Elektronika.lt
 2024 m. balandžio 20 d. Projektas | Reklama | Žinokite | Klausimai | Prisidėkite | Atsiliepimai | Kontaktai
Paieška portale
EN Facebook RSS

 Kas naujo  Katalogas  Parduotuvės  Forumas  Tinklaraščiai
 Pirmas puslapisSąrašas
 Forumas / + pokalbiai
 - Paieška forume
 - D.U.K. / Forumo taisyklės
 - Narių sąrašas
 - Registruotis
 - Prisijungti

Elektronika.lt portalo forumas

Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo. Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.

Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius, kurie nesilaiko forumo taisyklių. Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.

Dabar yra 2024 04 20, 17:12. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
 Forumas » Vykdomi projektai » Balansuojantis robotas
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą
Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
 
  
Puslapis 612
Pereiti prie Atgal  1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 10, 11, 12  Toliau
Pradėti naują temą  Atsakyti į pranešimą Rodyti ankstesnį pranešimą :: Rodyti kitą pranešimą 
 Balansuojantis robotas
PranešimasParašytas: 2015 09 28, 07:02 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
AFILIMON
Dažnas dalyvis
Dažnas dalyvis
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą
Digix rašo:
as manau man pavyks panaudoti gatava biblioteka tiems padeties skaiciavimams, ju atrodo nera trukumo internete.

tik tiek kad realiai tas giroskopas nera giropskopas tai kampinio greicio matuoklis kuri klaidingai vadina giroskopu


Taip, tai nėra giroskopas, tik matyt šio sensoriaus jautrusis elementas veikia giroskopo principu. Bet čia ne esmė, esmė ta, jog šio sensoriaus išėjimas yra kampinis greitis ir jį integruojant gali gauti kampą.

Beja manau ne iki galo supratau zamolskio klausimą kodėl būtent ėmiau 0.1%. Kaip ir sakiau tai nėra kažkokia nustatyta reikšmė pagal kokią nors taisyklę, bent aš nežinau. Kaip formulėmis paskaičiuoti kokios jos reikia irgi nežinau. Tos reikšmės dydi priklauso nuo:
1. Koregavimo dažnio. Juk yra skirtumas ar pakoreguosi matavimus kartą per sekundę ar 1000 kartų.
2. Kiek smarkiai plaukioja giroskopo parodymai.
Nes ir sukalibravus giroskopą, kad per laiką kampas kistų gana lėtai, pvz. reikšmingasa pokytis per minutę, kitą kartą prisėdus jis vėl "važiuoja į šoną". Tam smarkią įtaką daro temperatųra, saulės šviesą ir kažkas ko nežinau bet ir nesigilinau. Todėl tiesiog žiūrėdamas grafilus keičiu koeficientus kol akselerometras sugeba koreguoti giro paklaidą ir nedaro didelės įtakos giroskopui. MEMS giroskopui Wink
 Balansuojantis robotas
PranešimasParašytas: 2015 09 28, 11:23 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
zamolskis
Senbuvis
Senbuvis
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą
AFILIMON rašo:
Na šiaip aprašyme parašiau bet pasikartosiu- yra paimama TARKIM 99,9% giroskopo ir 0,1% akselerometro reikšmės. Taip skaičiai laužti iš piršto, kaip ir pats parašiau. Esmė yra paimti didžiąją dalį giroskopo kampo ir nedaug akselerometro kampo, bet labai svarbu, kad šių koeficientų suma būtų lygi 1 !!!! Digix tau to reikės dronui. Nes neradau nei vieno aprašymo ar projekto kuriame būtų parašyta, kad kampą skaičiuoja tik iš giroskopo. "zamolskis" Jei rastum mielai paskaityčiau. o apie komplementarinį filtrą iš akselerometro ir giroskopo pilnas netas, pamėgink pagooglinti Smile

gal ne taip supratai. as ne pati skaiciavimo buda kritikuoju. ir ne matavimo metoda. viskas ten su tuo gerai ir priezastys kodel taip daroma tavo aprasytos puikiai. tik kritikuoju paimta proporcija. 99,9 ir 0.1%. vat tas tavo "tarkim" ir yra nesamone. tikslias proporcijas irgi reikia skaiciuot. galbut verta imt 80% ir 20%. o galbut 98,6% ir 1,4%. kuo tikslesni santyki paimsi - tuo valdymas duos maziau visokiu siurprizu kaip vibracijos, skaiciavimo nuejimas i beprasmisku parametru situacija - ir tavo robotas maziau virtines ir bus lengviau suderint. o kai imi nepagrista santyki - tai paskui ir uzsiknisi veliau Very Happy as kritkuoju pasakyma "Esmė yra paimti didžiąją dalį giroskopo kampo ir nedaug akselerometro kampo". Esme yra paimt tokias proporcijas, kad atitiktu abieju matavimo budu vidurkines paklaidas. Tik tada bus geriausias rezultatas. dabar paimei islauzes is pirsto - tai ir robotas kai kada elgiasi "kaip jam susviecia" Very Happy o tu nebezinai ka daryt. o paklaidas ivertini arba is realiu bandymu, arba is gamintojo charakteristiku. matavimo laikotarpi irgi reikia suderint, kad abu davikliai duotu duomenis sutampanciu daznumu. pats matavimo daznumas nera svarbu skaiciavimo tikslumui. svarbu tik suderinimas, kad neatsirastu skaiciavimo paklaidos del matavimu nesutapimo. o didesnis matavimu kiekis tiesiog teuztikrins tolydesni matavimo procesa. bet nepertraukiamo matavimo vistiek neuztikrins Very Happy ta tesugeba tik analogine technika.
kad suma butu lygi vienetui (arba 100% visada sudaro nedaloma vieneta) tai cia nezinau - turetu but aisku bet kam savaime su minimaliom ziniom apie procentines proporcijas. jei suma isvirsta virs vieneto ar maziau jo - tai visas skaiciavimas nugrybaus i pievas jau is matematines puses Very Happy cia tiesiog matematine klaida, matyt ten ne vienas uzsirove, kad taip primygtinai kelis kart pabrezei Laughing Laughing Laughing cia greiciausia matyt kokie nors vidiniai skaiciavimu apribojimai islenda. tokios klaidos buna kai daug reiksmiu po kablelio, ir paskutinis skaicius apvalinamas. ir buna situaciju kai technika apvalina pagal taisykles, bet bendra suma gaunasi sakykim 1,0000001 - ir ta apvalinimo paklaida iskart sugadina visa skaiciavima is esmes Very Happy
 Balansuojantis robotas
PranešimasParašytas: 2015 09 28, 12:16 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
Digix
VIP narys
VIP narys
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą
Nematau pasmes kalbeti apie paklaidas nes jos nieko nekeicia. at tai 1% ar 0.0001%

To "giroskopo" veikimo priincipas cia gana svarbu, nes as manau jog zamolskis mano kas tai tikras giroskopas kuris isduoda posukio kampa kaip signala kuris su kazkokia paklaida riekia pamatuoti.

Bet taip nera. Tas "giroskopas" isduoda kampinio greicio signala kuri reikia inetgruoti tam kad gauti posukio kampa ir net esant labai menkam kad ir 0.001% netikslumui(ir cia labiau svarbu net ne grecio paklaida, o jautrumas) posukio kampas nuplauks ir robotas suksis ratu. Ar parodymai plaukioja ar ne, nieko nekeicia.

realiam padeties nustatymui naudojamas akselerometras kaip gulsciukas ir magnetometras kaip kompasas. dauguma dronu net nesivargina su giroskopais nes jie reikalingi tik kai dronas juda su dideliu pagreiciu.

beje jis veikia visai ne giroskopo principu o koriolio pagreicio principu, ten vibruojanti plokstele kuriai 90 laipniu kampu uzdetas dariveris ir sensoriai. jei kampinis gretis nulis, tai vibracijos i sensorius nepatenka jei plokstele sukasi tai sensoriai uzfiksuoja vibracijas ir nurodo ju stipruma.
 Balansuojantis robotas
PranešimasParašytas: 2015 09 28, 12:51 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
zamolskis
Senbuvis
Senbuvis
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą
neikistu tikro giroskopo i toki maza davikli, iskur tu cia straukei, kad as taip galvoju Very Happy as tesurasiau samprotavmus apie skaiciavimu kai kurias paklaidas ir kaip teisingai ziuret i matavimo metoda su dviem davikliais.
problemos gali islyst bet kur. bet pagrinde jos buna tik ten, kur pradedi itraukinet visokius parametrus is palubes ir tikies kad bus gerai Very Happy

vat su tais autobusais "gyrobus", padare kieta giroskopo itvirtinima ir visas keliu milijonu vertes projektas nepasiteisino ekonomiskai Very Happy ta klaida labai pigi ir ziopla Very Happy Very Happy Very Happy
beja buvo dar kitas projektas - svedijoj. irgi dare hybridiniu autobusu linija su giroskopine saugykla. ir ten padare lygiai ta pacia klaida, neivertino giroskopo lauzimo jegos - ir lygiai taip pat projektas nepasiteisino ekonomiskai Very Happy Very Happy Very Happy tik kad autobusai tebuvo keli - tai pigiai prasisuko Very Happy
o cia tokiu "smulkmenu" gali islist tikrai ne viena.
 Balansuojantis robotas
PranešimasParašytas: 2015 09 28, 15:38 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
Digix
VIP narys
VIP narys
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą
tai kad tavo samprotavimai visai ne i tema kai toks veikimo principas.
 Balansuojantis robotas
PranešimasParašytas: 2015 09 28, 17:55 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
zamolskis
Senbuvis
Senbuvis
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą
as tiesiog pavyzdziais pagrindziu, kad toks robotas veiks. ten jega buvo nenaudinga, o cia atvirksciai.
siaip galvoju jei ilgai stovetu kreivoj padety, tai nuvirstu ir su isuktu giroskopu. bet sita galima ivertint ir koreguot programiskai. pvz kas kazkiek laiko perkelt giroskopa i atsveriancia puse ir pan.
ir del geresnio efekto - uzmaskuot reiktu giroskopa Very Happy
 Balansuojantis robotas
PranešimasParašytas: 2015 10 05, 12:51 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
vvv2
Patyręs dalyvis
Patyręs dalyvis
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą Apsilankyti vartotojo tinklapyje
- Jeigu turite jėgų padaryti "balansuojantį robotą", pridėkite dar truputį ir surenkite šių robotų kovų turnyrą!

Smile
 Balansuojantis robotas
PranešimasParašytas: 2015 10 05, 22:09 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
super
Senbuvis
Senbuvis
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą Apsilankyti vartotojo tinklapyje
vvv2 rašo:
- Jeigu turite jėgų padaryti "balansuojantį robotą", pridėkite dar truputį ir surenkite šių robotų kovų turnyrą!

Smile

Kada darom robotu varzybas Laughing ?
 Balansuojantis robotas
PranešimasParašytas: 2015 10 05, 22:23 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
Digix
VIP narys
VIP narys
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą
super rašo:
vvv2 rašo:
- Jeigu turite jėgų padaryti "balansuojantį robotą", pridėkite dar truputį ir surenkite šių robotų kovų turnyrą!

Smile

Kada darom robotu varzybas Laughing ?


kai tik padarysi robota.
 Balansuojantis robotas
PranešimasParašytas: 2015 10 05, 22:37 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
super
Senbuvis
Senbuvis
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą Apsilankyti vartotojo tinklapyje
Digix rašo:
super rašo:
vvv2 rašo:
- Jeigu turite jėgų padaryti "balansuojantį robotą", pridėkite dar truputį ir surenkite šių robotų kovų turnyrą!

Smile

Kada darom robotu varzybas Laughing ?


kai tik padarysi robota.

NU ir koki ta rabota Smile ?
 Balansuojantis robotas
PranešimasParašytas: 2015 10 05, 22:45 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
Digix
VIP narys
VIP narys
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą
super rašo:
Digix rašo:
super rašo:
vvv2 rašo:
- Jeigu turite jėgų padaryti "balansuojantį robotą", pridėkite dar truputį ir surenkite šių robotų kovų turnyrą!

Smile

Kada darom robotu varzybas Laughing ?


kai tik padarysi robota.

NU ir koki ta rabota Smile ?

koki nori
 Balansuojantis robotas
PranešimasParašytas: 2015 10 05, 22:48 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
super
Senbuvis
Senbuvis
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą Apsilankyti vartotojo tinklapyje
Digix rašo:
super rašo:
Digix rašo:
super rašo:
vvv2 rašo:
- Jeigu turite jėgų padaryti "balansuojantį robotą", pridėkite dar truputį ir surenkite šių robotų kovų turnyrą!

Smile

Kada darom robotu varzybas Laughing ?


kai tik padarysi robota.

NU ir koki ta rabota Smile ?

koki nori

Gal imanoma is kaseciu ar cd mechaniku kazka sukonstruot, gal zinai linku Rolling Eyes ?
 Balansuojantis robotas
PranešimasParašytas: 2015 10 06, 10:35 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
vvv2
Patyręs dalyvis
Patyręs dalyvis
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą Apsilankyti vartotojo tinklapyje
super rašo:
Gal imanoma is cd mechaniku kazka sukonstruot?


citata: "Dr. GIY is one of the regulars at Japan's robot wrestling tournaments, where hobbyists can enter their robots to win a nice cash prize. Usually it's a one-on-one duel where the participants try to knock each other down three times".

Smile
 Balansuojantis robotas
PranešimasParašytas: 2015 10 06, 12:34 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
super
Senbuvis
Senbuvis
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą Apsilankyti vartotojo tinklapyje
vvv2 rašo:
super rašo:
Gal imanoma is cd mechaniku kazka sukonstruot?


citata: "Dr. GIY is one of the regulars at Japan's robot wrestling tournaments, where hobbyists can enter their robots to win a nice cash prize. Usually it's a one-on-one duel where the participants try to knock each other down three times".

Smile

Sakau gal imanoma is senos elektronikos sukonstruot, man reik tik mechanines dalies t y pagamint pati korpusa su ratukais gal yra kazkas internete jau taip dares Rolling Eyes
 Balansuojantis robotas
PranešimasParašytas: 2015 10 06, 12:57 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
dmb-220
Patyręs dalyvis
Patyręs dalyvis
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą Siųsti el. laišką Apsilankyti vartotojo tinklapyje
Vaziuokle ir pan, variklius su reduktoriais galima nusipirkti. Pilnas internetas pasiulymu

As pats nusipirkau 4 motorus ir ant plasmases plokstes pritvirtines, laiko turedamaa pazaidziu...

_________________
Skype: dmb-220
Pradėti naują temą  Atsakyti į pranešimą Pereiti prie Atgal  1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 10, 11, 12  Toliau
 
Forumo sistema: phpBB
 „Google“ paieška forume
 Kas naujesnio?
 Naujos temos forume

Global electronic components distributor – Allicdata Electronics

Electronic component supply – „Eurodis Electronics“

LOKMITA – įvairi matavimo, testavimo, analizės ir litavimo produkcija

Full feature custom PCB prototype service

GENERAL FINANCING BANKAS

Mokslo festivalis „Erdvėlaivis Žemė

LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina

„Konstanta 42“

Technologijos.lt

Buitinė technika ir elektronika internetu žemos kainos – Zuza.lt

www.esaugumas.lt – apsaugok savo kompiuterį!

PriedaiMobiliems.lt – telefonų priedai ir aksesuarai

„Deinavos baldai“ — šeimos baldai

FS 22 Tractors
Farming Simulator 19 Mods, FS 22 Maps, FS22 Mods
ETS2 Mods
ETS2 Trucks, ETS2 Bus, Euro Truck Simulator 2 Mods
FS22 Tractors
Farming Simulator 22 Mods, FS22 Maps, FS22 Trucks
VAT calculator
VAT number check, What is VAT, How much is VAT
Paskola internetu
Vartojimo paskola, paskola automobiliui, paskola būsto remontui
Thermal monocular
Thermal vision camera,
Night vision ar scope,
Night vision spotting scope
FS22 Mods
FS22 Harvesters, FS22 Tractors Mods, FS22 Maps Mods
FS22 Mods
FS22 Maps,
FS22 Harvesters,
FS22 Tractors
Dantų protezavimas
All on 4 implantai,
Endodontija mikroskopu,
Dantų implantacija
Sims 4 Mods
Sims 4 CC Clothes,
Sims 4 Hair CC,
Sims 4 Skill Cheat
Optic sight
Binoculars for hunting elk,
Best compact binoculars,
Riflescope hunting
Reklama
‡ 1999– © Elektronika.lt | Autoriaus teisės | Privatumo politika | Atsakomybės ribojimas | Turinys | Reklama | Kontaktai LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina
Script hook v, Openiv, Menyoo
gta5mod.net
Farming Simulator 2019 Mods, FS22 Mods, FS22 Maps
farmingsimulator19mods.fr
Optical filters, UV optics, electro optical crystals
www.eksmaoptics.com
Reklamos paslaugos
SEO sprendimai

www.addad.lt
Elektroninių parduotuvių optimizavimas „Google“ paieškos sistemai
www.seospiders.lt
FS22 mods, Farming simulator 22 mods,
FS22 maps

fs22.com
Reklama


Reklama