena is ju, kad ta srove nutraukti. Wink
Tas pats galioja ir moduliacijai Idea - visiskai uztenka trumpinti valdymo impulsus tik apatinei tranzu porai.
Virsutinius tranzus tuo tarpu galima valdyti be jokiu papildomu izoliuotu maitinimo saltiniu, per paprasta dvitakti transformatoriu. Wink

Problemos esant tokiam tranzu valdymui imanomos matyt tik vienu atveju - jei prasimusa kazkuris apatinis tranzas arba ji suntuojantis diodas Embarassed , tas pats matyt laukia ir virsutinio tranzo Razz , jei jis netures apsaugos.

Bet cia jau reikia ivertinti tokio atsitikimo tikimybe, o taip pat palyginti vieno rakto tranzu kaina su sudetingesniu virsutines poros draiveriu ir ju gamybos kaina. Confused

Taip pat galima panaudoti ir tokias virsutiniu tilto tranzu apsaugos schemas, kurios nereikalautu atskiru maitinimo saltiniu Rolling Eyes ir galetu veikti su tuo paciu simetrisku dvitakciu transformatoriniu valdymu.

Apsaugos schemu srityje reiketu pamineti ir dar viena aspekta, kuris cia iki siol nebuvo pastebetas - galingu tranzu (tame tarpe ir MOSFET) valdymo parametru optimizavimai pagal maziausius nuostolius darbiname rezime ir pagal geriausia apsaugos nuo perkrovos veikima priestarauja vienas kitam, nes norint gauti maziausia tranzo varza ir atitinkamai maziausius nuostolius tekant per ji didelems srovems, reikia didinti tranzo atidarymo parametra (valdymo itampa MOSFET atveju), tuo tarpu tai apsunkina apsaugos veikima, nes norint toki gerai atidaryta tranza skubiai isjungti esant perkrovai, tenka issiurbti daugiau energijos is tranzo valdymo grandines.

Kartais praktikoje gali buti taip, kad norint gauti pakankamai greita apsaugos veikima, kad ji suspetu isjungti tranza greiciau, nei jis sudegs, reikia bent jau pradiniu eksperimentu fazeje Exclamation riboti tranzo atidarymo parametra ir taikytis su didesniais nuostoliais del kazkiek padidejusios tranzo aktyvines varzos, nors MOSFET tranzams tai ir maziau aktualu. Smile

Taip pat tai kartu gali padeti isvengti sunkumu del butinybes tureti labai galingus draiverius. Wink

Del savos gamybos draiveriu - viskas priklausys nuo to, kokie Question jie bus.
Galima prikurti ir geresniu, ir blogesniu uz gamyklinius. Rolling Eyes
(tik matyt kazkiek brangesni jie bus bet kokiu atveju Sad )


Paskutinį kartą redagavo RVRSS, 2008 07 21, 17:59. Redaguota 2 kartus(ų)

_________________
Elektroje stebuklų nebūna Wink - būna blogi kontaktai! Razz

"Aš čia, gyva!"
(durnyno SHIT'o vardas - Lietuva)
 8KW SMPS
PranešimasParašytas: 2008 07 21, 17:42 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
RVRSS
Senbuvis
Senbuvis
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą Siųsti el. laišką Apsilankyti vartotojo tinklapyje
5. Pavirsinis efektas ir apviju kaitimas.

Nesivaikant kuo didesnio daznio del pavirsinio efekto butu maziau vargo. Wink

Naudojant daugiagysli laida su izoliuotom gyslom kiekvienu atveju egzistuoja tam tikras optimalus ju skaicius, kuri pasiekus toliau didinti jau neracionalu, nes dideja kaip pradine laido varza (del didejancio santykinio giju izoliacijos storio), taip ir tokio laido kaina.

Yra dar vienas idomus apviju isdestymo variantas, pagerinantis ju ausinima ir kartais palengvinantis optimalu ju isdestyma Idea - dali ju vynioti ir ant soniniu serdies strypu, o ne tik ant vidurinio.

_________________
Elektroje stebuklų nebūna Wink - būna blogi kontaktai! Razz

"Aš čia, gyva!"
(durnyno SHIT'o vardas - Lietuva)
 8KW SMPS
PranešimasParašytas: 2008 07 21, 17:42 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
RVRSS
Senbuvis
Senbuvis
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą Siųsti el. laišką Apsilankyti vartotojo tinklapyje
6. Radiatoriai ir izoliuojancios tarpines.

Na nezinau kuo ten taip suzavejo tas nikeliuotas radiatorius Rolling Eyes , bet mano supratimu vienintele tokio blizgancio (radiatoriaus pavirsiaus) padengimo prasme yra tik jo isorinis grozis Razz - silumos issklaidymo poziuriu toks radiatorius kaip tik yra neefektyvus Sad , nes blizgantis pavirsius labai blogai isspinduliuoja siluma, taigi, tokiame radiatoriuje praktiskai veikia tik konvekcinis ausinimas.
(nejaugi niekada neteko matyti juodintu aliuminio radiatoriu ir susimastyti, kam jie tokie daromi? Wink )

Tranzu izoliavimui nuo radiatoriaus kaip alternatyva dar galima butu panaudoti toki buda Idea - prisukti tranzus tiesiogiai ant pakankamai dideliu aliuminio ploksciu (kiek yra vietos ant radiatoriaus pavirsiaus), o jau jas tvirtinti prie paties radiatoriaus per izoliuojancias tarpines, pvz. zerutines - tokiu atveju izoliuojanciu tarpiniu plotas (ir siluminis laidumas Wink ) gaunasi zymiai didesnis, nei tiesiogiai dedant jas (tik) po tranzu.

Nors tos keramines tarpines irgi labai neblogos. Cool
(silikonines tarpines tikrai geriau palikti Razz pigioms ir ne tokiu galiu konstrukcijoms, kur jos geriausiai save pateisina)

_________________
Elektroje stebuklų nebūna Wink - būna blogi kontaktai! Razz

"Aš čia, gyva!"
(durnyno SHIT'o vardas - Lietuva)
 8KW SMPS
PranešimasParašytas: 2008 07 21, 17:42 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
RVRSS
Senbuvis
Senbuvis
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą Siųsti el. laišką Apsilankyti vartotojo tinklapyje
7. Isejimo galios reguliavimas ir skiriamasis konderis pries apkrovos asimetrija.

Tokiame keitiklyje manau galima butu pagalvoti apie Idea "current mode control" valdymo budo panaudojima, kuris automatiskai apsaugo tranzus nuo perkrovos, likviduoja asimetrija apkrovos grangineje ir turi dar nemazai kitu privalumu. Cool

Nors siaip jau ir esamame variante tvarkingai viska padarius Cool apkrovos asimetrijos pavojus butu minimalus, taigi, brangus skiriamasis konderis nera butinas, na tiesa, jo visgi reikes indukcinio kaitintuvo konturui. Razz
(vel tikslai pjaunasi tarpusavyje! Rolling Eyes )

_________________
Elektroje stebuklų nebūna Wink - būna blogi kontaktai! Razz

"Aš čia, gyva!"
(durnyno SHIT'o vardas - Lietuva)
 8KW SMPS
PranešimasParašytas: 2008 07 21, 17:43 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
RVRSS
Senbuvis
Senbuvis
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą Siųsti el. laišką Apsilankyti vartotojo tinklapyje
8. IGBT ir MOSFET.

As asmeniskai neigiamai nusistates pries pirmuosius Rolling Eyes , nes jie gerokai letesni ir gerokai maziau pritaikomi pagal reikiamas aplinkybes Mad - kiekvienas IGBT modelis turi gana siaura savo darbiniu parametru rinkini Embarassed , mazai itakojama is vartotojo puses Sad , o tai tuo labiau netinka eksperimentams.

Pagrindinis IGBT privalumas - didesnis galios/kainos santykis, kas isnaudojama masineje galingu prietaisu gamyboje (butent tai sriciai jie ir buvo sukurti), kur prasminga is pradziu ilgiau paeksperimentuoti su tu labiau specializuotu IGBT tranzu modeliu parinkimu, kad po to sutaupyti [kaina*kiekis] saskaita.

Vienetiniais atvejais, o ypac turint tiksla perspektyvoje isspausti is keitiklio maksimalius parametrus ivairiems jo panaudojimams, matyt MOSFET pasirinkimas gerokai teisingesnis. Wink

O as tai matyt eksperimentinese konstrukcijose net ir pritrukes lauktranziu galios prideciau jiems pastiprinimus pats Laughing , nes tada tokios kombinacijos parametrus butu galima lanksciai valdyti pagal esamus reikalavimus Cool , skirtingai nuo gatavu IGBT. Rolling Eyes

_________________
Elektroje stebuklų nebūna Wink - būna blogi kontaktai! Razz

"Aš čia, gyva!"
(durnyno SHIT'o vardas - Lietuva)
 8KW SMPS
PranešimasParašytas: 2008 07 21, 17:44 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
RVRSS
Senbuvis
Senbuvis
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą Siųsti el. laišką Apsilankyti vartotojo tinklapyje
9. Rezonansines schemos.

Man si mintis irgi atrodo teisinga Cool , nes tada gerokai sumazetu sunkumu su gero tranzu valdymo ir mazu nuostoliu juose organizavimu, o taip pat ir su daugeliu kitu parazitiniu dalyku. Wink
(MOSFET atveju labai tiktu panaudoti Idea ZVS principa su visais is cia isplaukianciais privalumais)

Taip pat ir visokiu trukdziu butu gerokai maziau Cool , taciau kagangi sis aspektas autoriui kazkodel maziau idomus Rolling Eyes (savo laimei gyvename tokioje salyje, kur nuo vieno kibirksciuotojo iki kito dazniausiai gana daug km Embarassed - va jeigu keli tokie gyventu salia vienas kito Twisted Evil , tada matyt pasimatytu, kad TRUKDZIU PROBLEMA YRA REALI Exclamation ), tai reiketu pamineti ir papildomas rezonansiniu schemu "islaidas" - ju konturams reikalingi panasios kaip ir pats keitiklis galios papildomi reaktyviniai elementai Surprised , kuriems daznai keliami dar didesni reikalavimai Shocked , nei jau esantiems keitiklyje (pvz. didesni nei transformatoriui, kurio imagnetinimo sroves gali buti gerokai mazesnes Smile , nei konturo droselio Sad , kurio imagnetinimo srove lygi apkrovos srovei), kad negautume zymaus viso keitiklio NK sumazejimo, taigi atitinkamai padideja viso keitiklio kaina, mase ir gabaritai. Crying or Very sad
(bet as tai vis tiek daryciau rezonansini Very Happy )

_________________
Elektroje stebuklų nebūna Wink - būna blogi kontaktai! Razz

"Aš čia, gyva!"
(durnyno SHIT'o vardas - Lietuva)
 8KW SMPS
PranešimasParašytas: 2008 07 21, 17:44 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
RVRSS
Senbuvis
Senbuvis
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą Siųsti el. laišką Apsilankyti vartotojo tinklapyje
10. Vidiniai tranzu diodai ir ju dubliavimas isoriniais.

Jei keitiklyje ar kitoje schcemoje imanomas toks rezimas, kai induktyvine apkrovos sroves dedamoji yra artima aktyvinei arba ja virsyja Surprised , tai kazkuriais momentais reaktyvines sroves per keitiklio raktus tures teketi priesinga kryptimi Wink , ir reikia numatyti budus, kad tai butu imanoma, kitaip galima sudeginti raktu tranzus tomis atvirksciomis srovemis. Embarassed

MOSFET tranzuose pagal ju gamybos technologija neisvengiamai yra vidinis atvirkstines krypties diodas, kuris kartais net ir srove gali atlaikyti panasia, kaip ir pats tranzas, taciau tu vidiniu diodu daznines savybes kaip taisykle buna nepakankamai geros Sad , ir kai kuriuose tranzuose (dazniausiai nedideliu itampu) tas vidinis diodas buna jau gamykliskai suntuojamas kazkokiu zymiai geresniu, pvz. sotkiniu Cool diodu, turinciu ir gera greiti, ir maza itampos kritima.
(IRF vartoja termina FETKY - mosFET+schottKY Laughing )

Dideliu itampu tranzams reiketu papildomai jungti isorinius pakankamai greitus ir galingus diodus Cool , taciau reikia tureti galvoje, kad per juos normaliame rezime tekes tik induktyvines keitiklio apkrovos sroves Exclamation , todel jie visai nebutinai turi buti tokie pat galingi, kaip ir patys tranzai.
(stai todel ir kaista jie ne visada! Wink )

Vienodas su tranzais atbuliniu diodu srovinis pajegumas butinas pvz. varikliu valdymo arba kitose shcemose su didele induktyvine sroves dedamaja (indukcini kaitintuva irgi cia galima butu priskirti), tuo tarpu paprastuose transformatoriniuose keitikliuose tu atbuliniu sroviu dydziai gali buti ir zymiai mazesni uz pagrindine apkrovos srove, tekencia per tranzus.

Bet kokiu atveju man visai neaisku Rolling Eyes , kam sitoje schemoje NUOSEKLIAI su tranzais ijungti dar ir diodai TIESIOGINE Razz kryptimi?

http://www.imagehosting.com/out.php/i1613217_12016406391143FT37926untitled.jpg

Gal nera is kur daugiau paimti siuo atveju velnias zino kam reikalingo papildomo dar apie 1.5 V (*40 A = 60 W) itampos kritimo per du vienu metu atvirus tilto raktus? Laughing

_________________
Elektroje stebuklų nebūna Wink - būna blogi kontaktai! Razz

"Aš čia, gyva!"
(durnyno SHIT'o vardas - Lietuva)
 8KW SMPS
PranešimasParašytas: 2008 07 21, 17:45 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
RVRSS
Senbuvis
Senbuvis
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą Siųsti el. laišką Apsilankyti vartotojo tinklapyje
11. Apsauga su sroves transformatorium.

Sita schema gana kreiva: Rolling Eyes

http://img237.imageshack.us/img237/7982/dscf2709ta9.th.jpg

Visu pirma, nera informacijos apie sroves trafa - pirmine reikia manyti viena vija (laidas prakistas per ziedo viduri), antrine kiek viju? Confused

Toliau - apkrovos varza antrineje grandineje ijungta neteisingai - norint gauti tiesiska jautruma nuo paciu maziausiu sroviu (ka ten autoriau pasakojai apie tai, kad ten jis vos ne toks ir gavosi? Razz ) reikia apkrovos varza jungti po tilto, kad isvengti itampos kritimo ant to tilto diodu itakos.
Pacius diodus irgi geriau paimti sotkinius.
(tik tokios pat mazos galios, o ne tuos lygintuvinius Laughing )

Kokia prasme turi toks reguliuojancios varzos (50 kOm) jungimas - as tai tiesa sakant jo nelabai suprantu. Rolling Eyes

Na ir del apsaugos neveikimo virsyjus tam tikra srove - kyla itarimas, kad sroves trafo serdis ten isisotina (kai didejant srovei dideja ir itampa Wink ), taigi, ar tik ne per maza ji tokiems viju kiekiams? Question
(formule B=Ut/wS dar vis prisimenam? Rolling Eyes )

_________________
Elektroje stebuklų nebūna Wink - būna blogi kontaktai! Razz

"Aš čia, gyva!"
(durnyno SHIT'o vardas - Lietuva)
 8KW SMPS
PranešimasParašytas: 2008 07 21, 17:45 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
RVRSS
Senbuvis
Senbuvis
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą Siųsti el. laišką Apsilankyti vartotojo tinklapyje
12. Elektrolitai keitiklio iejime.
(tinklo itampos lygintuvo filtras)

Autoriau, ar tik nebusi niekad iki siol negirdejes Razz , kas tai yra GALIOS KOEFICIENTAS ir jo korekcija? Question
(angliskas terminas vadinasi PFC Smile )

O gal tiesiog demesio neatkreipei, o gal ir palaikei tai nereismingu dalyku? Rolling Eyes

O reikejo. Embarassed

Tikrai siulyciau pasidometi, dar pries skubant beatodairiskai dauginti kilovatus, kad po to maziau gailetis tektu. Wink

Siaip jau tarp is tinklo maitinamu SMPS projektuotoju yra zinoma tokia paprasta proporcija: 1 W - 1 uF. Idea

Ji reiskia, kad kiekvienam keitiklio vatui turi tekti ne maziau, kaip mikrofaradas tinklo itampos lygintuvo filtro talpumo.
(tada pulsacijos gaunasi apie 50 V, kas sudaro mazdaug leistina tiems elektrolitams dydi - apie 20% nuo bendros itampos)

Taigi, 2 kW reikia apie 2000 uF Surprised , o 8 kW - apie 8000 uF. Shocked

Ne, as turiu galvoje visai ne tai, kad tai bus brangu Rolling Eyes - tiesiog reikia pagalvoti, kokio dydzio ir formos sroves ir kokiu keliu ir budu tekes is tinklo i tokia kondensatoriu baterija. Razz
(apie tai, ar ten yra na bent kokia paleidimo schema sroves ribojimui paciu pradiniu tusciu konderiu Twisted Evil jungimo i tinkla momentu, as jau net ir klausti bijau Confused )

_________________
Elektroje stebuklų nebūna Wink - būna blogi kontaktai! Razz

"Aš čia, gyva!"
(durnyno SHIT'o vardas - Lietuva)
 8KW SMPS
PranešimasParašytas: 2008 07 21, 17:45 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
RVRSS
Senbuvis
Senbuvis
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą Siųsti el. laišką Apsilankyti vartotojo tinklapyje
P.S. Tikrai siulyciau dar karta pagalvoti Rolling Eyes , ar neverta projektuoti ir gaminti keitiklio su pastovia isejimo itampa (pvz. suvirinimo aparatui) atskirai nuo keitiklio indukciniam kaitintuvui.

Labai jau nevienodi reikalavimai toms schemoms gaunasi. Sad

Priedo prie jau anksciau minetu skirtumu - keitikliui su pastovia isejimo itampa tikrai geriau tureti ir pastovia itampa iejime Cool , ir del jau mano minetu abejoniu apie ten iejime stovinciu kondensatoriu talpa ir impulsines sroves per juos matyt anksciau ar veliau PFC panaudojimo isvengti vistiek nepavyks Embarassed , tuo tarpu indukciniam kaitinimui matyt galima butu panaudoti maitinima ir be tokios galingos filtracijos Wink , su visom zemo daznio 100 Hz islygintos tinklo itampos pulsacijomis, atfiltravus tik aukstadaznes sroves mazesniais kokybiskais konderiais.

Dar geriau butu is pradziu aiskiai suprasti, kam ir kodel viso sito reikia Rolling Eyes , nes butent aiskus tikslo supratimas ir leistu geriau ji pasiekti. Wink



Taigi, kol kas tiek. Very Happy

Autoriau, Jusu Cool ejimas.
(buk sveikas, nesirk Razz )

_________________
Elektroje stebuklų nebūna Wink - būna blogi kontaktai! Razz

"Aš čia, gyva!"
(durnyno SHIT'o vardas - Lietuva)
 8KW SMPS
PranešimasParašytas: 2008 07 21, 18:09 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
Linas.k
Patyręs dalyvis
Patyręs dalyvis
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą Siųsti el. laišką MSN Messenger
nežinau, kuo tu mane laikai, bet aš pakankamai protingas, surašei kaip kokiam mažiukui.Viskas ką pasakei jau seniai realizuota (visi tie diodai, skinefektai, kaitimai, lyginimas ir kiti dalykai jau seniai apskaičiuoti ,patikrinti ir veikia)
Mosfetas sudėti, decupliunti, žodžiu kaip inkstai taukuose (dar nė vienas nesudegė Idea )
realiai viskas pas mane veikia be priekaištų
Tik kažko feedback streikuoja.
Esmė tokia: kiek vijų man reikia padaryti ir iš kokio laido, kad trumpinti galėčiau su 0,25W rezu ?
Jei tai realizuojama prie tokios galios (realiai bus 25-36A, kondikas RIFA 3300uF mažas, bet nesvarbios man tos pulsacijos), gaučiau 5V max...
tas 50K rezas skirtas antraeiliu derinimui, tarkime iš lyginimo išeina 30V, o aš nusodinu su juo iki 5V be kaitimo ir problemų...
Kitas marazmas.... Mano draiverio idėja itin didelis greitis, bet po apkrova ie 300KHz gaunu išėjime pjūklą, o ant Ugs stačiakampį.Ir ar reikia mosfetą užrakinti minusine įtampa, ant gs, ar pakanka įnulinti ?

_________________
Experience is the simply the name we give our mistakes
 8KW SMPS
PranešimasParašytas: 2008 07 21, 18:20 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
RVRSS
Senbuvis
Senbuvis
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą Siųsti el. laišką Apsilankyti vartotojo tinklapyje
Autoriau, tavo mintys pacios sau priestarauja. Razz

Jei viska taip gerai zinai ir taip gerai apskaiciavai Rolling Eyes , tai neuzdavinek cia primityviu klausimu apie tai, kaip padaryti zymiai paprastesnius dalykus. Wink

Naujas kaip matau tik klausimas apie MOSFET issijungimo itampa Shocked - tai gal galu gale didysis zinove nepatingek atsiversti tu tranzu aprasyma ("datenblata") ir paskaityti, kas ten parasyta! Laughing
(juk viska ten supranti, ar ne? Rolling Eyes )

_________________
Elektroje stebuklų nebūna Wink - būna blogi kontaktai! Razz

"Aš čia, gyva!"
(durnyno SHIT'o vardas - Lietuva)
 8KW SMPS
PranešimasParašytas: 2008 07 21, 18:46 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
Linas.k
Patyręs dalyvis
Patyręs dalyvis
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą Siųsti el. laišką MSN Messenger
matai kame esmė, kai kur , pvz igbt uždarinėja dar ir neigiama įtampa, pvz drsstc buvo uždarinėjama -8Vgs, kai įjungimas +20Vgs...
Nes ant geito stačiakampis, o ant išėjimo kaip trikampis... (ar pjūklas, kažkas tokio) o tai simbolizuoja lėtumą....
Mosfetai FHD44N50 sudumblinti, manau pakankamai greiti atsidaryti Rolling Eyes
http://www.fairchildsemi.com/ds/FD/FDH44N50.pdf
tai tu pasakyk, ar reikia neigiamos įtampos uždaryti ar ne ?
realiai užtenka sujungti G su S ir jis Ron>Gom....(na gal persūdžiau, bet kažkas tokio)

Idea

_________________
Experience is the simply the name we give our mistakes
Pradėti naują temą  Atsakyti į pranešimą Pereiti prie Atgal  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 25, 26, 27  Toliau
 
Forumo sistema: phpBB
 „Google“ paieška forume
 Kas naujesnio?
 Naujos temos forume

Global electronic components distributor – Allicdata Electronics

Electronic component supply – „Eurodis Electronics“

LOKMITA – įvairi matavimo, testavimo, analizės ir litavimo produkcija

Full feature custom PCB prototype service

GENERAL FINANCING BANKAS

Mokslo festivalis „Erdvėlaivis Žemė

LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina

„Konstanta 42“

Technologijos.lt

Buitinė technika ir elektronika internetu žemos kainos – Zuza.lt

www.esaugumas.lt – apsaugok savo kompiuterį!

PriedaiMobiliems.lt – telefonų priedai ir aksesuarai

„Deinavos baldai“ — šeimos baldai

FS 22 Tractors
Farming Simulator 19 Mods, FS 22 Maps, FS22 Mods
ETS2 Mods
ETS2 Trucks, ETS2 Bus, Euro Truck Simulator 2 Mods
FS22 Tractors
Farming Simulator 22 Mods, FS22 Maps, FS22 Trucks
VAT calculator
VAT number check, What is VAT, How much is VAT
Paskola internetu
Vartojimo paskola, paskola automobiliui, paskola būsto remontui
Thermal monocular
Thermal vision camera,
Night vision ar scope,
Night vision spotting scope
FS22 Mods
FS22 Harvesters, FS22 Tractors Mods, FS22 Maps Mods
FS22 Mods
FS22 Maps,
FS22 Harvesters,
FS22 Tractors
Dantų protezavimas
All on 4 implantai,
Endodontija mikroskopu,
Dantų implantacija
Sims 4 Mods
Sims 4 CC Clothes,
Sims 4 Hair CC,
Sims 4 Skill Cheat
Optic sight
Binoculars for hunting elk,
Best compact binoculars,
Riflescope hunting
Reklama
‡ 1999– © Elektronika.lt | Autoriaus teisės | Privatumo politika | Atsakomybės ribojimas | Turinys | Reklama | Kontaktai LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina
Script hook v, Openiv, Menyoo
gta5mod.net
Farming Simulator 2019 Mods, FS22 Mods, FS22 Maps
farmingsimulator19mods.fr
Optical filters, UV optics, electro optical crystals
www.eksmaoptics.com
Reklamos paslaugos
SEO sprendimai

www.addad.lt
Elektroninių parduotuvių optimizavimas „Google“ paieškos sistemai
www.seospiders.lt
FS22 mods, Farming simulator 22 mods,
FS22 maps

fs22.com
Reklama


Reklama